ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#2836 Příspěvek od jamesgsf »

skiner píše:Dnes mi prisiel bluetooth modul HC-05 a snazim sa to nastavit podla tohto navodu, ale nekomunikuje to.

https://www.youtube.com/watch?v=KloIY_uKNZM

Cez mobil modul sparujem, ale droidplanner ani tuk a rovnako aj Mission planner.
Vie niekto poradit ?

edit: Tak uz to facha :)

nastavil jsi přenosovou rychlost v bluetooh modulu? Mělo by to být 115200 baud příkazem AT+UART:115200,0,0 nebo AT+UART=115200,0,0 pak nastavit v droidplaneru přenosovou rychlost na 115200 a typ připojení bluetooth a mělo by to běžet. .... jo ještě jsou dva druhy příkazů pro bluetooth jestli jsi to nastavil podle toho navodu a jde ti to tak máš blbě přenosovku v nastavení droidplaneru. Chová se to trochu jinak než klasické bluetooth. Spáruješ v tel. v pohodě. Nepřipojí se to dokud nezapneš kopteru a zapne se bluetooh. Droidplaner vyzve k jakému bluetooh zařízení se chceš připojit, potrvrdíš a pak až dáš connect. Mělo by to jít. Pak jedině zkontrolovat tx,rx jestli máš dobře zapojený do kříže (tx na rx atd).

jsem nezaregistroval edit že už to běží :-)))
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
j.s

#2837 Příspěvek od j.s »

eddiex píše:Tak tohle u mne nefunguje...

I když si ten mot_spin_armed najdes ve full parameter list a nastavíš si tam hodnotu ručně? dej si tam třeba 70.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
eddiex

#2838 Příspěvek od eddiex »

j.s píše:I když si ten mot_spin_armed najdes ve full parameter list a nastavíš si tam hodnotu ručně? dej si tam třeba 70.

No myslim, ze mam vsechno tip-top. Ted jsem s tim zase laboroval. Mam zkalibrovane radio, escs, vsechno. A ano zkousel jsem to nastavit i ve full param tree. At tam dam cokoliv, motory se roztoci az pridam plyn. Vim, ze MP je vecny nedorobek, takze nektere triky s nim uz znam. Podobne jako nejde zrusit moznost rezervy mAh pro Failsafe. Jednou tam zadas cislo a uz tam nedas "nulu" pro zruseni. Musis to udelat ve full param tree - tam to jde.
Ale zpet k tomu plynu.
Zvlastni ukaz trochu:
Nastavim cokoliv krome 0 a motory se stejne netoci. Pak nastavim 0 [do not spin]. Motory se pri ARMU neroztoci, ale jak pridam plyn - roztoci se a kdyz stahnu plyn packu zpet na nulu, tak motory zustanou pomalicku v behu. Pak znova pridam plyn, a zpet packu dolu na nulu a motory stoji. Takze po tom prestaveni hodnoty v MP to udela tohle, ale jen jednou. Pak uz zase vse funguje jako predtim, tedy motory v ARMu stoji.

Pro uplnost - mam system DJI E300 propulsion MARK 2
Jinak naprosta spokojenost !!!! Ale tahle moznost mi moc chybi!!! Proste potrebuji mit jistotu, ze kdyz stahnu packu plynu uplne dolu, treba i nechtic, tak aby se mi motory nezastavily.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
j.s

#2839 Příspěvek od j.s »

a thr_min máš kolik?
eddiex

#2840 Příspěvek od eddiex »

Zatim jsem mel vzdy 130. Vubec ale nevim co to cislo udava - popis v MP je k nicemu. Zkusil jsem to dnes ale i menit v rozsahu 0 az 300. Nema to zadny vliv na nic.
j.s

#2841 Příspěvek od j.s »

Já to teď byl zkusit na pixu a točí se mi to i když mám mot_spin_armed 150 a thr_min 130.. tak nevim no... pak tam už jedině dát trim na plyn, otázkou je jestli pak ale odarmuješ.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2842 Příspěvek od jamesgsf »

Jen se eddii zeptám jak jsi kalibroval regulátory s plynem? Pokud jsi to zkalibroval jako je na tomhle videu musí to chodit http://youtu.be/gYoknRObfOg Zatím jsem se nesetkal, že by to nešlo, pokaždé to bylo touhle kalibrací.
eddiex

#2843 Příspěvek od eddiex »

Ano , presne takhle jsem kalibroval escs. Par tydnu nazpet jsem dokonce i zkousel kalibraci jeden po druhem. Proste myslim, ze jsem zkusil vse, co se da vyhledat... Stale bez uspechu.

No pri te kalibraci mi to sice "pipa" trochu jinak, ale kalibrace probehne vporadku a cely stroj je inormalne funkcni.
Proste zahada..

Mimochodem, dokaze nekdo srozumitelne rict, co znamena ten parametr THR_MIN ?
eddiex

#2844 Příspěvek od eddiex »

Ale jedno voditko mozna...> Nez jsem zacal pouzivat tento originalni 3DR APM 2.5+, tak jsem chvili pouzinal MICRO APM z HK a tato vec s MOT_SPiN_blabla byla uplne stejna. Tedy - nemohl jsem dosahnout aby se mi motory tocily. Proto hardwarovou zavadu nepredpokladam.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2845 Příspěvek od jamesgsf »

thr min by měl být konec plynu tedy -100, tam kde je nula se dá procentuálně posunout. řekněme že plyn bude zabírat až v -90. Jestli je to pro tebe dost srozumitelné a já to dobře pochopil.
eddiex

#2846 Příspěvek od eddiex »

jamesgsf píše:thr min by měl být konec plynu tedy -100, tam kde je nula se dá procentuálně posunout. řekněme že plyn bude zabírat až v -90. Jestli je to pro tebe dost srozumitelné a já to dobře pochopil.

Myslim, ze ne. THR_MIN neni konec plynu, naopak, je to vlastne zacatek. Je to nejmensi impuls, ktery je posilan na motory, aby se jeste tocily. Tak to chapu ja. Popisek v MP je tradicne velmi nejasny a confusing. Ale pochopil jsem, ze cislo 130 znamena 13%.

Celou noc jsem studoval ruzna fora. Hodne se tam o tom debatuje, ale zadna debata tam nevede k jasnemu vysledku. Snizovani THR_MIN muze byt nebezpecne. Pri rychlem klesani se pak muzou vrtule protacet opacne a vede to k padu.

Problem pro mne je, ze lidi se spis snazi dosahnout, aby se jim motory netocily hned od zacatku moc rychle. Ja potrebuji dosahnout, aby se mi motory pri ARMED tocily. Ony se mi totiz netoci.

Jednu vec jsem ale nasel a to, ze zmena parametru v teto oblasni se projevi az po restartu APM. Takova zakladni informace a nikde neni uvedena !!! Ten radoby program MP se tvari, jakoze JO, ale pritom NE... :(

Dnes to otestuju.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2847 Příspěvek od jamesgsf »

No dobře tak začátek plynu proto jsem tam pro jasnost dal -100. Bral jsem konec jako že se motory už netočí. Prostě je to nastavení dejme tomu mrtvé zony na začátku plynu, kdy má jednotka vyhodnotit že je plyn stažen a má se sama zaarmovat asi tak. Jo jinak co máš za motory a co za regulátory, je v nich nejaký fw pro coptery (blheli, simonK)? HW problém to nebude pokud se motory po přidání plynu roztočí všechny pěkně najednou, špíš máš něco blbě nastaveného.
eddiex

#2848 Příspěvek od eddiex »

Uz jsem to rozhresil. Ted musim odskocit. Asi za pul hodky tu napisu jak to je . Teda aspon u mne.
Otestoval jsem to a uz to funguje jak ma.
eddiex

#2849 Příspěvek od eddiex »

Takze. Omluva za opozdeni.

Je treba brat v uvahu, ze cely MP je PLNY matoucich informaci. Popisky k jednotlivym parametrum jsou nesrozumitelne a nekdy az skodlive chybne.

Ja jsem vyresil muj problem takto:

MOT_SPIN_ARMED 162
THR_MIN 165

a vse funguje jak ma.

V MP se popisky zminuji, ze hodnoty MOT_SPIN_ARMED jsou 70, 100, atd. To ovsem neni pravda !!!! Muzes tam vlozit cokoliv mezi 0 az 1000. Znamena to 0% az 100%. Vubec neni treba dodrzovat ty skoky 70 -100 -atd. Nejlepsi je otestovat doma na stole krok za krokem. Je treba najit % pri kterem se motory pri ARMED roztoci. V mem pripade to je 162 , tedy 16.2%.
PO KAZDE ZMENE JE TREBA VYPNOUT A ZAPNOUT APM. Jednotka jinak nezaregistruje provedenou zmenu. Je opravdu stupidni, ze to neni nikde v programu uvedeno !!!!

THR_MIN musi byt VYSSI nez MOT_SPIN_ARMED. Ta hodnota je zase procentualni. Tedy v mem pripade 165 znamena, ze kdyz pridam packou plynu, tak NEJNIZSI power do motoru bude 16.5%.
Opet plati, ze po kazde zmene je treba APM vypnout a zapnout!!!!

Muj E300 system proste potrebuje k roztoceni motoru nejmene 16,2% plynu. THR_MIN jsem si odladil na 16,5% aby prechod otacek motoru byl plynuly a ne skokovy.
THR_MIN tedy vlastne urcuje, ze kolik% poweru dostanou motory jakmile pohnes packou plynu. S nejakou dead zone to nema nic spolecne.

V MP je nekolik "0brazovek" ve kterych se daji nastavit a menit parametry. Takova zbytecnost. Navic to ani nefunguje korektne. Nekdy to potvrzuje, nekdy ne a clovek pak vubec nemuze vedet co se deje. Hlavne ze v updatech se objevuji kraviny, jako treba ted naposled, ze se objevi okynko s informaci, ze probiha prevod z bin na txt, nebo nejaka takova hovadina nepotrebna!!! Funkce je potrebna, ale ta funguje "odjakziva", ale to zvytecne informacni okno...
j.s

#2850 Příspěvek od j.s »

Je tam napsané že mot_spin_armed musí být nižší než thr_min, já to zkoušel a jede mi to na pixu i když je vyšší, což je zajímavé.
Nicméně není problém v programu. Ten, jak vidíš funguje správně, ale defaultně to nebylo kompatibilní s tvým systémem.

Ono se totiž předpokládá, že pokud zkalibruješ vysílačku a esc, tak ti motory poběží na celý rozsah plynu, tobě očividně nereagují na plyn pomalu v prvních 20%. Proč? Nebo to nechápu dobře?

Když vzlétáš, tak musíš vidět, že hýbeš páčkou a nic to nedělá ne?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“