Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Banana

Re: Mini H FPV quad 250

#2251 Příspěvek od Banana »

Kolik let praxe to chce cvicit nez se dosahne na tokove super video? Na jaky mod litate, drzi to aspon nejak vejsku nebo vsechno manualek?
ondrascz

#2252 Příspěvek od ondrascz »

Jestli to bylo na me, tak me moc tesi, ze se video libi, ale jeste se mam toho spoustu co se ucit a ladit.

Prvni copter (a rovnou 250mm) jsem si postavil loni v listopadu a pomalu jsme se otukavali. FPV jsem zacal litat letos v dubnu (do te doby byla po odpolednich tma :D) a to v autolevel modu. Acro jsem poprve zkusil teprve pred mesicem a sam jsem se divil, proc jsem do toho nesel drive, protoze na FPV mi to prijde mnohem prirozenejsi nez autolevel. Celkem mam nalitano 40h, z toho 30h na FPV a z toho 10h Acro. Na videu je tedy vse manual / acro.
Banana

#2253 Příspěvek od Banana »

ondrascz píše:Jestli to bylo na me, tak me moc tesi, ze se video libi, ale jeste se mam toho spoustu co se ucit a ladit.
Celkem mam nalitano 40h, z toho 30h na FPV a z toho 10h Acro. Na videu je tedy vse manual / acro.

Tak to klobouk dolů, za 40h takováhle paráda! Osobně mám nalítáno tak 20h na 250, bez FPV a do lesa bych nešel, potřebuji stále prostor,ale s FPV to je něco jiného samozřejmě. Bohužel ty FPV brejle jsou šílene drahé, myslel jsem, že to půjde také přes monitor ale to moc nejde....
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2254 Příspěvek od Blacksite »

Hele taky to mam podobne, pridelal jsem 5" monitor na vysilacku a stoji to za prd, ale zrovna dneska se chystam udelat si nejakou homemade verzi eco gůglů, neco jako na HK :)
Taranis X9D+
ondrascz

#2255 Příspěvek od ondrascz »

Taky nemam bryle. Postavil jsem si boudu na 4.3" displej s posouvaci fresnelkou v krabici s vyrezem na oblicej, takze pohled mam zcela neruseny okolim. Takhle namontovane na vysilacce mi to i vice vyhovuje nez pridelano k hlave - muzu okamzite menit FPV a LOS bez pusteni pacek ;)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Takhle nedustojne se u toho hrbim :D

Obrázek
Banana

#2256 Příspěvek od Banana »

Uprimne receno, myslel jsem, ze tahle krabice nemuze moc fungovat, proto jsem rad, ze to funguje, i kdyz to chce asi mit zada v dobre kondici :D

K tomu rizeni, skoda ze neni nejaky pekny manual rizeni na internetu, urcite by to pak slo cloveku lepe a usetril by desitky hodin a vrtuli, ja mam osobne nejvetsi problem udrzet tu konstatni vejsku, proto urcite na zacatek je dobry nejaky altitude mode vyuzivat.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#2257 Příspěvek od TomasC »

Za sebe mi velmi pomohla možnost "nahlédnout" jak létají ostatní. Prostě jsem si přepnul jejich kanál.

A trénovat věci postupně. U mě je to v pořadí přesnost, výška, rychlost.

Je to neuvěřitelná zábava :D :D :D .
ondrascz

#2258 Příspěvek od ondrascz »

Vrtuli mam na konte 102 ;). Na Altitude bych se vykaslal. Myslim, ze to spis zpusobi zlozvyky, nez ze se neco naucis. Naucit se to da asi jen soustavnym zkousenim. Drzeni vysky krasne natrenujes na LOS, ze proste budes viset a postupne k tomu pridavat vetsi a vetsi pohyb. Klidne na autolevel (ten do vysky nekeca).

Ja nemam vubec zadny RC background, koptry me zaujaly nejprve tou technickou strankou, tak jsem si koupil za litr Hubsan X4 a s tim poletoval doma (umi jen autolevel). Kdy jsem zjistil, ze vetsi stroj hned neroztriskam, postavil jsem si 250mm a od te doby jsem ztracen ;).
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2259 Příspěvek od jindraj »

TomasC píše:Za sebe mi velmi pomohla možnost "nahlédnout" jak létají ostatní. Prostě jsem si přepnul jejich kanál.

A trénovat věci postupně. U mě je to v pořadí přesnost, výška, rychlost.

Je to neuvěřitelná zábava :D :D :D .

přesně tak ... včera jsem se přistihl, že jsem tak trochu hledal výmluvy proč nejít na kopec s letadlem (no fakt fučelo, ale zase ne tolik, aby nešlo jít :) abych měl chvíli čas na 250tku a blbnutí. Sice mě to stálo 6 vrtulí a jednoho Mobiuse, ale prča byla velká :)

Jinak Tomáši jak to vypadá s tím srazem v Praze? víš už nějak rámcově oblast kam to bude nejspíš směřovat? jak jsem psal budu řešit trochu logistický oříšek, tak abych to řešil pokud možno s předstihem :)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2260 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pánové co používáte za vrtule že se vám furt lámou?
Já používám ze SurveilZone 5x4 (DAL) a po asi 40letech mi rupla jen jedna.
Náraz se vždy rozloží, takže škody jsou minimální. A většinou se ta vrtule při pádu jenom protočí, takže náraz schytá bumper na ramenu, což je paráda :)

Jen takový tip pro inspiraci :D
jio

#2261 Příspěvek od jio »

ondrascz:
a) Je to na palici, i na 24" monitoru mi z toho bylo blbě. Což pak na malém displeji. ;-)
b) Je docela zajímavé vidět, jak se malá koptera chová oproti větší. Mám 450 a když zahnu, tak to určitě není na fleku, jak tady, ale pěkně se to protáhne do původního směru.
c) Z toho konce není poznat, kolik to stálo vrtulí a jiných částí, ale i tak obdiv k životnosti.
d) A abych nezapomněl na to podstatné, někdo umí, druhý čumí. 8O Tady bych to tipoval na tu první možnost. :-)
ondrascz

#2262 Příspěvek od ondrascz »

ad vrtule - DAL 5040 je neskutecny krovinorez a znicil jsem taky jen jednu. Ale proste to s nima nelita. Nemaji tah, ostrost, "punch", ... Pouzivam je, kdyz si jdu prozkoumat nove misto a nevim, kde budou neviditelne vetve apod. Kdyz chci letet ostreji, davam Diatone 5030 nebo idealne GemFan 5030. Diatone jsou strasne krehke, musi se dost vyvazovat, ale stoji tak 6Kc/ks. GemFany litam bez vyvazovani, vydrzi kapku vice, stoji me 12Kc/ks a uz budu litat asi jen je (pokud nezmenim konfiguraci). Ted holt cekam na pytel se 40 kousky ;)

ad a) ja mam v te svoji cerne krabici fresnelku, ktera obraz roztahne do slusne velikosti. Do deje to teda vtahne dokonale
ad b) je to moucha, musi tocit na fleku. Idelane zayawit, naklopit ve dvou osach najednou a jeste plny :D
ad c) vsecky pady na konci bylo uhrnem 15 vrtuli (Diatone). Jsou stydlive, proto odchazeji zasadne ve skupinach po 2 az 3ks. Jinak musim zatukat, ale vetsi skody se mi vyhybaji. Po padu mi krom vrtruli, coz beru jako palivo, odesel jen 1 motor, 1 rameno (G10) a 2 levne plastove ramy (od te doby uz litam jen G10). Dokonce mi prezil bez ujmy cely kopter po padu do potoka. Koupal se asi 15 vterin.
ad d) diky, diky, ale fakt mam hodne co se ucit. Psychicky se teprve pripravuju na flipy a rolly
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2263 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ad DAL vrtule:
Nevím teda co máš za kongu a kolik ti to váží (já mám 410g komplet a půjdu ještě dolů u 210) a na DALky to lítá ještě líp než na Gemfany.
Sakra už aby přišli komponenty na 210. A asi bych si měl konečně pořídit nějakou kamerou, chci se také trochu předvést :D
ondrascz

#2264 Příspěvek od ondrascz »

Komplet letovka 471g. Dys 1806 2300KV krmeno 3S, 1300mAh 40C. I co jsem kdesi videl mereni DALek, tak proti GF horsi tah a vice proudu zerou. Leda by meli nejake nove...
zzutec

#2265 Příspěvek od zzutec »

Mno podle mého jsou též DAL 5040 nezničitelné, ale hrozně neefektivní. Tah mají cca jako Gemfany 5030, ale o to víc žerou ampérky. Používám je ještě jako 4040BN na 180tce, protože ta je během jedné baterky 4x na zemi :). Vrtule mají místo původní oranžové spíš hnědozelenou barvu. Když dám Gemfany 4045 tak to je uplně jiné létání.
Ináč DAL mám všechny možné: 5030, 5040, 5045BN, 6040, 5040BN, 6045. Na 260tce létám 5040BN, ale až dojdou nové motory tak tam prdnu 5045BN a asi nakoupím Gemfany 5045BN, protože téz vydrží dost a jsou efektivnějsí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“