Klešťový ampérmetr

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
tomashr

Re: Klešťový ampérmetr

#16 Příspěvek od tomashr »

petrovo píše:Používáme léta TENTO AC/DC klešťový ampérmetr k všeobecné spokojenosti. Zatím nejmenší a kleštinou velmi vhodnou pro malé prostory, který jsem kdy používal. Cena je sice taková, jaká je, ale nedovedu si představit lovit lanka v modelu velkými klešťáky. A těch je většina .... Skutečně je třeba pohlídat si velikost kleští!

Obrázek

Možná je fajn, jenže maximální rozsah 80A je nepoužitelně málo, přes tohle se dostane i kdejaký víceméně rekreační model, nejen šílené hotlinery :-(
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jyrry »

tomashr píše:... maximální rozsah 80A je nepoužitelně málo, přes tohle se dostane i kdejaký víceméně rekreační model...

To ale platí především o větroních... U motoráků by to obvykle znamenalo nepoužitelně krátkou letovou dobu, tam je nutné to řešit Voltama, ne Ampérama...
(jen na okraj...).
jyrry.webnode.cz
mhabr

#18 Příspěvek od mhabr »

Např. akrobati, co? U 2m je běžně odběr na plný plyn přes 80A. Nebo dmychadla.
Nesmíš to posuzovat jen podle tvých polomaket, kde jen tak lážo plážo poletuješ vzduchem.
tomashr

#19 Příspěvek od tomashr »

jyrry píše:To ale platí především o větroních... U motoráků by to obvykle znamenalo nepoužitelně krátkou letovou dobu, tam je nutné to řešit Voltama, ne Ampérama...
(jen na okraj...).

U motoráka máš ale běžně úplně jiný špičkový a průměrný výkon... Už třeba blbá EPP "F3A like" Firenza - na plný plyn šla někam přes 90A, ale reálně se to použilo párkrát za let - odlet z visu vzhůru, stoupavý kopaný výkrut a tak. Průměrný odběr přitom nedělal nejspíš ani 35A, ale to nic nemění na tom, že pro zjištění maxima by ti odkazovaný měřák nestačil :?
Majky007s

#20 Příspěvek od Majky007s »

Pánové co si myslíte o http://www.hobbyking.com/mobile/viewpro ... source=EDM nedávno se mi odešel multimetr do křemíkového nebe tak scháním nějakou náhradu nepotřebuji nějaký hyper ultra přesný měřák ale zase nesmí lhát
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od PatMat »

Zdravím,
cca 4 roky používám http://www.ebay.com/itm/UNI-T-UT203-Digital-Handheld-Clamp-Multimeter-Tester-Meter-DMM-CE-AC-DC-Volt-A-/261696486422 pro hobby a jsem úplně spokojený.
Kupoval jsem ho v ČR kvůli záruce.
Edit: u takových věcí podle mne vždy cena odpovídá kvalitě
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“