létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MZ

#166 Příspěvek od MZ »

Nakadah píše:Jinak nejde ani tak o poradny pohon do WH, dneska sem si pekne zalital styl "postolka" :D vitr ze pytel na letisti stal rovne :D

zajímavý, u nás zase bylo k večeru takový bezvětří jako nikdy, že i šňůrka na konci antény rádia visela kolmo k zemi bez hnutí :)

včera jsem taky zkusil start a přistání na asfalt, no neni to žádná sranda, navíc když jsou po stranách úzké silnice keříčky, jeden strom, moje auto a ve směru přiblížení asi 200m dráty vysokého napětí :-) Jednou se mi povedlo přistát obstojně, dvakrát jsem s tim docela praštil o asfalt, jednou jsem skončil v roští a asi dvacet neúspěšných pokusů, kdy jsem to musel zvednout a přiblížit se znova. Pak jsem radši sundal podvozek a přistával radši normálně do pole :-)
Naku máš můj obdiv, jak na tom videu přistáváš v klidu na první pokus, ještě se mám co učit. Musím si najít lepší místo, nejlépe nebýt líný a jít si zjistit k nám na letiště, jaké jsou tam podmínky pro modeláře, o víkendu tam ale pořád lítaji ultralighty.
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Nakadah »

Ale na tom neni nic k obdivu, proste si musis natocit ero v posledni zatacce na stred silnice a je to. Navic ja na te silnici stal a pristaval proti sobe - pak to s letadlem jako WH jde. Potiz je delat tohle s akrobatem, protoze zatacku otoci na petniku a byl sem hned mimo drahu. Navic musim kontrolovat uhel sestupu jinak sem bud moc rychly a nebo zase dlouhy. S WH je to proste jednodussi - staci drzet smer a pomalu natahovat vyskovku -> sedne sam. Pak se objevil jak se da krasne litat na travnaty draze letiste a uz jezdim tam. Tam na tu cestu chodim jen s WH kdyz se mi nechce jet 5km na letiste. Nak
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od CyCo »

Já jsem zase byl lítat v pátek, nějak pořád šteluju ten stříďák, no bylo kolem 19 hod.Udělal jsem looping tak ve 20 metrech a 50m od sebe a nějak jsem se po průletu nemohl zorientovat, kór když musim při plným plynu trochu potlačit, aby nešel čumákem nahoru.Následoval pád asi z 5 metrů přes záda čumákem do země.Následky :třílistá vrtule má jen jeden list, motorové lože komplet utžený a natrhlý jeden bok prostoru pro aku.Vyčesaná odtoková hrana křídla a nenašel jsem ani jeden ze dvou šroubků co drželi stříďák k loži z překližky(prostě se vibracema vytočily/ a asi je to taky určitě příčina pádu).
Po týhle havárii jsem se rozhodl vykašlat na ac pohon(typ co jsem použil byl na wildu moc silný) a začal jsem slepovat.Nakonec jsem dopředku lože(blíž k ocasu) zalepil motorovou přepážku a do ní zezadu přes dva M2,5 šrouky přidělal MIGa 480 race(bude pak snazší se třeba vrátit k ac motoru) + 6x4 vrtuli(po vzoru NAKa).No a když už jsem v tom tak jsem připravil křídla na křidýlka.Jsem už natěšenej až to zas půjdu zkusit!Wilda FAKT vydrží dost!!!!
MZ

#169 Příspěvek od MZ »

já taky přistával proti sobě, abych pro to nemusel jít čtvrt kilometru. Jo a jednou jsem málem trefil sebe :-)
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
robotmz

#170 Příspěvek od robotmz »

ja som bol lietat v nedelu vecer pred zotmenim, zo zaciatku fukal trosku vietor, neskor absolutne bezvetrie.
Lietali sme s kamosom naraz, moj let trval 54 minut vkuse /zatial moj osobny rekord/. termika bola, lebo zretelne bolo vidno ako to pri plachteni bez motora stupa. Prve plachtenie na jedno vysoke vystupanie bolo vyse 25 minut. potom to uz viac klesalo. skoncili sme pred zotmenim...
- komplet povodna setova elektronika, akupack asi 14 cyklov...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Nakadah »

Hosi ja jen s uzasem sleduju jak tady rozbijite WildHawky 8O ja se snazim litat bez nehody. I kazde blbe pristani s akrobatem do travy, kdyz me skonci na zadech, beru jako osobni prohru :D

Chce to vic litat a min ladit vykon 8) Nak
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od Nakadah »

robotmz> dost dobry 8) do termiky bych taky nekdy rad sel...ale zatim sem ji nad letistem nenasel. Vetsinou spis jen vane vitr z udoli prehrady Sance. Nak
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od CyCo »

NAKu- bez nehody se taky snažím lítat, jen mi to hold 2x nevyšlo :( .ten pátek u nás taky trochu foukalo a taky se mi povedlo viset tak 30m nad zemí nehnutě jako poštolka.Nedokážu si představit kdybych začínal před 15 lety a k dispozici měl jen nějakýho balzovýho plachťáka.To by ty opravy nebyly tak lehký. :D :(
Stewen

#174 Příspěvek od Stewen »

no vy ste machri... ja budem musiet ocividne zacat so simulatorom

da sa orig. vysielac z WH prepojit na pocitac na simulator FMS?
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od Blurcak »

Stewen píše:no vy ste machri... ja budem musiet ocividne zacat so simulatorom

da sa orig. vysielac z WH prepojit na pocitac na simulator FMS?

jj da nekde v RC revue byl na to navod, a pak to de prej jeste pres baterku nejak.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
norinco

WILDA

#176 Příspěvek od norinco »

Tak jsem přišel na to, co způsobovalo to syčení a vypínání motoru u Wildy. Byl to ten mizernej regulátor. A to syčení bylo, jak se přiškvařoval k vnitřku wildy 8O
Tak doufám, že ten regulátor ještě žije a zkusím co nejlépe odvětrávat ten vnitřní prostůrek wildy (díra do kabiny a asi udělám i díry po stranách). Taky mne napadlo sundat z regulátoru ten černou gumu, aby mohl lépe "dejchat". No a ještě možná zkusim na ten pidi chladič na tom regulátoru přidělat nějakej větší chladič. Tak snad to bude fungovat.
Norinco

PS: stejně ale, nový letadlo, a takový problémy. Mám asi holt smůlu na vadný kusy.
robotmz

#177 Příspěvek od robotmz »

nakadah: ta nasa nedelnajsia termika zrejme spocivala v zhluku striech rodinnych domov+horuci asfalt na hlavnej ceste+teple slnko+celkom chladny vzduch :-)))

- ale bol som z toho vybity 8O

tento tyzden idem v predu do cumaku trochu zboku urobit 2 diery tak 7 mm a na kabinke v tych spodnych rohoch tiez 21 dierky. dam do nich asi kusok umelohmotnej trubicky z pentelky a zalejem sekundakom...
Knedlik

#178 Příspěvek od Knedlik »

Pokousim se o mirnej tuning wildy, ale nemuzu sehnat tu vrtuli master airscrew 6x4 (ptal sem se u Pecky a v Hobbyteamu, ale maj jen 7x4 a vetsi) Nevite pls, kde by se dala v Praze sehnat (nebo nejaka podobna)?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Abu »

A proc zrovna Masterku, nebyla by lepsi APC 6x4 E (podle mych mereni s ctyrstovkou naprimo to tak vychazi).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od Nakadah »

Masterku urcite budou mit v SCZ - aspon tam kupuju vrtule (a nejen to) v Ostrave. Jinak APC E 6x4 taky slape dobre. Akorat ze kdyz je mezi sebou prehazuju a zkousim tak se mi zda ze to je porad to same...holt subjektivni dojem. Nak
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“