FPV_dotazy

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zamčeno
Zpráva
Autor
martin z

Re: FPV_dotazy

#211 Příspěvek od martin z »

Tuhle FPV helmu mám taky, je s ní velká zábava a za levno. Nevidím problém proč by tyto komponenty neměly spolu fungovat. Pokud si k tomu budeš kupovat i nějaké jiné antény, tak dej pozor na správný výběr konektoru, vysílač i přijímač máš na SMA, tak abys nekoupil ty s konektorem RP-SMA.
JohnP

#212 Příspěvek od JohnP »

Ahoj,

já si myslím že si s vybavením poradím (kamera, transmiter)

Už něco maličko mám, ale nemám vymyšlené řešení na čem to zobrazovat.

Potřeboval bych teď vybrat spíš monitor (než brýle) , na kterém je možné provozovat quadcopter racing (tu budu také objednávat) , a zároveň abych si na něm taky mohl zalítat normální FPV se samokřídlem a podobně.

A vůbec nevím který vybrat, jediné co bych chtěl, aby měl i rádio v sobě (to nechci řešit zvlášť) .Baterie taky nebude na škodu.

Takže něco slušného (nemusí to být to nejlevnější). Někde jsem četl že někdo psal že by už šel aspoň do 10 palců ... po předchozí zkušenosti tak nevím.

Chtěl jsem toto :
http://www.banggood.com/Feelworld-PVR10 ... 57744.html
ale pak jsem v recenzi viděl že to má lesklý obraz což je opravdu fail.

Tak nevím, nějaké nápady ? Je potřeba mít něco většího na stojanu ? Nebo že bych koupil něco menšího a dal to třeba na vysílačku DX6 ?? Myslím že by se mi to kroutilo (špatné těžiště) v ruce.

Viděl bych to se stativem tak do 7 tisíc.

Honza
gardenroute

#213 Příspěvek od gardenroute »

JohnP píše:... Potřeboval bych teď vybrat spíš monitor (než brýle) , na kterém je možné provozovat quadcopter racing...
Myslím, že na tuto disciplínu jsou určitě vhodnější nějaké videobrýle než monitor. Pokud ti tedy jde o "FPV"
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JohnP

#214 Příspěvek od JohnP »

Jako , mám cukání už "něco" objednat, ale koukám že o víkendu mají být nějaké koptery fpv v akci tak se tam podívám.. pokud bude počasí :-/ tak se i třeba něco nového dovím a uvidím.

Honza
honzaop

Lze vyzkoušet FPV brýle - Ostrava?

#215 Příspěvek od honzaop »

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat letců, co mají fpv brýle, zdali by byli ochotni mě nechat si to vyzkoušet, jaké to je.
Přijedu kamkoliv v Ostravě, když půjdete lítat, mám vlastní FPV přenos 5.8g, i svůj kopt, ale stále lítám na monitor a uvažuju o brýlích, ale neměl jsem zatím možnost si to vyzkoušet, jaké to je.
Díky Honza
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
mmaki

Re: Lze vyzkoušet FPV brýle - Ostrava?

#216 Příspěvek od mmaki »

viem ze je to trosku mimo ... ale ak by sa ti nedostalo viacero druhov okuliari do ruk, skus si pozriet toto video [youtube]https://youtu.be/uk4S6c03vQA?t=19m57s[/youtube]

Porovnavaju tam FOV. Mne to napriklad dost pomohlo, ked som uz mal jasno, ze idem do okuliari.

Tak dufam ze pomoze :wink:
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, kupil som si na FPV SENCOR SLE 1955M4, a mam jednu otazku:
pri DTV sa da nahravat na USB klucenku, ale pri AV vstupe nie :evil: Nemate nahodou niekto skusenosti, ako nahravat aj z AV vstupu?
Sice si myslim, ze nijako, ale za otazku moc nedam :(
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
JosefSvejk

#218 Příspěvek od JosefSvejk »

Pokud budeš chtít nahrávat FPV, budeš si muset pořídit ještě rekordér (DVR).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od ddano007 »

Sak tomu som sa chcel prave vyhnut, ta telka vie nahravat na USB kluc, akurat ze len digitalny prijem, aby ich parom stisol :evil:
Zatial som na nahravanie nasiel toto, sice to ma len VGA rozlisenie, ale zase za tie peniaze...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
vatis

#220 Příspěvek od vatis »

Ahoj, rozchodil jsem FPV a měl bych dotaz. Zatím jsem neměl možnost pořádně odzkoušet nové antény, ale i tak jsem vypozoroval jeden jev. Když koptéra visí v loitru, tak je obraz super a je úplně jedno jak je natočená, jak vysoko a jak daleko. Pokud ale trochu prudčeji vezmu za páčku (je jedno jestli plyn, výškovka, směrovka...) dojde ke krátkému výpadku obrazu. Je možné, že to dělá třeba malý pokles napětí na pohonné aku? Všechno je napájeno jednou baterkou. Nebo nějaké rušení magnetickým polem od silových vodičů? Nebo čím by to mohlo být způsobeno? (kamera xiaomi yi, minimosd a vtx TS535 napájeno přes LC filtr)
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

vatis píše:...Pokud ale trochu prudčeji vezmu za páčku (je jedno jestli plyn, výškovka, směrovka...) dojde ke krátkému výpadku obrazu...

Ahoj, nahraj krátké video výpadku. S velkou pravděpodobností to může být mechanická závada při zvýšené vibraci, spoj na konektoru, kamery či VTX, nebo nedokonalý spoj nějaké součástky kamery či VTX. Poklepej (třeba rukojetí šroubováku) na stole bez roztočených motorů na kameru a VTX, jestli obraz nevypadává.
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
vatis

#222 Příspěvek od vatis »

No to by mohlo být 8O vyzkouším to a dám vědět. Děkuju :)
Cetar

#223 Příspěvek od Cetar »

vatis píše:Ahoj, rozchodil jsem FPV a měl bych dotaz. Zatím jsem neměl možnost pořádně odzkoušet nové antény, ale i tak jsem vypozoroval jeden jev. Když koptéra visí v loitru, tak je obraz super a je úplně jedno jak je natočená, jak vysoko a jak daleko. Pokud ale trochu prudčeji vezmu za páčku (je jedno jestli plyn, výškovka, směrovka...) dojde ke krátkému výpadku obrazu. Je možné, že to dělá třeba malý pokles napětí na pohonné aku? Všechno je napájeno jednou baterkou. Nebo nějaké rušení magnetickým polem od silových vodičů? Nebo čím by to mohlo být způsobeno? (kamera xiaomi yi, minimosd a vtx TS535 napájeno přes LC filtr)

Používáš antény s lineární polarizací nebo s kruhovou?
vatis

#224 Příspěvek od vatis »

Používáš antény s lineární polarizací nebo s kruhovou?

Používám kruhově polarizované (pravé).
Cetar

#225 Příspěvek od Cetar »

vatis píše:
Používám kruhově polarizované (pravé).

Tak to nic... Zkus to připojit mimo LC filtr. Viděl jsem i případy kdy dělal filtr víc školy než užitku.
Zamčeno

Zpět na „FPV, točení videa a focení“