Brushless gimbal pre letecké záběry

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
cita21

Re: SteadXP - - The Future of Video Stabilization

#901 Příspěvek od cita21 »

Tak toto by nám mohlo trochu zahýbat s trhem s gimbaly.
Ty letecké určitě ještě nějakou dobu vydrží, ty ruční amatérské ale již mají možnou konkurenci. Až se technologie ještě zdokonalí, a výrobci kamer to integrují přímo do nich... Je to samozřejmě ztrátové na rozlišení obrazu (je to asi takový Premiere Warp v reálném čase), ale s dnešním stále se zvětšujícím rozlišení to jistě nebude problém. 4K kompatibilní.

Myslím, že to nebude tak horké, nikde jsem tam nenašel jak hodně to snižuje rozlišení ale hlavně mě překvapilo, že to má jen analogový vstup. Je tam na HDMI výstupu z foťáku externí konvertor do AV. Takže to podle mě umí stabilizovat jen analogové video a pak je to zase zpátky převedené na digital na SDkartu jestli jsem to do dobře pochopil. Což by tedy dost drasticky muselo ubírat na kvalitě.
Přílohy
SteadXP.jpg
Dag2B3

Re: Brushless gimbal pre letecké záběry

#902 Příspěvek od Dag2B3 »

V podstatě je to jen digitální stabilizace - což se dá udělat v každém chytřejším střihovém software.
Daleko zajímavější mě přijde klasický tříosý gimbal s možností upnutí na helmu, hruď či řidítka s dálkovým bluetooth ovládáním:
http://youtu.be/sGWUa-YJHow
pokud nemá ještě někdo telefon s náhledem v reálném čase - tady je voděoodolná alternativa:
https://youtu.be/C5Q8WIGB-vY
romanCM

#903 Příspěvek od romanCM »

Přemýšlel jsem u úpravě 3 osého gimbalu do takovéto uzavřené varianty, aby z toho nikde nelezly kabely. Baterie a elektronika je ok, s tím si poradím. Nevíte někdo jak vést kabely tak, aby se neukroutily a daly se vést skryté? Na gimbalu na copteře je mám volně, aby se mohl pohybovat.
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
gardenroute

#904 Příspěvek od gardenroute »

cita21 píše:Myslím, že to nebude tak horké, nikde jsem tam nenašel jak hodně to snižuje rozlišení ale hlavně mě překvapilo, že to má jen analogový vstup. Je tam na HDMI výstupu z foťáku externí konvertor do AV. Takže to podle mě umí stabilizovat jen analogové video a pak je to zase zpátky převedené na digital na SDkartu jestli jsem to do dobře pochopil. Což by tedy dost drasticky muselo ubírat na kvalitě.
Však jsem také napsal "...Ty letecké určitě ještě nějakou dobu vydrží, ty ruční amatérské ale již mají možnou konkurenci..." :D , ale ta koncepce je zajímavá, ale nerozumím tomu HDMI-analog převodníku, když jinde píšou o podpoře 4K :?: ...
Dag2B3 píše:V podstatě je to jen digitální stabilizace - což se dá udělat v každém chytřejším střihovém software....
Však jsem Romane také psal "...je to asi takový Premiere Warp v reálném čase..."
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
OK2BUH

#905 Příspěvek od OK2BUH »

cita21 píše: Myslím, že to nebude tak horké, nikde jsem tam nenašel jak hodně to snižuje rozlišení ale hlavně mě překvapilo, že to má jen analogový vstup. Je tam na HDMI výstupu z foťáku externí konvertor do AV. Takže to podle mě umí stabilizovat jen analogové video a pak je to zase zpátky převedené na digital na SDkartu jestli jsem to do dobře pochopil. Což by tedy dost drasticky muselo ubírat na kvalitě.

Já jsem to pochopil takto (možná špatně): Krabička zaznamenává na SD kartu všechny náklony a otřesy. K tomu je přiveden analog video signál jen kvůli synchronizaci. Celou parádu potom udělá speciální sw pro postprocesing který má k dispozici skutečné otřesy a nemusí si to vymýšlet jako ostatní sw.
gardenroute

#906 Příspěvek od gardenroute »

No, to bude asi ono... Chytré řešení.
OK2BUH

#907 Příspěvek od OK2BUH »

gardenroute píše:No, to bude asi ono... Chytré řešení.

Možná by stálo za vyzkoušení vzít záznam logu IMU jednotky třeba z APM nebo Pixhawku, tam jsou zaznamenány všechny náklony i otřesy a tímto řídit postprocesing. Ale já takový sw vymyslet neumím.
Dag2B3

#908 Příspěvek od Dag2B3 »

Tak už jsem jeden koupil, V současné době je cena 208 babek (což je převodem 5.210,-) Přijde mi v lednu na Taiwan, tak pak poreferuju. Lítat budu se Solem a na pozemní záběry vyzkouším S1. Pro jistotu mám s sebou ještě Lamparte. Ten drží dobře i při větším větru. Poměrně solidní test:
http://youtu.be/or5-tq8QkLY
gardenroute

#909 Příspěvek od gardenroute »

Píšeš Romane o LanParte HHG-01 ?
Ten se mě také celkem líbí, přemýšlím, že bych ho vzal pro svou SGS5 (Galaxy 5). Kde ho mají za USD 208 ? Viděl jsem na Amazonu za 260... :(
Dag2B3

#910 Příspěvek od Dag2B3 »

Petře za 208 je ještě chvíli S1 (původně byla za 130) a jde furt nahoru.
http://www.indiegogo.com/projects/removu-s1-gopro-gimbal-stabilizer-with-remote/x/12114308#/story
gardenroute

#911 Příspěvek od gardenroute »

To je ale ta Removu S1, která byť je velmi zajímavá, je jen pro GP. Ty jsi ale výše dával test na Lanparte (viz "Poměrně solidní test..."), to jsi mě popletl, měl jsi evidentně na mysli Removu, ale Y. T. odkaz je na Lanparte ...
honza trabuko

GIMBOL STORM 32bit

#912 Příspěvek od honza trabuko »

ahoj máte někdo zkušenosti s gimbolem 3D STORM 32bit ?
jeho nastavení, hodnoty apod?
Podle videa stabilizuje skvěle a není drahý

https://www.youtube.com/watch?v=zrE-XjW80_I

STORM 32 bit
http://www.goodluckbuy.com/3-axis-brush ... black.html
walkera

#913 Příspěvek od walkera »

Ahojte, mám gimbal Beholder od TRD (2D) a mám menší problém. Pri pomalom lietaní a za bezvetria je video nádherné. No ak chcem aby koptera letela rýchlejšie tak sa video trasie asi viac, ako keby tam žiaden gimbal nebol. Vyvážený je dobre a vrtule by mali byť tiež dobre vyvážené. Koptera je DJI F450 s Nazou M-Lite flashnutou na V2. Chcem sa preto spýtať, čo mám spraviť aby to bolo lepšie? Mohlo by pomôcť flashnutie toho gimbalu z Brugi softwaru na Alexmos? Ak áno, ako to spravím?
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

Gimbal čína -problem-gyro

#914 Příspěvek od Boky PV »

Ahoj Pánové
Koupil jsem na model bazaru známej čínskej gimbal viz. foto.
nedařilo se mě to pořád připojit k pc, vše mám v pořádku, ovladače atd.
tak jsem si říkal že to zkusím flešnout na nějakou verzi odsud http://www.basecamelectronics.com/downloads/8bit/
to se sice podařilo, ale připojit to stále nešlo.
někde na forech jsem vyčmuchal toto -- SimpleBGC_2_2_b2_null.hex --
to se sice připojí , ale nefunguje gyro ,proste jen rovná čára, budíky nic.
nemáte radu jak na to ? nebo co se tam událo.?
děkuji Ondra
Přílohy
68747470733a2f2f7261772e6769746875622e636f6d2f6a6c6e617564696e2f782d56544f4c64726f6e652f6d61737465722f47696d62616c2f696d616765732f427275476947696d62616c5f4a4c4e322e6a7067.jpg
jaroslav.falcon

Re: Gimbal čína -problem-gyro

#915 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Uplně, přesně jsem nepochopil z toho co píše co jsi přesně udělal a co se spojí, ale pokud je to klon a ty jsi nahrál originál, nebo jsi se snažil nahrát originál alexmos tak jsi to pravděpodobně pohřbil. Musíš přes ISP nahrát nový arduino bootloader a poté flashnout přes xloader nuled FW.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“