Breitling Jet Team L 39
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Breitling Jet Team L 39
Jestli to tu už bylo, tak mně omluvte, ale oni jsou dokonalí ....
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=csGB4jWekwg[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=csGB4jWekwg[/youtube]
- MarthiR
Re: Breitling Jet Team L 39
Ještě sem neviděl moc hezké a smekám
Díky za video
Díky za video
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Moc pěkné, ten kopaný výkrut těsně nad zemí (cca 3.5 minuta) to chtělo opravdu pevné nervy, kdo umí,ten umí 
Kdy že je ten kopaný výkrut?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
jag42 píše:Moc pěkné, ten kopaný výkrut těsně nad zemí (cca 3.5 minuta) to chtělo opravdu pevné nervy, kdo umí,ten umí
Myslíš ten čtyřdobý výkrut?? Kopaný výkrut tam žádný není, ujasni si pojmy
OK2WY
Co je to vlastně ten kopaný výkrut ? Ať hledám jak chci , nikde nic. Jediný co jsem našel , je vyprávění akro pilota a ten tam řiká že je to vlastně normální výkrut , jen s tim že do směrovky (výškovky?) kopne...... Je to pravda , nebo je to jinak? Díky
Hezké, na tom lítání ve skupině vždycky obdivuju, že si pilot nesplete letadlo.
hipa píše:Co je to vlastně ten kopaný výkrut ?
Normální výkrut je aerodynamicky řízený (pomocí řídících ploch).
Kopaný výkrut je autorotační obrat.
Počáteční puls řízením - přitažením (nebo potlačením) výškovky, "kopnutí" směrovkou, dojde utržení proudnic, dále působí setrvačnost.
corona píše:Normální výkrut je aerodynamicky řízený (pomocí řídících ploch).
Kopaný výkrut je autorotační obrat.
Počáteční puls řízením - přitažením (nebo potlačením) výškovky, "kopnutí" směrovkou, dojde utržení proudnic, dále působí setrvačnost.
Díky moc , už je mi to jasný.
... a teď se to naučit zaletěthipa píše:Díky moc , už je mi to jasný.
Dneska ty kopáče až tak autorotační nejsou. Letadla jsou hodnější a výkonnější, takže se to křídlo prakticky hned chytí. Pilot to tam musí přidržet výchylkami kormidel.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Hoki píše: ... a teď se to naučit zaletět
Na to já nemám ruce . Nedokážu ani looping , mužu lítat jen kolečka nebo osmičky ...