Pripojeni vysilace k pc
Pripojeni vysilace k pc
Ahoj vsem, prosim o radu. Sice mam stary sim transmiter od pelikana, ale rad bych si zaletal se svym vysilacem JR DSX9 na simu. Zatim mi v okolnich modelarstvi nedokazali pomoct, tak zkousim tady. Pres zimu toho venku moc nenaletam... simulator mam aerofly koupeny pres steam, abych predesel piratskym dotazum. Dekuju za info.
Letadla, hrtulníky a tak různě.
- JosefSvejk
Re: Pripojeni vysilace k pc
A jaký máš ten Aerofly? Pokud je to RC simulátor (AFPD), tak k němu máš HW klíč, ne? Ten připojíš k vysílačce a letíš.. 
Naposledy upravil(a) JosefSvejk dne sob 17.10.2015 18:47, celkem upraveno 1 x.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JosefSvejk píše:A jaký máš ten Aerofly? Pokud je to RC simulátor (AFPD), tak k němu máš HW klíč, ne?
Pokud píše o nákupu přes STEAM, tedy ONLINE, asi HW klíč mít nebude
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
Šohaj(stavím)
freddix píše:Ahoj vsem, prosim o radu. Sice mam stary sim transmiter od pelikana, ale rad bych si zaletal se svym vysilacem JR DSX9 na simu. Zatim mi v okolnich modelarstvi nedokazali pomoct, tak zkousim tady. Pres zimu toho venku moc nenaletam... simulator mam aerofly koupeny pres steam, abych predesel piratskym dotazum. Dekuju za info.
Nevím jaké aerofly máte koupené, na Steam jsou 4 verze, podle té verze hledejte na stránkách o podpoře HW.
Já mám RC7, také ONLINE pořízený, s TARANIS funguje skvěle - TARANIS se připojí k PC jako "herní ovladač" - poté co jsem musel provést DOWNGRADE firmware mého motherboardu, aby šli zakázat USB3 - jinak ani náhodou
Trutnov, X9D+
Šohaj(stavím)
Šohaj(stavím)
Mám aerofly RC 7 Professional Edition, žádný hardware klič rozhodně nemám, hra/program se kupuje online, stáhne se, nainstaluje... a hotovo (prostě Steam, člověk jen dá koupit a o nic dalšího se nemusí starat a má to kdykoliv k dispozici i po přeinstalování pc). Co se týče HW podpory, píší tam usb joystick, ale to je pro mě samozřejmě k ničemu... Se simtransmiterem to jde v pohodě, protože se to tváří v pc jako joystick a funguje to v pohodě. Jenže bych rád létal s mým vysílačem.
pavel1tu píše:
Nevím jaké aerofly máte koupené, na Steam jsou 4 verze, podle té verze hledejte na stránkách o podpoře HW.
Já mám RC7, také ONLINE pořízený, s TARANIS funguje skvěle - TARANIS se připojí k PC jako "herní ovladač" - poté co jsem musel provést DOWNGRADE firmware mého motherboardu, aby šli zakázat USB3 - jinak ani náhodou
Něco takového hledám, jak to máš propojené s pc? Měl jsi u vysílače přímo kabel na usb? Té poslední větě teda moc nerozumím, natéž abych ji zvládl udělat
- JosefSvejk
Počítačové hry jsem nikdy nehrál, tak jsem doteď neznal ani ten STEAM. Tam je asi nějak (cenou) v podstatě legálně "obejit" ten HW klíč. Potom by trda měl fungovat i ten nejjednodušší převodník do USB nebo třeba toto.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem tohle:
http://www.rc-levneji.cz/prislusenstvi- ... zdratovy-/
Připojíš USB, propojíš s přijímačem, který samozřejmě musí být napárovaný a "lítáš". Pořizoval jsem to proto, že Graupner nedoporučoval propojit jejich rádio s PC ničím jiným, než jejich nechutně drahým bazmekem. Tohle funguje naprosto spolehlivě.
http://www.rc-levneji.cz/prislusenstvi- ... zdratovy-/
Připojíš USB, propojíš s přijímačem, který samozřejmě musí být napárovaný a "lítáš". Pořizoval jsem to proto, že Graupner nedoporučoval propojit jejich rádio s PC ničím jiným, než jejich nechutně drahým bazmekem. Tohle funguje naprosto spolehlivě.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- JosefSvejk
U toho adaptéru je psáno, že podporuje nejnovější verzi PhoenixRC, což je jasná známka toho, že je to warez.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
JosefSvejk píše:U toho adaptéru je psáno, že podporuje nejnovější verzi PhoenixRC, což je jasná známka toho, že je to warez.
Promiň, ale řešil jsem při nákupu jediné - jak propojit Tx s PC, na kterém mám LEGÁLNĚ koupený simulátor, bez použití kabelu. Nic víc, nic míň. A to tohle zařízení splňuje. A pokud se nepletu, zakladatel vlákna je v podobné situaci.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
freddix píše:Mám aerofly RC 7 Professional Edition, žádný hardware klič rozhodně nemám, hra/program se kupuje online, stáhne se, nainstaluje... a hotovo (prostě Steam, člověk jen dá koupit a o nic dalšího se nemusí starat a má to kdykoliv k dispozici i po přeinstalování pc). Co se týče HW podpory, píší tam usb joystick, ale to je pro mě samozřejmě k ničemu... Se simtransmiterem to jde v pohodě, protože se to tváří v pc jako joystick a funguje to v pohodě. Jenže bych rád létal s mým vysílačem.
Neznám Váš vysílač, ale jak píší ostatní, koupit nějaký USB převodník, pokud je třeba (TARANIS má USB a nepotřebu je ho), asi raději to, co doporučuje výrobce, aby jste si nezničil "drahé" rádio. Já raději na simulátoru používám "SIMtransmitter", abych si "neopotřeboval TARANISE
Jakmile to PC uvidí, je vyhráno, Aerofly jde ovlátar i pitomým jostikem
PS: Samozřejmě při nákupu přes STEAM je každá hra/SW chráněna Vaším přihlášením ke STEAMu, tedy SW klíčem. Je to lepší než ten HW - podle mne.
PS2: A na STEAMu jsou i zajímavé slevy ...
Trutnov, X9D+
Šohaj(stavím)
Šohaj(stavím)
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Jestli mohu názor.
Není to zbytečně problematické kupovat na Steamu za 100 eček soft
a pak řešit problém jak ho připojit k TX?
Nebylo by jednodušší koupit origo sim i z kabelem z HW klíčem za cca stejnou cenu,
nebo za pár stovek na DX...
Není to zbytečně problematické kupovat na Steamu za 100 eček soft
a pak řešit problém jak ho připojit k TX?
Nebylo by jednodušší koupit origo sim i z kabelem z HW klíčem za cca stejnou cenu,
nebo za pár stovek na DX...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Kope - no to vypada super, diky za tip, presne neco takoveho jsem hledal, diiky.
Zdendys - stesm je pro me jaksi vec pohodli a hlavne taky zajimavych slev. Pred par dny jsem si tam treba koupil Flight simulator X, normalni cena pres 20e, ve sleve za 5e. S tim, ze nemusim resit zadne cd ci dvd, uskladnovat je doma, bat se poskrabani a pripadnych problemu pri instalaci. Tady kliknu na instalovat, celych 10gb se mi odnekud stahne, samo nejak nainstaluje, pri prvnim spusteni se k tomu nainstaluji potrebne podpurne programy.. a je to. A kdyz za pul roku preinstaluju pc, stahnu jen steam a dam opet jen nainstalovat. A k tomu plus ta cena... no a na aerofly jsem vychytal 50%, takze tak. ☺ ja na steam nedam dopustit, ikdyz uz nejsem skoro zadny hrac
Zdendys - stesm je pro me jaksi vec pohodli a hlavne taky zajimavych slev. Pred par dny jsem si tam treba koupil Flight simulator X, normalni cena pres 20e, ve sleve za 5e. S tim, ze nemusim resit zadne cd ci dvd, uskladnovat je doma, bat se poskrabani a pripadnych problemu pri instalaci. Tady kliknu na instalovat, celych 10gb se mi odnekud stahne, samo nejak nainstaluje, pri prvnim spusteni se k tomu nainstaluji potrebne podpurne programy.. a je to. A kdyz za pul roku preinstaluju pc, stahnu jen steam a dam opet jen nainstalovat. A k tomu plus ta cena... no a na aerofly jsem vychytal 50%, takze tak. ☺ ja na steam nedam dopustit, ikdyz uz nejsem skoro zadny hrac
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
freddix- Dyť jo, taky jsem na steamu tam kupoval hry.
Jen u toho simu mi to přijde nepraktické, i 50 procent je dost, navíc když pak musíš řešit jak připojit TX.
A instalačka na CD či DVD je dnes již fakt archaická, ale není problém si ji nakopírovat
na HDD na případné příští instalace, a při prvním spuštění po instalaci se taky stáhnou aktualizace
a podpůrné programy, s tím nemá steam nic společného.
Apropo ani 50eček po Tvé slevě plus kabel, který musíš sehnat a nebude zrovna levný
bych zbytečně nedal...
Jen u toho simu mi to přijde nepraktické, i 50 procent je dost, navíc když pak musíš řešit jak připojit TX.
A instalačka na CD či DVD je dnes již fakt archaická, ale není problém si ji nakopírovat
na HDD na případné příští instalace, a při prvním spuštění po instalaci se taky stáhnou aktualizace
a podpůrné programy, s tím nemá steam nic společného.
Apropo ani 50eček po Tvé slevě plus kabel, který musíš sehnat a nebude zrovna levný
bych zbytečně nedal...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."