CC3D a openpilot

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
malé zvíře

Re: CC3D a openpilot

#181 Příspěvek od malé zvíře »

Nevíte náhodou někdo, jestli deska OP Revo Nano zvládne následující konfiguraci?
* OneShot125
* HK discovery buzzer
* Camera pitch "gimbal"
* výstup do OSD
* GPS
* stabilní let :)

A to všechno zároveň?
Hraju si s tím už několik hodin a stále s tím mám problémy. Teď jsem ve fázi že jakžtakž fungují první tři věci, ale pořád to trochu blbne (Bzučák reaguje pouze na přepnutí páčky na rádiu, ne na ztrátu signálu; občas nefunguje ten "gimbal") a to ještě nemám nakonfigurovaný výstup do OSD. Tak si říkám jestli tu desku nepřetěžuju...
Last one alive, lock the door!
mavrick

#182 Příspěvek od mavrick »

Zdravím chlapi.

Nemáte někdo zkušenosti s CC3D REVOLUTION ( http://www.banggood.com/OpenPilot-CC3D- ... 00068.html )?

Z fukncí této desky jsem nadšený, ale nemám moc informací.

Na těchto videích je vidět, že funguje velice pěkně

https://www.youtube.com/watch?v=YN72yHgKUGE

A na tomto videu umí lítat i v GPS režimu jako naza, což se mi zamlouvá daleko více než naza. Nemám rád takto uzavřené desky jako je naza

https://www.youtube.com/watch?v=oQHpUt134qw

Prosím o nějaké zkušenosti a případně o kontakty na ověřené obchody, atd.

Díky moc za informace
Quadcopter F450, ZMR250 s Aurora 9
malé zvíře

#183 Příspěvek od malé zvíře »

Celkem by mě zajímalo, co to CC3D Revolition vlastně je, protože podle OpenPilotu jsou CC3D a Revo dvě různé desky... Kdo ví, jestli to číňan aspoň dokáže správně vyrobit, když už to neumí správně pojmenovat.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od jindraj »

REVO (někdy také Revolution) je co vím ve zkratce sofistikovanější verze CC3D. něco jako je FULL verze naze32 vedle ACRO verze, tak CC3D má tuhle REVO desku, kde je zabodovaný baromater, magnetometr a možnost připojení GPS a pod. Tím se otevírají možnosti částečně asistovaného až po plně autonomní let po zadané trase (kdyby tedy nebyl nelegální)
malé zvíře

#185 Příspěvek od malé zvíře »

Však já vím, ale cc3d revolution je stejná blbost jako Naze 32 Acro Full...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od jindraj »

na závodní 250 je to většinou zbytečné ale ono to míří úplně jinam. je to vlastně variabilnější výkonnější a chytřejší náhrada za DJI Naza a podobné desky pro "velké" stroje. osobně jsem to podrobně nezkoumal ale cítim to zhruba tak že je to pro ty co je pro ně Naza moc uzavřená omezená v nastavení ale zase Pixhawk a podobné jsou zbytečně nabobtnalé a složité.
mavrick

#187 Příspěvek od mavrick »

Mě se líbí ta odladěnost nazy, ale nelíbí se mi ta uzavřenost a také se mi zdá, že ta cena je moc přemrštěná. Sice paradoxně mám mobilní telefon od applu a ten je uzavřený dost, ale to mi vyhovuje, ale u řídících jednotek právě vůbec.

Díval jsem se na ten jejich obslužný software a mají ho fakt pěkně zpracovaný.

Pokud do té desky půjdu, tak to zvažuju osadit do F450 a později do většího modelu i s GPS.

Ale chtěl jsem od někoho vědět, jestli ta deska opravdu funguje a jak, aby se nakonec nestalo, že fungovat nebude a já budu muset zase řešit nazu.

Pokud bych právě řešil CC3D REVO, tak i s GPS se dostanu na cenu NAZY bez GPS což je úplná paráda a možnosti nastavení má daleko více než naza.

Mějte se
malé zvíře

#188 Příspěvek od malé zvíře »

Já mám k dipozici originální Revolution Nano. Ze začátku se mnou sice nechtěl spolupracovat, ale potom se umoudřil a zatím jsem s ním celkem spokojený. GPS ještě nemám vyzkoušenou protože se už měsíc fláká někde na cestě z Číny. Jediné co mi vadí, je openpilotí "speciální" výstup na telemetrii, takže třeba MW OSD který jsem si pracně natlačil do micro minimOSD mi s ní nefunguje (nebo to spíš neumím zprovoznit).
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od jindraj »

mavrick píše:Mě se líbí ta odladěnost nazy, ale nelíbí se mi ta uzavřenost a také se mi zdá, že ta cena je moc přemrštěná. Sice paradoxně mám mobilní telefon od applu a ten je uzavřený dost, ale to mi vyhovuje, ale u řídících jednotek právě vůbec.

Díval jsem se na ten jejich obslužný software a mají ho fakt pěkně zpracovaný.

Pokud do té desky půjdu, tak to zvažuju osadit do F450 a později do většího modelu i s GPS.

Ale chtěl jsem od někoho vědět, jestli ta deska opravdu funguje a jak, aby se nakonec nestalo, že fungovat nebude a já budu muset zase řešit nazu.

Pokud bych právě řešil CC3D REVO, tak i s GPS se dostanu na cenu NAZY bez GPS což je úplná paráda a možnosti nastavení má daleko více než naza.

Mějte se

přesně tak je to myslím myšleno. u telefonu potřebuji aby fungoval a byl snadný na správu a údržbu ... je to pracovní nástroj a nesmím s ním ztrácet čas zkoumáním, laděním a hraním ... tam mi naprosto vyhovuje řešení Applu, který spoustu věcí hlídá za mě a dostanu to sice klidně méně flexibilní řešení, ale prostě to běží a je mi v zásadě jedno jak, hlavně že já s tím nemám práci. Pokud někdo potřebuje Plug-n-Fly řešení aby to letělo bez vrtání, tak sáhne s podobným záměrem k Naza krabičkám. Pokud si chce ale někdo hrát, tak ale tyhle destičky poskytují široký prostor realizace :)
mavrick

#190 Příspěvek od mavrick »

Já právě chci, aby to fungovalo jako naza hned bez nějakého ladění. Prostě nastavit a hned do vzduchu. Samozřejmě s nějakým menším doladěním.

Využívám funkce asistovaný let v GPS a RTH. To samozřejmě požaduji, aby fungovalo i u této desky a samozřejmě pokud to bude fungovat a já budu chtít další další funkce, tak si je prostě donastavím. U nazy bohužel takové možnosti nejsou a to mi vadí. U těchto desek ala NAZA mi prostě ta uzavřenost vadí. Než jsem si nazu koupil, tak jsem vyzkoušel hoooodně různých desek, ale nakonec jsem si tu nazu koupil, protože se mi nelíbilo pořád sedět u PC a zkoušet ladit, aby to nějak s alternativní deskou nějak letělo.

Proto pokukuju po této desce, která vypadá celkem slibně.

Mějte se
malé zvíře

#191 Příspěvek od malé zvíře »

mavrick píše:Já právě chci, aby to fungovalo jako naza hned bez nějakého ladění. Prostě nastavit a hned do vzduchu. Samozřejmě s nějakým menším doladěním.

Tak to Openpilot splňuje. Akorát pomocí přehledného průvodce nastavíš typ letadla/coptery, provedeš jednoduchou kalibraci ESC a motorů, vstupů z rádia a můžeš letět. Záležitost na 2 minuty. Potom případě doladit add se to netřepalo a nemusí se na to sahat.
mavrick

#192 Příspěvek od mavrick »

malé zvíře píše:Tak to Openpilot splňuje. Akorát pomocí přehledného průvodce nastavíš typ letadla/coptery, provedeš jednoduchou kalibraci ESC a motorů, vstupů z rádia a můžeš letět. Záležitost na 2 minuty. Potom případě doladit add se to netřepalo a nemusí se na to sahat.

Tak tím jsi mě potěšil. Asi ju zkusím koupit. Nějakou GPSku bych doma měl najít a výjde mě to jak cenově, tak funkčně líp než NAZA. Akorát to čekání než to dojde :(

Doufám, že to bude opravdu jak naza a nebude se muset dál nic řešit a budu lítat jen ke své spokojenosti
graup15

#193 Příspěvek od graup15 »

Tak to jsem na to zvědavý.
Mám podobné pocity jako ty..Naza funguje na 100% a hned lítáš. Akorád by to chtělo..takový,něco jako advance mod. Pro hračičky. Třeba jen lepší podpora rychlých reglů by se šikla. (například).
Ale co se té revo desky a její okamžité létatelnosti a stejného pohodlí jako u Naza kontroleru týče...tak to jsem hodně skeptický.
Přeci jen Naza je takové skoro profi řešení (možná i profi,neb i v těch hodně drahých mašinkách je použitá a soudruzi co to kutí pro army,ji tam používají taky..jen většinou A2 ,nebo Wookong)
A teď si vem ,že revo je open source řešení...tzn není vyloženě nutné aby vše fungovalo perfektně,neb je na tom založené firemní portfolio. Proto jsem hodně skeptický.
Rádoby konkurenční 3RD s pixhawkem,to taky ještě nedotáhly do user friendly stavu jako Naza (a Pixhawk je rozhodně mnohem výkonnější hardware).
Nu což,pak poreferuj.
Já zůstávám u přehrané Nazy Lite a k ní GPS s podporou Glonas.
sky59

#194 Příspěvek od sky59 »

Panove, mal som problemy s cc3d ale poriesil som /vid ine prispevky odo mna/

Zostava stale jeden: naozaj sa neda natiahnut nastavenie.uav naspat do cc3d? Mam op 15.02.02
Thomass4841

CC3D - velká setrvačnost při ovládání

#195 Příspěvek od Thomass4841 »

Ahoj, prosím o radu. Mám desku CC3D na copteru 230mm a ovládání má jednak velkou setrvačnost (ve všech směrech) a jednak copter prakticky nikdy nestojí na místě. Pořád někam ustupuje. (v bezvětří samozřejmě).
Mohli by jste mi prosím poradit, jaké hodnoty v nastavení mám změnit?
Jinak se to chová celkem hezky, ale ta setrvačnost mě stála už dost vrtulí a infarktů...:o)

Děkuju
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“