FrSky Taranis - třetí pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - třetí pokračování

#376 Příspěvek od RCStudio »

Ono by se v realu nic nestalo, i ja se popletl a otocil to ve videu, ktery uz jsem ted napravil.
Vsechny kabliky jsou takto nastaveny tzn vzdy hnedy je VCC a cerveny je GND, proto doporucuji delejme to tak jak FrSky pro poradek.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od juraj.jurej »

janekx píše:Ono by se v realu nic nestalo, i ja se popletl a otocil to ve videu, ktery uz jsem ted napravil.
Vsechny kabliky jsou takto nastaveny tzn vzdy hnedy je VCC a cerveny je GND, proto doporucuji delejme to tak jak FrSky pro poradek.

Tak vminulosti ma asi zmietlo to video, ale teraz my to ide v pohode. A možno to je jedno a treba dodržať len signál. (len bude otočený smer)
Mne ide podľa môjho zapojenia v predchádzajúcom príspevku proti smere ruč. hodiniek (čo my aj vyhovuje), ale to sa dá zmeniť aj krivkov.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne čtv 22.10.2015 12:29, celkem upraveno 4 x.
FrSky Tandem X20
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od RCStudio »

eddiex píše:Ufff. Jeste , ze jsem nebyl dost rychly v realizaci.
Honzo, da se troubovi jako ja vysvetlit jak to muzu promerit v radiu? Uz jen pro ucely sebevzdelani bych rad vedel co s cim promerit . Diky predem. :D

Nic merit nemusis
Zrejme vidis v nastaveni radia S1 - S3
S1 potak
S2 potak
S3 nic

Nejjednodusi je vybrat S1 nebo S2 a tam pak nastavit multiswitch, zkalibrovat a jedes
Jan Janekx Urbanek
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#379 Příspěvek od juraj.jurej »

janekx píše:
Nic merit nemusis
Zrejme vidis v nastaveni radia S1 - S3
S1 potak
S2 potak
S3 nic

Nejjednodusi je vybrat S1 nebo S2 a tam pak nastavit multiswitch, zkalibrovat a jedes

Asi tak a nemusí to riešiť cez log. spínače.
FrSky Tandem X20
eddiex

#380 Příspěvek od eddiex »

Nemam plusko. Vidim tam jen S1 S2 a Serial port.
Tak pokud to dam misto bocniho slideru, tak nemusim nastavovat nic? Kalibraci jasne ze udelam.

S tim merenimjsem to chtel vedet obecne. Jako, ze co bych tam mel namerit? To se prece hodi obecne byt s chopny overit merenim co je co. Treba i na jinych "soucastkach".

Rekneme ze tedy uz vim, ze hneda V, cervena Ground, a zluta Signal. Budu merit na konektoru, ktery je zapojeny do desky. Takze jake hodnoty bych mel namerit mezi: hneda-cervena, hneda-zluta, cervena-zluta ?? A jak z tech namerenych hodnot zjistim co je co? Vis myslim to tak, ze kdyby treba nebyly barevne odlisene, tak abych se naucil to zjistit merenim.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#381 Příspěvek od RCStudio »

S1 a S2 jsou potaky a jsou nastavitelne u slideru neni nastavitelny typ potenciometru.

mezi Vcc a GND je 3.3V vic bych nemeril, obzvlaste pokud v tom fakt plaves, podivej se na barvy co vedou k potaku to ti rekne co kam zapojit.
Jan Janekx Urbanek
eddiex

#382 Příspěvek od eddiex »

Dobre. Diky.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
matoni

#383 Příspěvek od matoni »

Před se omlouvám, pokud je to hloupý dotaz. Lze propojit zařízení s Futaba SBUS a přjímač s Frsky SBUS, bude to fungovat (např. Stabilizační jednotka Dualsky FC 150). Podle toho co jsem četl, tak Frsky SBUS má jiný datový formát než Futaba (takže podle mě by to nemělo fungovat), ale za zeptání nic nedám. Díky za odpověď.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od juraj.jurej »

matoni píše:Před se omlouvám, pokud je to hloupý dotaz. Lze propojit zařízení s Futaba SBUS a přjímač s Frsky SBUS, bude to fungovat (např. Stabilizační jednotka Dualsky FC 150). Podle toho co jsem četl, tak Frsky SBUS má jiný datový formát než Futaba (takže podle mě by to nemělo fungovat), ale za zeptání nic nedám. Díky za odpověď.

Nieje to kompatibilné. (Futaba a FrSky)
Tá stabilizácia Dualsky bi mala ísť bez použitia S-Bus. V tedy nemá s S-Bus nič spoločné. Ale či je kompatibilná aj s FrSky S-Bus neviem treba pohľadať na intrnete.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne pát 23.10.2015 13:19, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od RCStudio »

Fungovat to bude, datovy format neni zas tak rozdilny.
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od RCStudio »

Serva futabi jedou na FrSky sbusu, cc3d jede na sbusu z frsky i futaby.
Jan Janekx Urbanek
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#387 Příspěvek od juraj.jurej »

janekx píše:Fungovat to bude, datovy format neni zas tak rozdilny.

Niektoré stabilizácie majú problém s kompatibilitou systému. Treba si to overiť na internete z praxi.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od juraj.jurej »

janekx píše:Serva futabi jedou na FrSky sbusu, cc3d jede na sbusu z frsky i futaby.

Servá môžu ísť riadiaca jednotka má svoj softwer. (tam to už môže byť problém) Inak súhlasím. (CC3D je v pohode)
FrSky Tandem X20
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od RiMr »

Testoval jsem to, jednou snad bude i videjko (natočené to je) - S.Bus serva jedou na "všem", ale při jejich programování je v naprosté většině případů třeba programátor té které značky. Například serva Corona na Frsky programátoru "přečtu", ale nenastavím...
Jo a třeba Corony mají těch parametrů spoustu, třeba jak Atlasy. Když je začali prodávat, tak měli zaváděcí ceny, myslím deset jsem ji tehdy koupil, dnes stojí víc než dvojnásobek (kolem 20USD). Používám, žádné ještě nechcíplo. Jsou třeba v K3000 v křídle.

FrSky serva jsou ale jiná liga, zpracováním i cenově :) Ty mám v Destiny (resp. skoro je tam mám) v křídle, ta nová F3K servíčka. A větší FrSky servo (včil nevím jaké, to bude vědět Honza :) ) mám v K3000 na výškovce. Kňučí co ho mám, ale i po mnoha hodinách létání je furt přesné a "tvrdé jak šutr".
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od RiMr »

Zdar - poradíte mi, jak přinutit Companion (2.1.3) aby použil pro simulátor konkrétní firmware?
Včera jsem pípal něcio složitého, se 17 Vstupy, mnoha letovými režimy a hapruje to (pokud letové režimy přepínám přímo ve vstupech. Když je přepínám v Mixeru, je to OK) - Špatně to přepíná letové režimy a celkově to v podstatě mrzne. Ale jednu dobu to chodilo a mám podezření, že to bylo když jsem měl FW bez LUA a Timeru3. Ale je to jen dojem, který chci ověřit. V Companionu teda. Ale nevím, jak mu vnutit pro simulátr fw bez LUA a T3 který mám na disku. Přitom bych přísahal, že to tam někde bylo...!

Zpět na „Vysílače“