Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Banana

Re: Mini H FPV quad 250

#2371 Příspěvek od Banana »

A používate mode 1 nebo 2? někde jsem četl, že na qav250 se používá spíše mode 2, ale přijde mi, že mode 1 je lepší, protože většina lidí má citlivější pravačku a práce s plynem a točení na levé činí 90 procent řízení je těžší, proto myslím, že jednoznačně mode 1.
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2372 Příspěvek od Blacksite »

myslim, ze je to kravina, kazdy lita co mu vyhovuje s cim mu vyhovuje
Taranis X9D+
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2373 Příspěvek od jindraj »

pokud jde o mod tak je to jen a jen o pocitu pilota. neexistuje funkční doporučení co je lepší a to prěsto že se o tom lidé hádají už léta. pokud máš lepší pocit s plynu na pravačce směle ho tam nech.

jinak 250 a menší rámy nejsou opravdu moc na nějaké poletování na oči ... jsou moc malé. jenich smysl je naložit fpv a zmizet s tím v prachu. nejlépe rychle a mezi překážkami. proto bych i desku FC volil některou z těch co tohle podporují a bez zbytečných věcí navíc. tedy amp na tohle spíše ne. cc3d nebo naze32 a jejich klony budou fajn a vhodnější na tenhle účel.
qeex

#2374 Příspěvek od qeex »

Na koptery mi příjde logičtější mod 2. (nebo spíše si mod 1 moc neumím představit)
na pravačce je klonění koptery.
na levačce plyna otáčení okolo svislé osy.
V podstatě je třeba mít cit ve všech čtyřech kanálech.
Ale jak Blacksite, každý může lítat co mu vyhovuje.
troiac

#2375 Příspěvek od troiac »

Dakujem za prinosne rady uz mi je trosku jasnejsie. Ten ram som chcel prave preto ze ma sklapacie ramena a prislo mi to vhod pri havarii ze sa nezlomi ale zavrie rameno no ale ked pises ze ten tvoj je odolny a vydrzi tak asi prehodnotim. GPS na palube mi vobec nevadi na preteky sa nechystam len pre zabavu chcem lietat a zlozite nastavenie APM-ka mi nevadi mam v prevadzke APM aj Pixhawka takze to mam uz nastudovane. Navyse po pridani telemetrie [ktoru tiez uz mam v supliku] :) viem s koperou robit Folow Me a to je pre mna uzitocne napr ked chcem natocit motocross a pod.
Cez vianoce sa asi do toho pustim zatial objednam vecicky.
Dakujem vsetkym.

Ooo este jedna otazka kolko minut letu vydrzi ta baterka cca?
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2376 Příspěvek od Blacksite »

Prijde na to jak tomu davad za usi...ta multistar jak jsi daval mi da cca 10 minut s motory MC2204, FPV a osviceni, ale jinak ji nedrazdim, moc to zatim neumim...
Taranis X9D+
troiac

#2377 Příspěvek od troiac »

Diki desat minut uplneho sustredenia na let si myslim ze uplne staci :)
qeex

#2378 Příspěvek od qeex »

Jen mysli na to, ze mista v ramu neni moc, tzn aby se gam apm, gps, telemetrie vmestnali. Ja mam problem s deskou, regulatory a fpv, kdyz nechci odsazovat spodni plato pres distancni sloupky abych mel vic mista nebo davat regulatory na ramena.
pribik

#2379 Příspěvek od pribik »

Deset minut [DIZZY FACE], jsem rad, kdyz jsem ve vzduchu 5 minut to je max. Mam motory emax MT2204, ESC dys bl16, aku zippy 11V 1300mAh, vaha 490g. Baterky jsou hrozny to vzletnu a je na nich 10,9V. Jak to mate vy?
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2380 Příspěvek od jindraj »

troiac píše:Diki desat minut uplneho sustredenia na let si myslim ze uplne staci :)

promiň ale 10 minut s takhle nastrojenou koptérou je úplné sci-fi nesmysl ... počítej 5min - max realisticky, pokud z toho nechceš mít vducholoď pod nafouknutou baterkou :).

Kolik si berou motory s tímhle kV a těmito vrtulemi 5030x3 mám poměrně dost odzkoušené. Navíc nejde o ty nejefektivnější kousky. Budeš to mít nastrojené spíše dost na těžko s tím vším co tu píšeš. S tímhle setupem opravdu nevěřím 10ti minutám ... ty bys dal jen s velmi velmi odlehčeným, dobře naladěným a jen se tak lehce vznášejícím setupkem (což není tento případ).

jinak pokud to máš na filmování a přesuny pomoci GPS a takovéhle věci, tak na to nepovažuji tyhle 250 rámy vůbec za vhodné. Výrazně lepších časů bys dosáhl s krapet prodlouženými rameny a při použití větších a o dost pomaleji běžících vrtulí. Na tohle GPS asistované létání opravdu nepotřebuješ vysokootáčkové motory s malými vrtulkami když nechceš primárně rychlost a mimořádnou merštnost (což bez FPV určení pravdu nemá smysl).
troiac

#2381 Příspěvek od troiac »

No ved ja som nepovedal ze to poleti 10 minut ja som sa na to pytal a dostal som taku odpoved tiez ma tych 10 minut prekvapilo pri tak malom stroji.
"Jindraj" porad mi nejaky laksi setup a ucinejsie motory a vrtule.
Na natacanie videa https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2 ... cgJ1Yuwy7g samozrejme mam velku kopteru s letovym casom okolo 18 minut [teraz uz menej baterky maju uz asi rok] tuto malu copteru chcem len na vyblbnutie a sem tam zachytit mozno nejake video nie je planovane snou tocit nejake kvalitne videa.
Dakujem vsetkym za rady.
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2382 Příspěvek od Blacksite »

jindraj píše:
promiň ale 10 minut s takhle nastrojenou koptérou je úplné sci-fi nesmysl ... počítej 5min - max realisticky, pokud z toho nechceš mít vducholoď pod nafouknutou baterkou :).

Kolik si berou motory s tímhle kV a těmito vrtulemi 5030x3 mám poměrně dost odzkoušené. Navíc nejde o ty nejefektivnější kousky. Budeš to mít nastrojené spíše dost na těžko s tím vším co tu píšeš. S tímhle setupem opravdu nevěřím 10ti minutám ... ty bys dal jen s velmi velmi odlehčeným, dobře naladěným a jen se tak lehce vznášejícím setupkem (což není tento případ).

jinak pokud to máš na filmování a přesuny pomoci GPS a takovéhle věci, tak na to nepovažuji tyhle 250 rámy vůbec za vhodné. Výrazně lepších časů bys dosáhl s krapet prodlouženými rameny a při použití větších a o dost pomaleji běžících vrtulí. Na tohle GPS asistované létání opravdu nepotřebuješ vysokootáčkové motory s malými vrtulkami když nechceš primárně rychlost a mimořádnou merštnost (což bez FPV určení pravdu nemá smysl).

Baterka 1400mah 4s 40-80C multistar race specs 8-10minut poletovani, nevymyslim si, jen tak ze srandy bych to nepsal :)
Taranis X9D+
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2383 Příspěvek od Blacksite »

troiac píše:No ved ja som nepovedal ze to poleti 10 minut ja som sa na to pytal a dostal som taku odpoved tiez ma tych 10 minut prekvapilo pri tak malom stroji.
"Jindraj" porad mi nejaky laksi setup a ucinejsie motory a vrtule.
Na natacanie videa https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2 ... cgJ1Yuwy7g samozrejme mam velku kopteru s letovym casom okolo 18 minut [teraz uz menej baterky maju uz asi rok] tuto malu copteru chcem len na vyblbnutie a sem tam zachytit mozno nejake video nie je planovane snou tocit nejake kvalitne videa.
Dakujem vsetkym za rady.

Ono s temahle malickyma natacet je takove trochu na prd, pokud tam das apm a bude te to sledovat, sebemensi poryv vetru na tom bude citit, precijen, je to spise delane na blbnuti, ale proti gustu :)
Taranis X9D+
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2384 Příspěvek od jindraj »

2trpiac: přesně jak píše Blacksite ... z toho co píšeš se dost blbě odhaduje co chceš. A pokud to případně chápu správně, tak uvažuješ o poměrně nešikovné kombinaci kdy by to mělo být na blbnutí a ještě to umět natáčet a follow me a jiné věci. A ony se požadavky na obě disciplíny prakticky vylučují.

Na blbnutí je vhodný malý a maximálně lehký strojek, který bude naladěn na samou hranici nestability ... musí být samozřejmě stabilní, ale já to osobně přirovnávám k určité "nedočkavosti". Tedy minimum váhy, minimum vlivu desky (používáš efektivně jen gyra a eventuálně max akcelerometry - nepotřebuješ baro, magnet, GPS a další, to je takový stroj zdržuje), vysokootáčkové motory, malé a tedy snadno roztočitelné vrtule umožňující bleskovou reakci, které jsou ale všechno jen ne efektivní pokud jde o spotřebu. Vše soustředěno jen na rychlost reakce a ovladatelnost aby si člověk zablbnul a užil toho adrenalinu. U takového stroje ale bude GPS a kamery a nedej bože nějaký gimbal a nebo i ty velké vrtule a pomaloběžné motory proti smyslu použití. Jasně, dokážeš to ve vzduchu překulit - to ale dokážu i 600+ hexu, ale připravuješ se tím u stroje na blbnutí o to nejcennější.

Na filmování potřebuješ naopak lépe i těžší stroj, co ho nerozhodí nějaký ten poryv větru a bude reagovat spíše rozvážně a pokud možno s hromadou asistenčních pomůcek, co ti to udrží na místě nebo budou posouvat oblohou. Zcela jiné naladění, potřebuješ také pohon, co se lépe popere s větší hmotností a nevyčerpá se za 3 minuty ... což by chtělo spíše větší pomaloběžné vrtule. Bez gimbalu nebo alespoň stavitelného servozávěsu také mnoho nenatočíš, protože 250tky vyžadují k pohybu poměrně velké náklony a napevno přidělaná kamera pak kouká stále někam jinam. Nějaké Follow me je bez toho závěsu iluze, protože pohled kamery bude diktován tím, kam musí v jakém náklonu letět a ne kam chceš koukat.

Prostě z toho co píšeš (pokud jsem tě tedy špatně nepochopil) mám dojem, že se pokoušíš spojit nespojitelné. A pokud to spojíš, přijdeš o to nejlepší z obého. Rád bych ti poradil, ale zatím mě nenapadá jak ty tvé požadavky skloubit abys nebyl nakonec zklamán, že to nedělá pořádně ani jedno. Za mě bych doporučil zvolit jedno (natáčení NEBO blbnutí v FPV) a postavit stroj na to.
troiac

#2385 Příspěvek od troiac »

Ano chcem stroj na blbnutie...
Mozno vyskusam aj folow me [mozno raz za rok] ale to len tak zo zvedavosti co to bude robit kedze suciastky uz doma mam a nemusim nic kupovat len preto to chcem skusit.
No a gimbal tam rozhodne davat nebudem.
Tak dufam ze uz sa chapeme.
Takze aky lahky setup doporucujes?
Dakujem.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“