ok
R8M - zvolil bych nějaký robusní, ale lehký jednoduchý rám kategorie quad 250 ... třeba Lumenier QAV250 nebo Blackout mini H nebo jejich klony - s uhlíkovými verzemi ušetříš hmotnost ale připlatíš si. Ten Lumenier QAV250 je z nich asi nejodolnější (což se ti na začátku dost hodí), ale díky tomu není z těhle potvor ten nejlehčí ... jeho hmotnost bych bral jako pomyslný strop toho, co chceš - ten tebou odkazovaný má o 30g víc než G10verze a o 60g víc než uhlíková verze toho Lumeniera - a to některé ty rámy jsou i lehčí. To jen tak pro srovnání.
FPV kamera ... nějaká lehká malá (max 12g) ccd - třeba Surveilzone HS1177 nebo RunCam 2040M apod. stačí ti 600TVL ... jde o přehled, hmotnost a minimální lag, ne o HD kvalitu. Totéž videovysílač ... třeba já používám ImmersionRC ... ale spíš jen že je mám a jsou kvalitní tak je nechci dát do šuplíku, ale jsou zbytečně velké ... dnes už bych vzal něco menšího (třeba Lumenier TX5G2R Mini 200mW 5.8GHz , nebo nějaký jeho ekvivalent od AOMWAY)
regulátory - opět se dá hodně ušetřit hmotnosti i místa bez kompromisu ve výkonu ... ideálně KISS18A, pokud chceš ušetřit koruny tak DYS16A / RCTIMER16A (ty jsou stejné) s BLHeli FW - velikost je podobná jako KISS ale jsou levnější.
Motory - ty cos odkazoval by hmotnostně a výkonově vyhověly. nevím jak jsou na tom s kvalitou. každopádně to chce tuhle třídu (2204/2300) nebo trochu lehčí (1806/2300). Opět bych pátral po kvalitě (aby neměly moc vibrací) a po hmotnosti (s jedním motorem bys neměl jít přes 25g - 20by bylo optimální)
Baterie - proti tvému návrhu uber - pokud nepotřebuješ rychlost, tak vyhoví jakákoliv 3s 1300mAh - s větší baterkou sice poletíš déle ale ne o mnoho. zkus se s 3s baterkou vejít do 100g a nebo těsně okolo pokud nepotřebuješ trhat rychlostní rekordy tak to snese i malá (třeba s deklarovanými 25/50c).
vrtule - plastové HQ5030 budou na začátek fajn, časem můžeš přiložit.
desku bych jak jsem psal vzal nějakou NAZE nebo CC3D - jejich FW (OpenPilot / CleanFlight) je na tyhle potvůrky laděn vyvíjen ... ta AMP ti jistě taky poletí, ale neslyšel jsem o nikom kdo by ji používal na blbnutí. I když jistě někdo takový bude, tak ale šance najít k tomu nějakou podporu pro tenhle účel bude složitější. Nedávej tam žádné GPS a tak ... to u FPV fakt nepotřebuješ ... s tím 5G8 signálem stejně neulítneš tak daleko, abys potřeboval nějaké RTH fíčury.
při volbě kamery a videovysílače a desky uvažuj nad tím, co je čím napájeno a jaké napětí snese. Ideálem je, když dokážeš třeba využít dobrý filtrovaný zdroj 5V ve vTx a z toho živit 5V jak kameru, tak desku a Rx. tím ušetříš další místo a hmotnost, když nebudeš vozit další zbytečný BEC.
hrubým odhadem tímhle přístupem dokáže ušetřit kolem 150g + na koptéře proti tomu setupu cos psal a to je u těhle prcků moc znát - budeš létat déle, lehčeji. Ale ber to spíš jen jako návrh směru jakým uvažovat. Dá se změnit ledacos a na něco rezignovat, ale potřebuješ pak vědět co tě to bude stát. třeba s 6" rámy a vrtulemi a pomalejšími motory bys dosáhl delších časů, ale obětuješ trochu obratnosti, a tak podobně. Já třeba také nelpím na extrémní úspoře a buržoazně si na 250tce vozím OSD s měřením proudu co váží asi 10g, ale nejde se takhle chovat u každé fíčurky co se nabízí