Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#481 Příspěvek od OK2BUH »

Ještě jedno video nahrané IMU jednotkou Pixhawku. Kameru s gimbalem tam mám taky, ale jako obyčejně jsem ji zapomněl zapnout. :) Není to zrychlené, letěl jsem 90 km/hod. Pevnůstka Olomouc - Slavonín, přílet od jihu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1nTdSjk5jzs[/youtube]

P.S. Jenom nevím co by říkali na ÚOOÚ kdyby někdo vyskakoval, že ho natáčím. A já bych je poslal všechny do řiti, protože žádnou kameru nemám, ať si jdou stěžovat na satelity Googlu. :)
Amper

#482 Příspěvek od Amper »

Idealka pro hledani ztracenych letadel v poli. Pri kolme fotce by melo byt viditelne lip nez pri celnim pohledu pri preletu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#483 Příspěvek od Amper »

OK2BUH píše:Ještě jedno video nahrané IMU jednotkou Pixhawku. Kameru s gimbalem tam mám taky, ale jako obyčejně jsem ji zapomněl zapnout. :) Není to zrychlené, letěl jsem 90 km/hod. Pevnůstka Olomouc - Slavonín, přílet od jihu.

P.S. Jenom nevím co by říkali na ÚOOÚ kdyby někdo vyskakoval, že ho natáčím. A já bych je poslal všechny do řiti, protože žádnou kameru nemám, ať si jdou stěžovat na satelity Googlu. :)

Sakra, jsem nevedel ze je to takto plasticky. Co vejskovy data ? Nedali by se vyuzit pro lepsi navigaci coptery ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
OK2BUH

#484 Příspěvek od OK2BUH »

Ztracený letadla to bychom se nedočkali, ty snímky mohou být staré i několik let. 3D zobrazení je jen někde, mám štěstí, že zrovna tady. Ale snad to postupně rozšíří. Zajímavá je tvoje myšlenka na zpracování výškových dat, to by asi šlo a potom by se Pixhawk vyhýbal i stromům. Nevím kolik dat představuje kilometr čtvereční. Dalo by se to použít i pro dálkové FPV lety bez nutnosti přenosu videa, stačila by jen telemetrie.
Amper

#485 Příspěvek od Amper »

To hledani letadel bylo mysleno na prispevek o automaticke tvorbe patraciho obrazce o stranku pred :-)

ale je pravda ze pokud jsou data X let stara tak i stromy budou jinde :-)
OK2BUH

#486 Příspěvek od OK2BUH »

Nevím jak jsou ty snímky staré, asi každý jinak. Třeba před barákem mi dlouho stálo auto, které už dávno nemám. :) Na druhé straně je tam sousedův bazén který stavěl nedávno. Ty satelity to skenují když nejsou mraky a dráhu si nemohou vybírat. Ale stromům bych věřil ty zas tak rychle nerostou. Spíš bych se bál, že mi nějaký blb postaví do cesty nový barák. :)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od Ancistrus01 »

OK2BUH píše:Ještě jedno video nahrané IMU jednotkou Pixhawku. Kameru s gimbalem tam mám taky, ale jako obyčejně jsem ji zapomněl zapnout. :) Není to zrychlené, letěl jsem 90 km/hod. Pevnůstka Olomouc - Slavonín, přílet od jihu.

Jak je to video udělané? Nějak tomu nerozumím :D
OK2BUH

#488 Příspěvek od OK2BUH »

Ancistrus01 píše:Jak je to video udělané? Nějak tomu nerozumím :D

Jednoduše. Pixhawk loguje veškeré pohyby akcelerometrů, gyra, kompasu, GPS a bara. Z toho je vytvořen soubor .kmz a následně spuštěn v trojrozměrném prostoru Google Earth. Napadlo mě to zkusit když jsem se dozvěděl, že na podobném principu pracují gimbaly bez mechaniky. Prostě si zapamatují veškeré náklony a kopance během letu a potom je v postprocesingu vyruší. Kamera potom může být bez gimbalu.
sobi

#489 Příspěvek od sobi »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1nTdSjk5jzs[/youtube]

pre stabilnejší obraz by si radšej potreboval hodnoty akcelerometrov z gimbalu :)
OK2BUH

#490 Příspěvek od OK2BUH »

Pro stabilní obraz nemusím vstávat ze židle a mohu si to projet myší. :) Na tom je právě úžasné, že tam jsou zaznamenané skutečné pohyby koptéry.
logout
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od logout »

ako sa spúšťa to video v GoogleEarth?
sobi

#492 Příspěvek od sobi »

OK2BUH píše:Pro stabilní obraz nemusím vstávat ze židle a mohu si to projet myší. :) Na tom je právě úžasné, že tam jsou zaznamenané skutečné pohyby koptéry.

bolo to myslené ako vtip - to video sa mi páči, ako je
troiac

#493 Příspěvek od troiac »

Zdravim pani.
Pri nedavnom lietani mi copter trochu blbol tak som sa dnes pozrel na log.
Zda sa ze blbol gps signal.
no zaujala ma jena hlaska v logu "Err Flight_Mode-16"
Viete niekto co to je???
Přílohy
log.jpg
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Amper

#494 Příspěvek od Amper »

dotaz - nezkoumal jste nekdo moznosti pixhawku v konvertoplanu? Idelne tricopter ktery by umel prestavit vrtule pro pohon vpred nebo zadni vypnout a pokracovat v pohonu prednima.
kraro

#495 Příspěvek od kraro »

Ahoj, poprosil bych o názor .......
Chci dát napájecí modul na horní plato, protože vnitřek už mám plný.
Je možné, aby mi napájecí modul rušil kompas v řídící jednotce, když bude
umístěn poblíž ní .... viz foto návrhu.

Díky
Přílohy
DSC03094.JPG
DSC03093.JPG
DSC03092.JPG
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“