3DR Radio Telemetry Kit 433Mhz + APM 2.8
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3DR Radio Telemetry Kit 433Mhz + APM 2.8
Super, objedname...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano007 píše:Super, objedname...
jakou zkušenost mate s tou telemetry jak vám to šlape
http://www.ebay.com/itm/Ardupilot-3DR-R ... 51c9d0d05d
Děkuji V.
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Ja s nou mam skusenost, ze sa da objednat
Ale vazne: kedze je momentalne na ceste, zatial dalsie skusenosti nemam.
OK2BUH to uz zhrnul tu.
Ale vazne: kedze je momentalne na ceste, zatial dalsie skusenosti nemam.
OK2BUH to uz zhrnul tu.
http://www.ebay.com/itm/121539694181?_t ... EBIDX%3AIT
Tohle sem koupil a uz to mam doma.
Trosku si s tim hraju, zprvu jsem myslel ze jsou moduly nefunkci, protoze kdyz sem chtel overit funkci tim ze jsem na air modul spojil Tx a Rx a na pocitaci spustil teraterm (terminalovy program) data se me nevracela. Moduly asi nejsou duplexni, bluetooth moduly s timhle problem nemely... Tak sem na air modul pripojil ubox neo8 a tady uz problem nebyl a sve chodilo v poradku. Ublox sel prostednicvim airmodulu i konfigurovat tudis sem si overil ze komunikace probiha obousmerne...
Pres 3DRRadio Config 0.9 jsem chtel nahrat nejnovejsi FW puvodni byl SiK 1.9 po aktualizaci mam ted na pozemnim modulu SiK 1.7 a na air zustal SiK 1.9
jak je mozne ze se me nahral starsi FW nez puvodni?
Airmodul se asi neda aktualizovat FW "na dalku" ale asi jen pres USB UART?
Jaky je tedy posledni FW a jak ho nahrat?
PS moduly funguji i kdyz maji kazdy jinou verzi FW.
Tohle sem koupil a uz to mam doma.
Trosku si s tim hraju, zprvu jsem myslel ze jsou moduly nefunkci, protoze kdyz sem chtel overit funkci tim ze jsem na air modul spojil Tx a Rx a na pocitaci spustil teraterm (terminalovy program) data se me nevracela. Moduly asi nejsou duplexni, bluetooth moduly s timhle problem nemely... Tak sem na air modul pripojil ubox neo8 a tady uz problem nebyl a sve chodilo v poradku. Ublox sel prostednicvim airmodulu i konfigurovat tudis sem si overil ze komunikace probiha obousmerne...
Pres 3DRRadio Config 0.9 jsem chtel nahrat nejnovejsi FW puvodni byl SiK 1.9 po aktualizaci mam ted na pozemnim modulu SiK 1.7 a na air zustal SiK 1.9
jak je mozne ze se me nahral starsi FW nez puvodni?
Airmodul se asi neda aktualizovat FW "na dalku" ale asi jen pres USB UART?
Jaky je tedy posledni FW a jak ho nahrat?
PS moduly funguji i kdyz maji kazdy jinou verzi FW.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Tyrano-cz píše:Tak nějak jsem předpokládal, že už se bavíme o tom 868mhz modulu, takže ten drát je kratší. Navíc už jsem lítal i s letadlem s dipólem na 433mhz, takže to není problém. Mosaz proto, že jsem ten drát měl zrovna doma a moxon je druh směrové antény http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_46_50&products_id=1614 já jsem si ho dělal doma ze stejného drátu.
Ahoj tu moxon antenu davas jen na pozemni jednotku nebo na obe? Jak se polarizuje moxon vuci pendrekove antene predpokladam predpokladam ze kdyz budou obe anteny svisle polarizace bude spravna?
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
- Tyrano-cz
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to jak píšeš, moxon na pozemní a dipol na letadle. Co se týká polarizace, tak si myslím, že tvoje úvaha je správná, ale už je to dost dávno, co jsem to zkoušel, takže ti doporučím strejdu googla. Z "dálkových" letů už jsem vyrostl a taky přenos telemetrie jsem opustil, protože všechno co potřebuju vědět mám v OSD a ten počítač vedle už je jaksi navíc.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Pokud používáte 868 MHz, tak se dají koupit pěkné 4 prvkové yaginky tady:
http://www.flajzar.cz/anteny-868mhz/smerova-antena-868mhz-k-prodlouzeni-dosahu.htm
http://www.flajzar.cz/anteny-868mhz/smerova-antena-868mhz-k-prodlouzeni-dosahu.htm
Tyrano-cz píše:Ty setovky u toho jsou prakticky k ničemu, ale když si člověk udělá antény přímo na tuhle frekvenci, tak je to pohoda. Já jsem měl udělaný antény z 1,2 mosaznýho drátu a ze stejnýho moxona a při testech to fungovalo v pohodě na 10km.
Ahoj mohl by jsi si prosim vzpomenout podle jakeho planku jsi stavel tu svou moxon antenu?
Tahle stranka http://w4.vp9kf.com/moxon_design.htm vypocitava jine rozmery nez tento program http://www.moxonantennaproject.com/MoxGen.exe
Pises ze si dosahl 10km coz je hodne dobry vysledek, tak by me zajimalo z ceho si vychazel? Jesli mas nahodou fotku te tve anteny rad bych ji videl.
Predem dik.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
- Tyrano-cz
- Kontaktovat uživatele:
Určitě jsem používal Moxgen a anténku jsem taky našel.

Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Včera som zistil, že mi neukazuje v tablete v DroidPlanner odoberaný prúd. Pri tom v PC mi ho ukazuje. Nestalo sa vám?
logout píše:Včera som zistil, že mi neukazuje v tablete v DroidPlanner odoberaný prúd. Pri tom v PC mi ho ukazuje. Nestalo sa vám?
Já jsem musel DroidPlanner odinstalovat a místo něj nainstalovat Tower, protože DP nehlásil 3D fix u APM3.3, když přešel do 3Dfix+DGPS. Místo toho si stěžoval že "lost GPS fix". Asi neumí ten nový mód. Ale jestli Tower ukazuje nebo neukazuje proud, to si teď neuvědomuju.
Chtěl bych koupit tuto telemetrii k apm, ale premyslim jestli tu na 433Mhz nebo tu na 868Mhz? Jaké jsou výhody a nevýhody?
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Precitaj si prechchadzajucu stranku
OK2BUH to tam pise...
OK2BUH to tam pise...