Lipol Repair
-
maros89
- Kontaktovat uživatele:
Lipol Repair
Ahojte chcem sa spytat, ci sa da nejako este zachranit - opravit Lipol baterka 3s 2200mAh FOXY
Nechal som ju nabytu na full a zabudol som ju vybyt niekolko tyzdnou (napucala).
Viem, ze restart pomoze kazdemu systemu (vybytie nabitie) ale mate prosím vas nejake hint-y, skusenosti?
Nechal som ju nabytu na full a zabudol som ju vybyt niekolko tyzdnou (napucala).
Viem, ze restart pomoze kazdemu systemu (vybytie nabitie) ale mate prosím vas nejake hint-y, skusenosti?
Re: Lipol Repair
Já bych ji ponořil do slaný vody. Nic bych se nesnažil zachraňovat.
Nevím co je ,,několik týdnů", ale běžně po dolítání baterky dobiju do plna a stane se, že se k lítání dostanu až za dva, tři týdny. Zatím se mi nikdy žádná nenafoukla. Do storage je dávám opravdu jen přes zimu, kdy je jasný, že to delší dobu nepude.
Nevím co je ,,několik týdnů", ale běžně po dolítání baterky dobiju do plna a stane se, že se k lítání dostanu až za dva, tři týdny. Zatím se mi nikdy žádná nenafoukla. Do storage je dávám opravdu jen přes zimu, kdy je jasný, že to delší dobu nepude.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
pokud se nafoukla jen trochu,tak bych to neřešil a používal dál.Zkus s ní nalítat pár cyklů a pozoruj chování+měření napětí článků.Pokud zaznamenáš třeba úbytek výkonu,zkrácení doby letu,baterka začíná měknout a brzy půjde některý článek do kytek.Pokud bude mít tendence se nafukovat dál,zvlaště při nabíjení okamžitě utopit ve slaný vodě
TSA 600E,Gaui NX5,Gaui NX7,HD 502 all@SPIRIT,OXY3,OXY4MAX @IKONLOGO690,LA700 + nějaký ten eroplán
maros89 píše:Ahojte chcem sa spytat, ci sa da nejako este zachranit - opravit Lipol baterka 3s 2200mAh FOXY
Takovou levnou lipolku doporučuju jedině dolítat. Pokud se začne nafukovat při nabíjení nebo letu nebo rozjíždět články, tak slanou lázeň přes noc a příslušný otvor v kontejneru na elektroodpad. Jiné řešení je minimálně ztráta času.
Taky mám dvě takové kandidátky
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Neni lepsi dat na tu lipol nejaky 10W resistor treba 100ohmu a vymlatit lipolku pres nej? Nez to rvat do slane vody? Pokud ma baterka bafnout tak bafne i ve vode. A pak to sfinstvo bude vsude.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Blurcak píše:Neni lepsi dat na tu lipol nejaky 10W resistor treba 100ohmu a vymlatit lipolku pres nej? Nez to rvat do slane vody? Pokud ma baterka bafnout tak bafne i ve vode. A pak to sfinstvo bude vsude.
Už jsem takhle "neutralizoval" nejméně deset lipolek a hodlám v tom pokračovat
Pat
Futaba T14SG
Je to jednoduché, ale vôbec nie účinné (vybíjanie v soľnom roztoku).
Kontakty v slanej vode zoxidujú a vybíjanie sa zastaví.
https://www.youtube.com/watch?v=E0dBCeOPw4c
Kontakty v slanej vode zoxidujú a vybíjanie sa zastaví.
https://www.youtube.com/watch?v=E0dBCeOPw4c
Pichnout sroubovakem a az se vydovadej ty cmoudiky tak vyhodit. Cloveku na sve posledni ceste predvede alespon trochu toho "vselijakeho rachocani a vejskani a nejaky ty svetylka"
Slana voda je ztrata casu, ale uznavam, nekdo ho ma spousty. My si radsi vzdy zablbnem.
Joza píše:Pichnout sroubovakem a az se vydovadej ty cmoudiky tak vyhodit. Cloveku na sve posledni ceste predvede alespon trochu toho "vselijakeho rachocani a vejskani a nejaky ty svetylka"Slana voda je ztrata casu, ale uznavam, nekdo ho ma spousty. My si radsi vzdy zablbnem.
Tak ti nevím. Hodit do slaný vody moc času nezabere. Ty tvoje čmoudíky zaberou víc času. Navíc, tyto ....viny mě přestaly brát už v 15. Ovšem ať si to dělá každej po svým. Když ho to potěší
Napíšu Vám svou zkušenost.
Při hledání letadla pomocí koptéry jsem vinou řídící desky zapadl do řepky i já, viz jiné téma na mánii
.
Koptéra v řepce ležela dva měsíce, kdy po posekání jsem chtěl mít vnitřní klid a šel se projít, co kdyby náhodou a ono náhodou jsem na ni opravdu narazil. Dokonce přes ní asi i přejel při sekání kombajn a baterka byla stále zapojená i s pípákem, jak můžete vidět na videu, ovšem po dvou měsících uplně mrtvá.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ilyXIsd3FlQ[/youtube]
Byla to nová 5000mA 3s a bylo mi doma líto ji jen tak vyhodit, tak jsem si řekl, že za zkoušku nic nedám. Pustil jsem napřed do ní 7v a pomalu zvyšoval až na 10v kdy to na chvilku udrželo napětí a chytla se mi na balanční nabíječce, kdy jsem jí pomalinku nabil do plna a je to už 3 měsíce, co s ní lítám a stále zatím drží tvar, nenafukuje se.
Nová 5000 mi udržela kopter ve vzduchu do pípáku 18min, tato mi vydrží do pípnutí 14min a zatím to tak zůstává, ale kolem 10-12min už přistávám. Skladuji ji venku, nabíjím pod dohledem a lítám jen na posekaném poli, ale zatím bez problémů.
Čili za mě - zkusil bych to a některé baterky umřou hned a některé můžou ještě docela dobře sloužit.
Honza
Při hledání letadla pomocí koptéry jsem vinou řídící desky zapadl do řepky i já, viz jiné téma na mánii
Koptéra v řepce ležela dva měsíce, kdy po posekání jsem chtěl mít vnitřní klid a šel se projít, co kdyby náhodou a ono náhodou jsem na ni opravdu narazil. Dokonce přes ní asi i přejel při sekání kombajn a baterka byla stále zapojená i s pípákem, jak můžete vidět na videu, ovšem po dvou měsících uplně mrtvá.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ilyXIsd3FlQ[/youtube]
Byla to nová 5000mA 3s a bylo mi doma líto ji jen tak vyhodit, tak jsem si řekl, že za zkoušku nic nedám. Pustil jsem napřed do ní 7v a pomalu zvyšoval až na 10v kdy to na chvilku udrželo napětí a chytla se mi na balanční nabíječce, kdy jsem jí pomalinku nabil do plna a je to už 3 měsíce, co s ní lítám a stále zatím drží tvar, nenafukuje se.
Nová 5000 mi udržela kopter ve vzduchu do pípáku 18min, tato mi vydrží do pípnutí 14min a zatím to tak zůstává, ale kolem 10-12min už přistávám. Skladuji ji venku, nabíjím pod dohledem a lítám jen na posekaném poli, ale zatím bez problémů.
Čili za mě - zkusil bych to a některé baterky umřou hned a některé můžou ještě docela dobře sloužit.
Honza
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
honzaop píše:Čili za mě - zkusil bych to a některé baterky umřou hned a některé můžou ještě docela dobře sloužit.
Honza
Jenže on to má naopak. Byla nabitá a nafoukla se. Nepíše jak moc. Taky lítám s nafouklými, ale nesmí být moc.