Práce České pošty
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Práce České pošty
Ahoj všem,
nedá mi to a musím si ulevit. Sem děsně nas..nej. Deset let jsem měl za skříní novou stavebnici pěknýho éra ale protože se letovej park stále rozrůstá než aby se tenčil, padlo konečný rozhodnutí že éro půjde z domu. Přidal jsem motor, kužel a listy a nabídnul k prodeji. Našel se kupec, slovo dalo slovo, mazla jsem proložil vším možným, důkladně zabalil a ve čtvrtek odpoledne poslal státním podnikem Česká pošta. Dnes v pátek dopoledne mi přišly od adresáta tyhle fotky......
Tu krabici i s obsahem normálně přelomili, nebo prošlápli přes hranu, nechápu. Prasata!
nedá mi to a musím si ulevit. Sem děsně nas..nej. Deset let jsem měl za skříní novou stavebnici pěknýho éra ale protože se letovej park stále rozrůstá než aby se tenčil, padlo konečný rozhodnutí že éro půjde z domu. Přidal jsem motor, kužel a listy a nabídnul k prodeji. Našel se kupec, slovo dalo slovo, mazla jsem proložil vším možným, důkladně zabalil a ve čtvrtek odpoledne poslal státním podnikem Česká pošta. Dnes v pátek dopoledne mi přišly od adresáta tyhle fotky......
Tu krabici i s obsahem normálně přelomili, nebo prošlápli přes hranu, nechápu. Prasata!
Létat je tak snadné.........ale padat je snažší !
FrSky Taranis X9E / Django I / EOS II / Xantipa II
Re: Práce České pošty
Drzim palce at dopadne reklamace!
Takhle nápadně poškozené věci se rozbalují zásadně na poště. Kupec to pak nepřijme a tobě většinou proplatí cenu na kterou jsi balík pojistil. Poškozený balík ti často ani nedodají domů - právě aby jsi to přišel prohlídnout s nima na poštu. Ale už mi přišly krabice/fotky krabic v horším stavu 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
kovyr píše:Ahoj všem,
Úzká dlouhá krabice ze slabé lepenky, zabalená jen v balícího papíru. Žádné 'deformační zóny' v krabici, vypadá to že se trup asi přímo dotýkal víka. Něco takového jedině jako 'křehké' (pak to neprojíždí automatickou linkou), ale raději prostě zabalit ještě do jednoho tvrdého obalu nebo krabice.
Čímž neříkám že je v pořádku že to pošta promáčkla, ale s takovým rizikem je potřeba teď před Vánocemi prostě počítat a snažit se ho eliminovat.
no nevím, jestli to převzal a zaplatil, těžko bude něco reklamovat. Pokud to nerozbalil před pošťákem a neudělali
zápis o poškození, tak je to jeho problém, s kterým už nic nevymyslí.
zápis o poškození, tak je to jeho problém, s kterým už nic nevymyslí.
- chopsondick
Podle fotek bylo letadlo velmi špatně zabaleno.
Bohužel kupujíci převzal poškozený balík, takže reklamace je témeř nemožná.
Doporučuji kupujícímu vrátit peníze a příště až budete něco posílat tak pořádně zabalit.
Bohužel kupujíci převzal poškozený balík, takže reklamace je témeř nemožná.
Doporučuji kupujícímu vrátit peníze a příště až budete něco posílat tak pořádně zabalit.
Chopso 7EW, Logo 600, Ballistic
BOMBY
BOMBY
Nemáš na tom samolepku křehké.
To je základ.
A pak balení do dvou krabic.
Z HK mi přišel balíček a byla na něm podrážka
Naštěstí jen konektory a nějaké plastové vrtulky.
Hodně poberou ty jejich bubliny.
Ten chlap co to hází do auta nebo to třídí neví že je v tom letadlo.
A jak je vidět na spoustě videí, tak tyto lidé se k tomu hezky nechovají.
Teď mi přišel balík z EU, natržený roh.
Před pošťákem jsem to rozbalil a podle faktury jsme skontrolovali obsah. To chce řešit hned.
Navíc nevím jestli uspjeješ s reklamací, když to nebylo nejspíš označené jako křehké.
To je základ.
A pak balení do dvou krabic.
Z HK mi přišel balíček a byla na něm podrážka
Naštěstí jen konektory a nějaké plastové vrtulky.
Hodně poberou ty jejich bubliny.
Ten chlap co to hází do auta nebo to třídí neví že je v tom letadlo.
A jak je vidět na spoustě videí, tak tyto lidé se k tomu hezky nechovají.
Teď mi přišel balík z EU, natržený roh.
Před pošťákem jsem to rozbalil a podle faktury jsme skontrolovali obsah. To chce řešit hned.
Navíc nevím jestli uspjeješ s reklamací, když to nebylo nejspíš označené jako křehké.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
No jo no, česká pošta.
Můj názor: Nezáleží na tom, jak dobře je letadlo zabaleno.Když se chce, všechno jde. Ale u lépe zabaleného éra je ta pravděpodobnost zničení určitě menší. Já jsem asi 3 roky zpátky prodával ,,titěrného" 1200mm konstrukčního větroně. Posílal jsem ho v docela obří krabici, napěchované papírem, letáky atd. I tak došlo letadlo ve stavu : přelomený trup a krabice s polovičním objemem, jak si na ní někdo,tipuji, sednul
Nejvtipnější na tom byla ta nálepka ,,Křehké"
Alespoň že to u toho tvého odnesl jenom trup. To je poměrně snadno opravitelné. S křídlem by to bylo horší.
Dej vědět, jak jsi uspěl s reklamací.
Můj názor: Nezáleží na tom, jak dobře je letadlo zabaleno.Když se chce, všechno jde. Ale u lépe zabaleného éra je ta pravděpodobnost zničení určitě menší. Já jsem asi 3 roky zpátky prodával ,,titěrného" 1200mm konstrukčního větroně. Posílal jsem ho v docela obří krabici, napěchované papírem, letáky atd. I tak došlo letadlo ve stavu : přelomený trup a krabice s polovičním objemem, jak si na ní někdo,tipuji, sednul
Alespoň že to u toho tvého odnesl jenom trup. To je poměrně snadno opravitelné. S křídlem by to bylo horší.
Dej vědět, jak jsi uspěl s reklamací.
Nechci se tu nějak obhajovat, nemám to zapotřebí. Ale éro bylo zabalené velmi dobře, křídlo i trup v bublinkové fólii, vše vloženo do polystyrenových výřezů a přepážek, volná místa v krabici vyložena vzduchovými pytlíky. Krabice sama sice lepenková ale velmi tuhá a tvrdá. Vše omotáno lepící páskou a zabaleno do 2 vrstev balíkového papíru.
Kdybych tou krabicí někoho přetáhl tak ho zmrzačím a éro o tom ani neví.
Věřím že by zvládla kdybych se na ní postavil.
Trup nebyl přiražen na víko ale byl zhruba v polovině hloubky krabice v polystyrenových přepážkách.
Tu krabici sprostě ohnuli nebo prošlápli, pomohla by jedině ocelová traverza. A na samolepku křehké nevěřím, to by se musela lepit na všechno.
Trup i křídlo jsou laminát, takže na vyhození.
Adresát při přijmu sepsal papír o poškození, takže to snad dobře dopadne.
Kdybych tou krabicí někoho přetáhl tak ho zmrzačím a éro o tom ani neví.
Věřím že by zvládla kdybych se na ní postavil.
Trup nebyl přiražen na víko ale byl zhruba v polovině hloubky krabice v polystyrenových přepážkách.
Tu krabici sprostě ohnuli nebo prošlápli, pomohla by jedině ocelová traverza. A na samolepku křehké nevěřím, to by se musela lepit na všechno.
Adresát při přijmu sepsal papír o poškození, takže to snad dobře dopadne.
Létat je tak snadné.........ale padat je snažší !
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím že je to vina zabalení. Balík nesmí přijít zvenku poškozený.
Ale je to běžné u všech přepravců. Nechci hájit českou poštu, ale stalo se mi to i s jinými přepravci.
Jediná obrana je takový balík nepřevzít a rovnou reklamovat poškození.
Ale je to běžné u všech přepravců. Nechci hájit českou poštu, ale stalo se mi to i s jinými přepravci.
Jediná obrana je takový balík nepřevzít a rovnou reklamovat poškození.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
To jako vážně?
Nechceš to vyhodit na poštu s mojí adresou?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, to samé v bleděmodrém se mi stalo cca 2 roky zpátky (někde je to tady i popsané). Koupil jsem bazarové křídlo od Magica. Zabalené v původní krabici včetně polystyrenových výřezů, ve které to posílá Reichard. Krabice přišla ohnutá, po rozbalení jsem zjistil, že křídlo je na 3 místech ruplé. Reklamoval jsem a uspěl-pošta vrátila peníze-deklarovanou cenu balíku. Základ ale byla precizní dokumentace-nafotit, jak to bylo zabalené, včetně vnitřku balíku, nafotit poškození a fotky přiložit k reklamaci.
Držím palce, ať je reklamace úspěšná.
Držím palce, ať je reklamace úspěšná.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
No i přesto, že tam asi nebyla samolepka KŘEHKÉ, tak se přece nemohou k balíkům chovat jak hovada. Hlavně že pořád v TV nadávají, jak mají malé platy, pořád zdražují služby, ale ochota a jejich chování s balíky, no děs.
S jinými přepravci mám jinou zkušenost. Vždycky mi přijdou poškozené balíky jen od ČP, může to ale být jen náhoda. Nedávno jsem v TV viděl nějaký pořad, kde ukazovali i třídění balíků ČP a jak tam s tím házeli, nakopat je do ř...i!
S jinými přepravci mám jinou zkušenost. Vždycky mi přijdou poškozené balíky jen od ČP, může to ale být jen náhoda. Nedávno jsem v TV viděl nějaký pořad, kde ukazovali i třídění balíků ČP a jak tam s tím házeli, nakopat je do ř...i!
Já posílám éra v bublinkové folii a kartonu. Největší éro jsem posílal Pilatuse 2,8m komplet osazeného v jedné krabici s křídly a s nalepenou směrovkou. Přece nebudu dávat ze svého 30kč za křehké, když vím, že to je kvalitně zabalené. Balík měl cca 17kg a došel úplně v pořádku. Potom Capa 2,2m, ten byl delší, tak jsem si připlatil za extra délku přes 2m. Je to jednoduché a kdybych byl zaměsnancem na poště, tak bych nějaké poškození při špatném zabalení neproplatil. Díky těmto reklamacím je poštovné tak drahé a bude to ještě horší. Příklad zabalení pipera od sigu (půlhodinová práce) a to ještě krásný balík, ale když to má slepenou výškovku a směrovku, tak to pokladaní na poště kroutí očima a nadává, co jí to sem nesem:-). Bublinkovou vždy seženu na sběrném dvoře. Klidně použiju i 15m bublinkové, abych měl dobrý pocit.
Na tom balíku chybí bublinková folie a nějaká výztuha, jako je třeba stejně široký pruh kartonu po celé délce balíku.
Michal
Na tom balíku chybí bublinková folie a nějaká výztuha, jako je třeba stejně široký pruh kartonu po celé délce balíku.
Michal
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Takto dopadla basa, co dostal od ČP kamarád. Byla zabalená v kupě papírů bublinkových fólií a co já vím, balík jako křehký, a stejně došla s proraženým třívrstvým pickguardem...http://nahraj.to/5eI
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin