Video brýle na FPV
Re: Video brýle na FPV
Doms V2 mám na cestě z ElectronicaRC tak jak dorazí a vyzkouším, tak rovněž poreferuji. Od FS jsem měl na očích RCV922 (aviator) a Predátory V2. Brýle od FS jsem chtěl, ale velmi dlouho jsem váhal mezi Doms V2 nebo HD, potom přišli novinky Doms V3 a HD V2 a objevila se informace o ukončení prodeje V2, tak jelikož jsem chtěl ještě zobrazení 4:3 a ne 16:9 tak jsem šel do nich. Štěstí jsem měl také s Rx moduly, mimo alfa brand modulu od FS jsem sháněl i 1,3 ghz modul a chtěl jsem od Laser BGC, tam měli prozatím poslední kus, tak jsem ho vzal
Určitě půjdu ještě do Headplay HD, ale po tomhle se musím nejdřív trošku finančně zhojit
Od Doms V2 určitě neočekávám něco co by mě posadilo na zadek, ale takový normální průměr.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Minulou sobotu jsem si dal první let s Doms V2, tak přidávám svoje první dojmy. Celkově tyto brejle hodnotím dobře, vše přesně tak nějak jak jsem očekával, nic mě přímo dech nevyrazilo, ale také nezklamalo. Pro první let jsem na nich ještě neměl instalován FS faceplate, chtěl jsem vyzkoušet s origo očnicemi, brýle nenosím, stačilo si naštelovat rozteč zobrazovačů a vše ostré. Na koptéře Immersion 600mW s pentalobe anténou (otočená směrem dolů) a mobiusem, v brýlích Rx alfa brand (pouze FS/Immersion pásmo) a taky pentalobe anténa. Anténu na brýle jsem si vzal ale s blbým konektorem, takže místo vertikálně nahoru jsem ji měl horizontálně, že to alespoň vyzkouším. Test dosahu mě mile překvapil, hned první let jsem quadru poslal 1,5 Km daleko, cca do 50m nad zemí a signál úplně v pohodě, ještě bych mohl letět dál, ale už jsem raději točil kvůli baterce. S helical anténou na brýlích tam musí být 3 Km jak nic. Co se týče obrazu v Doms V2 tak jsem spokojen a i FOV mi stačí, jediné co mi vadilo, tak že se očnice po nasazení lehce přimáčkou a člověk má pocit že mu to "vytahuje" oči z důlků
To je ale už pasé, neboť jsem nainstaloval FS faceplate. Pokud srovnávám s RCV922 aviátor, tak obraz je o mnoho lepší a menší FOV oželím, to mi tolik nevadí, pokud srovnávám s Dominátory 1, tak V2 jsou hodně srovnatelné, o chloupek větší FOV a kvalita obrazu řekl bych srovnatelná, taky záleží na použité FPV kameře, což jsem si vědom, že Mobius není vůbec ideální. Předpokládám, že až tam dám Pixim Seawolf 690TVL, tak se kvalita obrazu posune zase o stupínek nahoru. No a oproti Predátorům V2 je obraz razantně lepší, řekl bych že se mi zdá ten rozdíl ještě větší než u RCV922, ale je to subjektivní. Takže celkově hodnotím tyhle brejle dobře. Ještě mám na cestě LaserBGC 1,3 ghz modul, tak potom zase poreferuji.
edit 11.9.2015: dnes další let s Dominátory V2 tentokrát s Helix anténou (5 závitů), vzdálenost 2200m a obraz v pohodě, rovněž jsem zkoušel i integrované DVRko a dobrý. Záznam je z Mobiuse, omluvte jello, zapoměl jsem doma antivibrační DIY udělátko. OSDčko (Tarot OSD) je teprve na cestě.
https://www.youtube.com/watch?v=BKhLp8r1sd0
Další let nebude ani tak koukací ale spíš ke zjištění max dosahu, na brýle půjde Helix (7 závitů).
edit 15.9.2015: další let s Doms V2, tentokrát na nich byla Helical 7 závitů a koptéru jsem otáčel ve vzdálenosti 3150m, obraz ještě použitelný. Byla již poznat potřeba přesnějšího směrování 7z helical antény na model, proto příště zase vyzkouším 5 závit a dále upravím umístění pentalobe anténky (mám ji svisle dolů pod koptéru mezi nohy) na koptéře tak, aby při dopředném letu kdy je koptéra nakloněna byla anténka cca vertikálně. Rovněž musím změnit umístění Mobiuse na koptéře, který mám poměrně blízko GPS/compasu a při nahrávání dosti ruší GPS kdy to spadne pod 6 satelitů a přepíná se samo z GPS atti do atti.
Otázka pro ty co používají na Dominatorech faceplate: nevíte jakým způsobem funguje ten ventilátorek? Připojím baterii, zapnu ventilátor a tento běží nějakou dobu, potom se sám spomalí a vypne, že si jej musím zase sám zapnout. Ta doba po kterou ventilátorek běží je pokaždé jiná, pochopil bych kdyby tam měli časovač co by to odpojoval po nějakém čase, třeba kdyby někdo zapoměl odpojit baterku, ale mě se vypíná pokaždé jinak.
edit 11.9.2015: dnes další let s Dominátory V2 tentokrát s Helix anténou (5 závitů), vzdálenost 2200m a obraz v pohodě, rovněž jsem zkoušel i integrované DVRko a dobrý. Záznam je z Mobiuse, omluvte jello, zapoměl jsem doma antivibrační DIY udělátko. OSDčko (Tarot OSD) je teprve na cestě.
https://www.youtube.com/watch?v=BKhLp8r1sd0
Další let nebude ani tak koukací ale spíš ke zjištění max dosahu, na brýle půjde Helix (7 závitů).
edit 15.9.2015: další let s Doms V2, tentokrát na nich byla Helical 7 závitů a koptéru jsem otáčel ve vzdálenosti 3150m, obraz ještě použitelný. Byla již poznat potřeba přesnějšího směrování 7z helical antény na model, proto příště zase vyzkouším 5 závit a dále upravím umístění pentalobe anténky (mám ji svisle dolů pod koptéru mezi nohy) na koptéře tak, aby při dopředném letu kdy je koptéra nakloněna byla anténka cca vertikálně. Rovněž musím změnit umístění Mobiuse na koptéře, který mám poměrně blízko GPS/compasu a při nahrávání dosti ruší GPS kdy to spadne pod 6 satelitů a přepíná se samo z GPS atti do atti.
Otázka pro ty co používají na Dominatorech faceplate: nevíte jakým způsobem funguje ten ventilátorek? Připojím baterii, zapnu ventilátor a tento běží nějakou dobu, potom se sám spomalí a vypne, že si jej musím zase sám zapnout. Ta doba po kterou ventilátorek běží je pokaždé jiná, pochopil bych kdyby tam měli časovač co by to odpojoval po nějakém čase, třeba kdyby někdo zapoměl odpojit baterku, ale mě se vypíná pokaždé jinak.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
- gardenroute
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
Díky za upřesnění, takže asi další úspěšný projekt z Kickstarteru, celá ta technologie mikrozrcadlových Virtual Retinal displejů s odrazem od sítnice (pokud jsem správně pochopil v podstatě analogie DLP) vypadá velmi zajímavě, a celá koncepce je fakt zajímavý nápad, vč. kvalitních sluchátek s aktivním potlačením hluku zvenčí, jsem zvědavý na tu cenu.
1280 x 720 (na oko), kontrast >1000:1, FOV 45°, nast. dioptru +2 až -6, rehresh rate až 120Hz, headtracking na kabel nebo Bluetooth, audio 20 - 20000 Hz, zabudovaný mikrofon
Hlavní várka pro "bakery" na KS (500 USD za ks) je bohužel vyprodána.
Nyní jen preorder za takřka $700 se "shippingem" do Ceska
1280 x 720 (na oko), kontrast >1000:1, FOV 45°, nast. dioptru +2 až -6, rehresh rate až 120Hz, headtracking na kabel nebo Bluetooth, audio 20 - 20000 Hz, zabudovaný mikrofon
Hlavní várka pro "bakery" na KS (500 USD za ks) je bohužel vyprodána.
Nyní jen preorder za takřka $700 se "shippingem" do Ceska
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Ahoj všichni, poraďte, jaký RX modul do Fatshark Dominator V2? Origo? NexWave? Jiný? Díky [THUMBS UP SIGN][THUMBS UP SIGN][THUMBS UP SIGN]
Ahoj, mám NexWave s Race Band frekvencí a starší TBS modul.
Ten NexWave nemám dlouho ale zatím pocitově mi přišlo, že ten TBS je lepší.
Musel bych udělat více testů a porovnání třeba na dosah či obecně rušení/stabilitu vedlejších kanálů či na UHF.
Zatím NexWave lítám na Race quadu takže to stejně více či méně lítám kolem sebe.
Ten NexWave nemám dlouho ale zatím pocitově mi přišlo, že ten TBS je lepší.
Musel bych udělat více testů a porovnání třeba na dosah či obecně rušení/stabilitu vedlejších kanálů či na UHF.
Zatím NexWave lítám na Race quadu takže to stejně více či méně lítám kolem sebe.
Ahoj, díky za informace. Nakonec jsem objednal NexWave 5.8GHz 32CH, tak uvidím, jak se to bude chovat. Mám to taky na 250tku, tak snad to bude funkční...
Ahoj chci se zeptat jestli někdo neřešil problém jako můj kamarád.
Kamarád má asigmatizmus na jednom oku.
Jelikož brýle nedával vůbec, pořídil ECOgoogles
V klasických brýlích vidí jeden obraz normálně a druhý pootočený o cca 25-30°
ECOgoogles mu stačily, ale jak začal létat rychleji, tak to nedává ani v nich.
Nechal si udělat brýle, ale v Těch ECOgoogles to nefunguje.
Nemá někdo podobný problém?
Chtěl by klasické FPV brýle a nechat si do nich udělat dioptrické skla s korekcí na ten astigmatizmus.
Nevíte jestli je něco takového možné?
Kamarád má asigmatizmus na jednom oku.
Jelikož brýle nedával vůbec, pořídil ECOgoogles
V klasických brýlích vidí jeden obraz normálně a druhý pootočený o cca 25-30°
ECOgoogles mu stačily, ale jak začal létat rychleji, tak to nedává ani v nich.
Nechal si udělat brýle, ale v Těch ECOgoogles to nefunguje.
Nemá někdo podobný problém?
Chtěl by klasické FPV brýle a nechat si do nich udělat dioptrické skla s korekcí na ten astigmatizmus.
Nevíte jestli je něco takového možné?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Do FatSharků se dají vložit předsádky, standardně se vyrábí pouze dioptrické -2/-4/-6, ale určitě nebude problém nechat vyrobit skla přímo na míru.
To vím, tady jde spíš o to, že optik skla vyrábí na míru a označuje bod přes který se díváš většinou ťupku fixou na skla.
A přijde mi že do těch fatsharků se tak trochu šilhá.
Obzlášť když letíš rychle a soustředíš se na střed obrazu.
Nejde tu ani tak o dioptrie jako spíš o korekci toho astigmatizmu.
Tak jestli někdo něco takového neřešil
A přijde mi že do těch fatsharků se tak trochu šilhá.
Obzlášť když letíš rychle a soustředíš se na střed obrazu.
Nejde tu ani tak o dioptrie jako spíš o korekci toho astigmatizmu.
Tak jestli někdo něco takového neřešil
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
rc_wolf píše:Do FatSharků se dají vložit předsádky, standardně se vyrábí pouze dioptrické -2/-4/-6, ale určitě nebude problém nechat vyrobit skla přímo na míru.
Tak to Vás musím zklamat, problém to je a VELKÝ!
Už jsem se o to pokoušel a ani u jednoho optika jsem neuspěl.
Jsou to jenom cvičené opice, které umí dělat podle šablony (polotovaru).
Maximálně to zaříznou podle obroučky brýlí.
NEEXISTUJE, aby udělali tvar podle výkresu - předlohy a o tloušťce už ani nemluvím.
Prostě běžně nedokáží (vzhledem k používaným polotovarům) zabrousit čočku na plocho tak, jako to dělají číňani.
Prý by to MOŽNÁ na zakázku šlo, ale odhadovaná cena by několikanásobně přesáhla nákupní cenu brýlí ...
Jak jsem se už zmínil, pátral jsem po tom, protože já potřebuji korekci do PLUS, kdežto FatShark, dělá jenom MÍNUSY.
(Tak teď šetřím 60 táců na operaci očí, je to levnější.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
VSCharlie píše:(Tak teď šetřím 60 táců na operaci očí, je to levnější.)
Jen k tomu z vlastní zkušenosti - dopřej si raději hezkou dovolenou. Oči máš jen jedny a pokud nejsi krátkozraký s popelníky s 8 a více Dpt, tak raději couvni a počkej tak dalších 20-30 let než to bude skutečně potřeba.
Dobrá rada, taky váhám, ale..
.
Taky bych raději čekal, ale v mém věku čekat těch 20-30 let i přinejlepším znamená, zaplatit dobrou hostinu pro pozůstalé..
I když "popelníky s osmi dioptriemi" zatím naštěstí nemám, jenom přibližně polovinu.
Za to mám poměrně zřídkavou oční vadu, kdy na blízko i dálku, potřebuji plusovou dioptrickou korekci.
P.S:
Máš SZ..
Taky bych raději čekal, ale v mém věku čekat těch 20-30 let i přinejlepším znamená, zaplatit dobrou hostinu pro pozůstalé..
I když "popelníky s osmi dioptriemi" zatím naštěstí nemám, jenom přibližně polovinu.
Za to mám poměrně zřídkavou oční vadu, kdy na blízko i dálku, potřebuji plusovou dioptrickou korekci.
P.S:
Máš SZ..
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
Já mám zatím v Doms HD dioptrické vložky , pochopitelně ty co jsou k sehnání v sadě od FS. Co mě ale spíš vadí jak mi docela blbě sedí na obličeji. Zkusil jsem si objednat na BG ten nástavec s větrákem v bílé barvě. Máte s tímhle někdo zkušenosti jak to sedí na obličeji. Docela by mě zajímalo jestli bude možná konverze z původních Doms HD na V2.0 , tedy pokud by bylo možné sehnat nový skelet. Ale asi tohle bude nereálné, takže doufám, že mi pomůže ten nástavec na brýle.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...