Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
rumzaisz

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#511 Příspěvek od rumzaisz »

A co poviete na tento: http://www.readytoflyquads.com/rtf-px4miniaio-v1-3 oplati sa?
...
Amper

#512 Příspěvek od Amper »

Cena dobra ale i poskladani soucastek na desce (o jejich kvalite nemluve) muze zpusobovat problemy.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ing.Robinsson

#513 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Tak peníze z BG za Pixhawk už jsem dostal zpět, tak objednávám toho HKPilota. Ještě by mě zajímalo umí pomocí externích LED zobrazovat letové mody, vybitou baterii apod.? Tak jak to znám např. z DJI Phantoma? Pokud ano co je k tomu zapotřebí dokoupit?
OK2BUH

#514 Příspěvek od OK2BUH »

Pixhawk ovládá programovatelné led po sběrnici I2C. Standartně se k tomu dodává jedna vícebarevná LED RGB která indikuje různé provozní stavy a varovné signály. Pokud jsi náročnější tak se dá koupit třeba tato "barevná hudba" kde je v pásku 30 LED a každá se dá programovat zvlášť.
http://www.ebay.com.au/itm/1M-Black-PCB-WS2812-WS2811-RGB-LED-Strip-1M-30-Leds-Individual-Addressable-5V-WP-/161254669814
Amper

#515 Příspěvek od Amper »

Hawk umi ovlada ledky s WS2812 a da se to nastavit z MP ?

Cilene nepisu programovat protoze mam obavu ze pozadavek asi nebyl na to "jak muzu naprogramovat arduino aby na zaklade mavlinku neco delalo"

2Ing.R : U Pixhawku se jedna RGB ledka pouziva hlavne pro start (chyby, lock GPS atd....) ale za letu se s tim nepocita. V pripade letu se pocita naopak s prenosem telemetrie na zem pomoci ruznych datovych linek (bud bezdratovy seriak, bluetooth nebo telemetricke kanaly u vysilacu) a nasledne zobrazeni - na mobilu, pc, v ramci FPV signalu, nebo telemetrickych modulu na vysilacich.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ing.Robinsson

#516 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Je pravda, že převážně budu létat FPV a mám to microOSD. Sice nevím, co všechno to dokáže zobrazit, ale předpokládám že letové režimy apod. to ukazovat bude. Musím pomalu začíst manuály.
Ještě by mě potěšilo nějaké kompletnější video zapojení a programování hawku. Já mám hlavně takový štěstí všechno vyzkratovat, tak už teď mám celkem strach. :lol: Hlavně z toho kdy může a nemůže být připojený USB a napájení koptéry.
Amper

#517 Příspěvek od Amper »

to MicroOSD neznam ale MinimOSD (kterej je mozna uvnitr) ma jeden zasadni neduh - kdyz privedes ruzna napajeni z jedne a druhe strany tak odejde. Podivej se zda nenajdes nejaky podobny report i u toho Micro
kraro

#518 Příspěvek od kraro »

Amper píše:to MicroOSD neznam ale MinimOSD (kterej je mozna uvnitr) ma jeden zasadni neduh - kdyz privedes ruzna napajeni z jedne a druhe strany tak odejde. Podivej se zda nenajdes nejaky podobny report i u toho Micro

Tak tato informace mne překvapila. Z jedné strany tam leze z řídící jednotky 5V a od kamery by mělo být 12V.
Tak to je uváděno snad ve všech schématech zapojení.
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#519 Příspěvek od PetrP2B »

Ano je to tak, na straně kamery je stabilizace, která dělá 5V pro analogovou část klíčovacího švábu MAX7456. Tento obvod má i napájení digitální části. Pokud jsou tato dvě napětí rozdílná (někde by se dalo dohledat o kolik), tak se stává, že šváb odejde.
Ing.Robinsson

#520 Příspěvek od Ing.Robinsson »

A jak to řešit ? Píšeš že šváb je napájen z video okruhu. Tedy pokud bych hnal jen video signál a zem tak OSD nepojede? Tak že by OSD bylo napájeno jen z Hawku. Nebo jet kameru na nižší napětí ? Předpokládám že kameře bude stačit i mnohem méně než 12V, ale na 5V už určitě nepojede :?
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od PetrP2B »

Na mém MinimOSD jsem proletoval dvě spojky, čímž jsou obě části modulu napájené z Pixhawku, oddělené to je kvůli rušení ve videosignálu, ale to u mne není. z kamery stačí vytáhnout jen videosignál a zem. Chce to vyzkoušet, zda opravdu nebude rušen signál.
Amper

#522 Příspěvek od Amper »

Idealni by bylo nafotit ten tistak toho MicroOSD z obou stran. Takto se to neda odhadnout
kraro

#523 Příspěvek od kraro »

Mám zapojeno z Pixhawk 5V a kameru napájím 12V. Pro ukázku je to napojeno na monitor.
A vše funguje, mám obyčejné mini OSD. A na tišťáku jsou označené vstupy 12V a 5V .
Přílohy
zapojeni.JPG
Ing.Robinsson

#524 Příspěvek od Ing.Robinsson »

PetrP2B píše:Na mém MinimOSD jsem proletoval dvě spojky, čímž jsou obě části modulu napájené z Pixhawku, oddělené to je kvůli rušení ve videosignálu, ale to u mne není. z kamery stačí vytáhnout jen videosignál a zem. Chce to vyzkoušet, zda opravdu nebude rušen signál.

Už jsem to vygůglil. Máš to udělané nějak TAKTO že?

Jinak díky za upozornění, jak říkám já mám na odpalení všeho možnýho úžasný štěstí. Až přijdu domů rozlousknu tu krabičku microOSD a porovnám případně sem dám fotku.

Případné zapojení FPV po modifikaci OSD by mohlo být takové?
Přílohy
OSD.jpg
OK2BUH

#525 Příspěvek od OK2BUH »

Byla nalezena chyba ve fw 3.3.1. Projevuje se takto (pokud jsem to dobře pochopil): Letíme v módu který drží výšku (třeba loiter) a budeme prudce klesat. EKF si porovnává předpokládanou rychlost klesání se skutečnou rychlostí klesání. Nyní přejdeme do módu stabilize nebo acro, zatím je vše v pořádku ale EKF se nevynuluje. Pokud zapneme znova loiter tak bude chvíli pokračovat v prudkém klesání i když je knipl ve středu. Když to nečekáme a bude to nízko nad zemí tak to nemusí dopadnout dobře. Brzo vyjde opravený sw 3.3.2.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“