Antenni system na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
qeex

Re: Antenni system na FPV

#721 Příspěvek od qeex »

Jak pise josefsvejk, zlepsi kvalitu prenosu(mene ruchu zpusobene rusenim prenosu, lepsi dosah).
Ale kvalitu obrazu ti nevylepsi.
obadal.rada
Kontaktovat uživatele:

#722 Příspěvek od obadal.rada »

no kvalitu přenosu, takže když mi to šumí, a ruší a tím pádem se mi zdá obraz nemoc pěkný způsobený těmito vivy tak by se to mělo vylepšit
o to mi jde
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#723 Příspěvek od jindraj »

pokud máš problém s rušením obrazu prskanfi a pod tak kvalitní polarizované antény část problému skutečně vyřeší. ostatně proto s nimi většina lidí lítá FPV. ale pomohou opravdu jen v tom smyslu nekterých druhů rušení (způsobený odrazy signálu). obraz ve smyslu rozlišení a kvality nezmení
malé zvíře

#724 Příspěvek od malé zvíře »

Protože mám vTX i vRX na RP-SMA, ale "houbičky" mi Číňan poslal se SMA konektorem, zauvažoval jsem nad redukcí (sice jí mám, ale zbytečně další potencionální zdroj problémů) kterou jsem zavrhl a začal jsem uvažovat nad výměnou konektorů u antén. Nevíte náhodou někdo, kolik mm se má oholit středový vodič aby se na to dal připájet RP-SMA konektor?
Last one alive, lock the door!
Ing.Robinsson

#725 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Já jsem používal ty redukcem na antény a nepoznal jsem rozdíl. Asi bych to neřešil a dal je tam.
Naposledy upravil(a) Ing.Robinsson dne stř 14.10.2015 7:45, celkem upraveno 1 x.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#726 Příspěvek od jamesgsf »

Taky bych se vůbec nebál těch redukci. Používal jsem někdy i dvě sma + 90 koleno a že by byl ovlivněn příjem nebo dosah jsem nepozoroval.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
sobi

#727 Příspěvek od sobi »

súhlas - zlým napojením konektora urobíš určite viac škody ako funkčnou redukciou konektora.
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od Ryko »

Zdravím,moc tomu nerozumím tak se ptám , jaký je rozdíl mezi pravotočivou a levotočivou anténou?
OK2BUH

#729 Příspěvek od OK2BUH »

Rozdíl je stejný jako mezi pravotočivým a levotočivým závitem, opačnou matku tam nenašroubuješ ani kladivem. :)
Pokud je polarizace skutečně kruhová tak se opačné antény nevidí a pokud se vidí tak není kruhová ale šišatá (eliptická). To vyjadřuje poměr axial ratio, pokud jsou obě osy elipsy stejné tak je to vlastně kruh. Anténa s dobrým axial ratio dosahuje polarizační separaci až 30 dB, ty "šišaté" třeba jenom 5 dB.
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#730 Příspěvek od Ryko »

OK2BUH píše:Rozdíl je stejný jako mezi pravotočivým a levotočivým závitem, opačnou matku tam nenašroubuješ ani kladivem. :)
Pokud je polarizace skutečně kruhová tak se opačné antény nevidí a pokud se vidí tak není kruhová ale šišatá (eliptická). To vyjadřuje poměr axial ratio, pokud jsou obě osy elipsy stejné tak je to vlastně kruh. Anténa s dobrým axial ratio dosahuje polarizační separaci až 30 dB, ty "šišaté" třeba jenom 5 dB.

Díky za vysvětlení :)
pns

#731 Příspěvek od pns »

ot: omlouvam se ze lezu do toho vlakna, ale bych poprosit radu ohledne anteny na lte, 3g... protoze tu radi hodne lidicek o vlneni a vedi jak to funguje :) dostal jsem do ruky tuto antenu: http://www.lte-unas.cz/lte-hardware/ant ... -2xsma.htm lze ji nejak "posilit" aby lepe zachytavala signal ? nebo jiz je na svem maximu... po sundani krytu, je uvnitr "kriz" s medenymi kabilky... dekuji
OK2BUH

#732 Příspěvek od OK2BUH »

Nemůžeme radit když to nevidíme, tak to aspoň vyfoť. Ale aby anténa byla "silná", všesměrová a ještě širokopásmová je velmi těžký úkol. Obávám se, že z toho víc nevymáčkneš.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#733 Příspěvek od Dejfak »

Ahoj, chtěl bych pořídit na brýle směrovou anténu, ale s širokým záběrem.
Spousta lidí chválí tuto of immersion, ale ta cena :?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Gain.html

A pak je tu mnohem levnější tato.je v tom nějaký rozdíl?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _SMA_.html
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
dudaj

#734 Příspěvek od dudaj »

Ahoj kluci
Mám tyhle antény http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _SMA_.html

25MW vysílač . Dosah aktuálně tak 80 m.

Mohu anténu na brýlích nahradit touto anténou ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Gain.html

a pokud ano, jak moc bych si orientačně pomohl s dosahem.

Díky za reakce
rumzaisz

#735 Příspěvek od rumzaisz »

Najlepsie bude ked tie anteny vyskusate a potom poreferujete, @dudaj: ak mas dosah len 80 m, tak tam nieco nie je ok a ta antena to nezachrani. Investuj radsej aj do tx anteny a rx sucasne, daj si nejake na mieru zmontovat, za 50 evri budes mas suprove anteny.
...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“