Nový projekt Hurricane rozpětí 3,5m

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový projekt Hurricane rozpětí 3,5m

#241 Příspěvek od Celeron »

shevrey píše:Clovece ty umis potesit ... vzdy od Tebe je neco nepotesujiciho :). No hele musim to zkusit nemam s tim zkusenost, ale mel jsem podobne na fw190 a bylo to dobre. Na draftu nejsem schopen tu lopatku rukou ulomit proto jsem to tisknul na zkousku .. Je to z ABS a tl. Lopatky je 4mm a je plna.

Odzkoušej, já už to mám za sebou. Praská to po tištěných vrstvách asi od vibrací motoru. Já měl ABS tl. 3 mm plný, teplota 260 aby se to dobře spejkalo a ještě byla tiskárna v zateplený bedně, teplota uvnitř cca 40-45 st. Průměr větráku 140 mm. Jak známo, velký věci z ABS (a hlavně plný) moc pnou, takže lopatky už při tisku na konci praskly po vrstvě. Po vytištění jsem větrák namočil na 30 vteřin do Metylénchloridu, povrchově se to celý naleptalo, "vyleštilo" a zatáhly se praskliny. Zkoušel jsem běh na 10 ccm metyláku a praskalo to. Sice asi o půlku víc otáček ale zase menší vibrace.
Jestli to chceš mermomocí zkoušet, spojil bych konce lopatek obručí, bude to určitě pevnější.
A nebo rovnou větrák vyfrézovat z 0,8-1 mm Al hlubokotažnýho plechu a v šabloně lopatky naohýbat a doklepat do "šavle". Nebo vytisknout na 3D negativy větráku a vyfrézovaný plech mezi nima smáčknout. To kupodivu ABS vydrží, taky odzkoušeno ale musí být tak 5-8 perimetrů tryskou 0,5 mm a infill cca 50%.
Jirka
shevrey
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od shevrey »

Původní kočku jsem dal Tomovi na ero, tak jsem vytvořil jinou .)
Přílohy
kocka_ero_vlasta.jpg
shevrey
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od shevrey »

Celeron píše:Odzkoušej, já už to mám za sebou. Praská to po tištěných vrstvách asi od vibrací motoru. Já měl ABS tl. 3 mm plný, teplota 260 aby se to dobře spejkalo a ještě byla tiskárna v zateplený bedně, teplota uvnitř cca 40-45 st. Průměr větráku 140 mm. Jak známo, velký věci z ABS (a hlavně plný) moc pnou, takže lopatky už při tisku na konci praskly po vrstvě. Po vytištění jsem větrák namočil na 30 vteřin do Metylénchloridu, povrchově se to celý naleptalo, "vyleštilo" a zatáhly se praskliny. Zkoušel jsem běh na 10 ccm metyláku a praskalo to. Sice asi o půlku víc otáček ale zase menší vibrace.
Jestli to chceš mermomocí zkoušet, spojil bych konce lopatek obručí, bude to určitě pevnější.
A nebo rovnou větrák vyfrézovat z 0,8-1 mm Al hlubokotažnýho plechu a v šabloně lopatky naohýbat a doklepat do "šavle". Nebo vytisknout na 3D negativy větráku a vyfrézovaný plech mezi nima smáčknout. To kupodivu ABS vydrží, taky odzkoušeno ale musí být tak 5-8 perimetrů tryskou 0,5 mm a infill cca 50%.
Jirka

tak jsem to vytisknul 48 hodin tisku :-) vypadá to dobře.... zkusím s tím ještě pro pevnost něco udělat ... při nejhorším to vezmu tkaninou a přechody ještě v\lepím uhlíkem. uvidíme... sice nevím jak to vyvážím, teď je to dobré.
shevrey
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od shevrey »

tak už lepím nýty a o víkendu jdu pod barvu .) Hura
Přílohy
18_11_15 - 1.jpg
janva9

#245 Příspěvek od janva9 »

Jenom takovou poznámečku k tomu ABSu. On, aby měl ty své dobré vlastnosti, tak musí obsahovat určité množství vody. Nepomohlo by ty výtisky dát na nějaký čas vykoupat do teplé vody? On vlhkost sám postupně natáhne ze vzduchu ale koupel by to mohla urychlit. Pro vstřikování (i vakuování) se ABS předsouší a výstřiky se taky namáčejí, když se pospíchá.
Ground Penetration Tester
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od Celeron »

janva9 píše:Jenom takovou poznámečku k tomu ABSu. On, aby měl ty své dobré vlastnosti, tak musí obsahovat určité množství vody. Nepomohlo by ty výtisky dát na nějaký čas vykoupat do teplé vody? On vlhkost sám postupně natáhne ze vzduchu ale koupel by to mohla urychlit. Pro vstřikování (i vakuování) se ABS předsouší a výstřiky se taky namáčejí, když se pospíchá.

Povaření ve vodě je známý o Nylonu ale namáčení u ABS, to jsem neslyšel. Navlhlej tiskovej filament ABS je právě naopak velikej problém při tisku. Originál balení jsou vakuovaný v igelitu s pytlíkem silikagelu.
janva9

#247 Příspěvek od janva9 »

Polyamid (nylon) má obsah vody ještě vyšší. U jednoho granulátu mám doporučení výrobce, že v případě nouze lze výstřiky vyhazovat z formy rovnou do vodní lázně :) .

Určitě bych to nevařil, to by se zdeformovalo ale potopit to do vody teplé nějakých čtyřicet stupňů a nechat vychladnout.
Ground Penetration Tester
shevrey
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od shevrey »

Toto asi uz patri do jineho vlakna o 3d tisku. Kluci diky za rady ... Je to takto celeron mel pravdu ale musel jsem na to prijit sam jsem uz takovej :)..... Bud to udelam z duralu na 3d freze ... Nez zacnu jeste zkusim toto z 3d tisku olaminovat. Stejne budu dovazovat tak se mi vaha hodi. Sam jsem zvedav na vysledek. Diky
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od petrcorrado »

zaformuj to a udělej to uhlíkový. :)
therccustomjets.cz
customwings.cz
shevrey
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od shevrey »

nýty mám hotové - zítra a dále barva
Přílohy
20_11_15 - 1.jpg
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od Jirka JR »

Jen sedím a tiše závidím.
No tiše, občas i řvu 8O
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od Celeron »

shevrey píše:Toto asi uz patri do jineho vlakna o 3d tisku. Kluci diky za rady ... Je to takto celeron mel pravdu ale musel jsem na to prijit sam jsem uz takovej :)..... Bud to udelam z duralu na 3d freze ... Nez zacnu jeste zkusim toto z 3d tisku olaminovat. Stejne budu dovazovat tak se mi vaha hodi. Sam jsem zvedav na vysledek. Diky

Co ti to přesně udělalo? Lopatky ulítly celý, nebo se roztřepily na vrstvy? Tu koncovou obruč jsi nezkoušel?
Jirka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od jyrry »

Jirka JR píše:... občas i řvu ...

Abych mel tolik volneho casu, musel bych se minimalne rozvest a mozna i jit do duchodu :mrgreen:
A k tomu zdedit konto ve Schweizu :lol: :lol: :lol:
jyrry.webnode.cz
jio

#254 Příspěvek od jio »

Než důchod a konto v Schweizu bych řekl že je spíše důležité vědět jak na to a umět to.
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od Jirka JR »

jyrry píše:Abych mel tolik volneho casu, musel bych se minimalne rozvest a mozna i jit do duchodu :mrgreen:
A k tomu zdedit konto ve Schweizu :lol: :lol: :lol:

Toš, asi tak, doslova :D
Odpovědět

Zpět na „Makety“