Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Mini H FPV quad 250

#2446 Příspěvek od JosefSvejk »

Tak jsem si udělal radost a pod stromek jsem si koupil svou první dvěstěpadesátku - hračku z Banggood. Napřed jsem chtěl stavět, ale zvítězila pohodlnost a na první vyzkoušení jsem pořídil hotový stroj. Jsem zvědav, co za ty celkem malé peníze bude umět. Na první pohled vypadá konstrukce docela pěkně, žádné vady, komplet sestaveno, jako bonus beru i osvětlení pro večerní lety. Jako všechny levné věci od Číňana bez návodu (stručný obrázkový se dá stáhnout na netu), ale stačilo připojit přijímač, namontovat vrtulky a letělo to na první pokus. Ještě vyzkouším kameru a další pokusy budou až po Novém roce (ježíšek nakázal schovat a vybalit až pod stromečkem :( ). Toš uvidíme :wink: .
Přílohy
R250.jpg
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jarda33

#2447 Příspěvek od jarda33 »

Můžeš hodit odkaz ? Dík.
DJI - Phantom 4
JosefSvejk

#2448 Příspěvek od JosefSvejk »

Je to ta hračka z Banggood :wink: . Někdo to tu dával už před pár týdny.
ST
Kontaktovat uživatele:

#2449 Příspěvek od ST »

Ta omotaná anténa okolo copteru je super nápad hodný následování. :roll:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#2450 Příspěvek od VSCharlie »

Odkaz má rovnou v tom "-harčku z Banggood"..
Jinak je to "Eachine Racer 250 FPV Drone".
viz. - http://www.banggood.com/Eachine-Racer-2 ... 95366.html
Není to zrovna hračka, ale i tak názory na kvalitu a provedení, nejsou jednoznačné.
Taky baterka, která se zasouvá do rámu, má omezený prostor a údajně posouvá těžiště dozadu.

Na druhou stranu, za ty prachy to není tak špatné. :wink:
Za stejnou cenu se sotva dají pořídit o něco kvalitnější motory a regulátory.

Já si k vánocům pořídil "EMAX Nighthawk Pro 280mm" a musím říct, že přímo "z krabice" lítá suprově.
Tedy na to co umím já... :mrgreen:
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
JosefSvejk

#2451 Příspěvek od JosefSvejk »

ST píše:Ta omotaná anténa okolo copteru je super nápad hodný následování. :roll:

A má to spoustu výhod. Nejenže se anténa nezamotá do vrtulek, ale zároveň přijímač drží na rámu aniž bych ho musel nějak fixovat. :)
ST
Kontaktovat uživatele:

#2452 Příspěvek od ST »

Já si musel přisadit, tohle se prostě samo nabízelo. Dřív, když se lítalo na MHz pásmech s RC Heli tak se anténa motala třeba na brčko. Ale to asi znáš. :lol:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
JosefSvejk

#2453 Příspěvek od JosefSvejk »

Jasně, že znám, prvního Mini Titana jsem taky létal na MHz. V té 250 bude duplex. Ten přijímač, co je na fotce, je testovací, co používám doma např. na zkoušení blikaček nebo rc spínačů, k tomu mám vysílač s 40 MHz modulem, který zároveň používám k simulátoru. Na zkoušku, kvůli případné reklamaci, jsem jen zavisel v obýváku, víc než 3 metry bych od toho nešel :wink: .
duruz

#2454 Příspěvek od duruz »

Před rokem jsem si udělal toto .. krasně nadčasové :) ... škoda, že už má jiného majitele. Létala parádně.
Přílohy
01.jpg
JohnP

#2455 Příspěvek od JohnP »

Hezké,

za mě si myslím že bych raději kulaté "nohy" , kvůli menšímu odporu vzduchu z vrtulí. Což vede k umístění reglů do těla copteru..
Tento typ těla se mi líbí.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2456 Příspěvek od jindraj »

JohnP píše:Hezké,

za mě si myslím že bych raději kulaté "nohy" , kvůli menšímu odporu vzduchu z vrtulí. Což vede k umístění reglů do těla copteru..
Tento typ těla se mi líbí.

:) ... pokud chceš uklidit regly z důvodů estetiky ramínek, tak OK, ale jinak z hlediska nějakého odporu od vrtulí je to víceméně zanedbatelné a zase reglům je mnohem lépe takto pod vrtulí než v někde schovaným :)
tomashr

#2457 Příspěvek od tomashr »

O víkendu jsem se konečně dostal k restu, který mi osazený ležel minimálně 6 měsíců na poličce...
Rám je mírně modifikovaný Peon 230, motory a ESC běžné. Nové pro mě bylo to, že jsem poprvé v class250 zkusil místo obligátní CC3D tentokrát "plnotučnou" řídící jednotku, v tomto případě APM mini ( http://www.rctimer.com/product-1170.html ), včetně GPS. Musím říct, že to je docela zajímavé. Zrovna GPS jsem zatím moc netestoval a popravdě v malé 250 až tak důležité není, naproti tomu ale třeba režim Altitude Hold, kdy copter drží výšku, má něco do sebe,zrovna tak dobře pracující position hold (záměrně jsem testoval "gyrový" bez GPS) atd. Do budoucna se může hodit i plnohodnotné OSD, ověřím jakmile mi dorazí OSD v mini provedení. Pro ortodoxní "závodníky" či "akrobaty" to jistě není zajímavé, ale myslím si, že by podobné osazení mohlo být velmi zajímavé pro ty, kdo si chtějí s 250 létat spíše jen rekreačně. Uvidím po dalších testech :-)

IMG_1513.JPG
Troll

#2458 Příspěvek od Troll »

Tak to jsem zvědav na ty reakce zdejších odborníků . :wink: Něco podobného včetně GPS i OSD jsem vyrobil asi tak před rokem , možná spíše, a obecně jsem byl (a každý kdo o takovém osazení vůbec přemýšlel) odsuzován jako blb. No, třeba se už doba změnila. :lol:
tomashr

#2459 Příspěvek od tomashr »

Troll píše:Tak to jsem zvědav na ty reakce zdejších odborníků . :wink: Něco podobného včetně GPS i OSD jsem vyrobil asi tak před rokem , možná spíše, a obecně jsem byl (a každý kdo o takovém osazení vůbec přemýšlel) odsuzován jako blb. No, třeba se už doba změnila. :lol:

:D :D :D
Jinak mě na tomto projektu GPS až tak moc nezajímá (popravdě jsem ještě ani nezkoušel, jestli mi funguje), ale baro a podobné věci jsem chtěl zkusit. Chtěl jsem to přitom postavit na kompaktní a levné desce, dávat do 250 NAZA se mi přeci jen trochu příčí.
Uvidím po více pokusech, ale první dojem nevypadá špatně. Pokud dobré dojmy přetrvají, tak bych asi šel do CC3D REVO, které má proti APM mini své výhody...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2460 Příspěvek od jindraj »

tomashr píše:
:D :D :D
Jinak mě na tomto projektu GPS až tak moc nezajímá (popravdě jsem ještě ani nezkoušel, jestli mi funguje), ale baro a podobné věci jsem chtěl zkusit. Chtěl jsem to přitom postavit na kompaktní a levné desce, dávat do 250 NAZA se mi přeci jen trochu příčí.
Uvidím po více pokusech, ale první dojem nevypadá špatně. Pokud dobré dojmy přetrvají, tak bych asi šel do CC3D REVO, které má proti APM mini své výhody...

no já si zrovna říkal, proč když ti jde jen o baro, tak nevezmeš něco na způsob NAZE32 full nebo konečně vlastně i poslední verze (REV6) u NAZE32 ACRO (obyč za pár fufňů) má také už defaultně barometr na desce. CC3D REVO se taky nabízí, ale už je dražší ... přeci jen je to F3 deska. AMP ... ne že by se nedala takhle použít, ale vždy mi na mě přišla taková moc "linux style" (pro hraní si OK, ale nic moc když chce člověk něco rychle spíchnout a letět bez nějakého trochu přehledu o tom, co a jak a kde nastavit - to je pak s dělem na vrabce). Ale třeba to byl jen můj dojem. Každopádně jsem zvědav kam tě tahle králičí nora zavede ... někdy z toho mohou vzejít zajímavé nápady aplikací
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“