Citlivost přijímačů 5,8 GHz

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Citlivost přijímačů 5,8 GHz

#1 Příspěvek od JosefSvejk »

Před rokem se tady probírala citlivost přijímačů pro FPV. Zaprvé šlo o přijímače 1,2 GHz a zadruhé se to zvrhlo v diskuzi o něčem úplně jiném. Nevíte někdo o nějakém přehledu citlivostí různých používaných přijímačů pro pásmo 5,8 GHz? Dá se papírovým hodnotám důvěřovat? Jakou máte vlastní zkušenost?
S hrůzou jsem totiž zjistil, že u dvou přijímačů, které vlastním, je rozdíl v citlivosti (dosahu) hodně velký. Můžu mít taky vadný kus.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Cetar

Re: Citlivost přijímačů 5,8 GHz

#2 Příspěvek od Cetar »

Offtopic:
Smím se zeptat, o jaké přijímače jde a který na tom je lépe?
dudaj

#3 Příspěvek od dudaj »

Přidám svůj dotaz, abych nezakládal nové téma.
TX má napájecí napětí od- do, a mě by zajímalo, jestli vyšším napájecím napětím, se nezvětšuje výkon (dosah).
JosefSvejk

#4 Příspěvek od JosefSvejk »

Cetar píše:Offtopic:
Smím se zeptat, o jaké přijímače jde a který na tom je lépe?

Jeden je AVL58 (lepší) a druhý nevím, mám ho v šuplíku už několik let. Oba jsou osmikanálové. Zkoušel jsem jen kanál číslo jedna s různými anténami.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Arcicorsa »

Než o papírových hodnotách je to o vlastním vstupním dílu, třeba Boscam RC832 má na vstupu IO RTC6715 a ten má udanou citlivost -85 dBm , přitom HobbyKing uvádí -90dBm... U toho ALV58 udávají -90dBm ale je otázkou co v něm opravdu je.. Další věc je ta, jak výrobce splácá design desky a provede napojení na konektor atp...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
JosefSvejk

#6 Příspěvek od JosefSvejk »

Zkoušel jsem to hledat a podle vzhledu by ten druhý měl být RC305. U obou se v e-shopech uvádí - 90 dB.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Arcicorsa »

V tom je ten stejný vstupní díl jako v RC832 tzn. -85 dBm .
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
JosefSvejk

#8 Příspěvek od JosefSvejk »

Tak mi to nedalo a přes bazar jsem si pořídil ještě jeden přijímač, vzhledově úplně stejný jaký už mám a citlivost nejhorší z těch tří. Na papíře mají samozřejmě všechny -90 dBm. Škoda, že už je taková kosa, venku se mi to teď zkoušet nechce. Tak do jara třeba ještě nějaký kousek levně seženu a potom budu porovnávat. Zatím jsem těmi rozdíly dost zklamán. 8O
martin z

#9 Příspěvek od martin z »

Taky mám levný přijímač RC305 a za ty prachy jsem spokojen, překvapuje mě, žes to zkoušel jen na kanále 1. S laciným vysílačem 200 mW a anténama http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _SMA_.html se dostanu do cca kilometru (někde na OSD záznamu je vidět, že jsem se otáčel ve vzdálenosti 912 m a dodatečným přeměřením na mapy.cz to sedělo).
kolin

#10 Příspěvek od kolin »

Není to úplně k tématu, ale je velký rozdíl v citlivosti přijímači Boscam 2,4GHz a v přijímači Lawmate 2,4GHz. A to u Lawmate je udávaná citlivost pouze -85dBm, přesto má lepší dosah.

Vzhledem k tomu, že je většina přijímačů založená na stejném švábu RTCxxx jak psal Arcicorsa, záležet bude akorát na provedení plošného spoje, konektoru a jak se daný kus povede.
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
master_raa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od master_raa »

Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“