Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

#676 Příspěvek od Drondys »

Pokud jde o poštovné z EU skledu tak pro to platí následující nepsaná pravidla:

do 200g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25
do 500g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $2.45
do 1000g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.55
do 49999g Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.73

Ta poslední nejdražší varianta se vztahuje na zásilky s hmotností od 1001g výše a kromě toho i na lehčí zásilky pokud objednávka obsahuje zboží v celkové ceně přes 50 USD nebo i když je celková cena nižší, ale pokud objednávka obsahuje jeden či více aku s celkovou kapacitou přesahující 500mAh nebo nějakou chemikálii, u kterých se taktéž obvykle účtuje ta vyšší cena i když je zásilka lehčí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#677 Příspěvek od jyrry »

Ta pravidla nejsou az tak nepsana; v te tabulce to je, jen tam nejsou hmotnosti ale z kontextu a udaju tesne okolo to z toho videt je :-)
jyrry.webnode.cz
Drondys

#678 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Ta pravidla nejsou az tak nepsana; v te tabulce to je, jen tam nejsou hmotnosti ale z kontextu a udaju tesne okolo to z toho videt je :-)

Myslím, že pro většinu méně zkušených a zejména nových zákazníků z té tabulky rozhodně není zřejmé, že se např. u zásilek do 200g účtuje cena jako u zásilky přes 1000g pokud zásilka obsahuje zboží v celkové ceně přes 50 USD nebo i když je celková cena nižší, ale pokud zásilka obsahuje jeden či více aku s celkovou kapacitou přesahující 500mAh nebo nějakou chemikálii, u které se taktéž obvykle účtuje ta vyšší cena i když je zásilka lehčí. Na to obvykle narazí až při ukončování objednávky a pak se různě po diskusích někteří ptají jak to, že jim eshop Hobbykingu najednou nabídl jen tu nejdražší variantu poštovného z EU skladu.

Tato pravidla bohužel nemá Hobbyking nikde v textu přímo specifikovány a dají se vysledovat jen ze zkušeností po více nákupech. Pokud někdo s nakupováním na Hobbykingu začíná nebo nakupuje jen velmi výjimečně tak to pro něj může být matoucí a může z toho mít pocit, že došlo k chybě nebo byl nějak ošizen pokud o těchto nepsaných pravidlech zatím neví.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#679 Příspěvek od Celeron »

Tak mě vysvětli, proč ti za těch 9 a něco doláčů pošlou jen 9 špulí filametu do 3D tiskárny. Celkově to má asi 14 kg. Pokud si objednáš 12 špůlí, už ti pošlou 2 balíky za 19, i když v jednom je 9 a ve druhým 3 špule. Proč to není v jednom, když píšeš strop 49kg?
Jirka
czpredseda

#680 Příspěvek od czpredseda »

Protože vydělávají na dopravě. Cena pozemní dopravy po Evropě je v jejich objemu kolem půlky ceny, co účtují.
Amper

#681 Příspěvek od Amper »

Muze tam byt jeste jeden duvod - vetsina dopravcu ma zasilku urcenou maximalni hmotnosti ale soucasne i maximalnim rozmerem (kazde ze stran plus max souctem vsech stran)

U tech 9ti spulek filamentu bych tipoval prave na limitaci maximalnim rozmerem
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Drondys

#682 Příspěvek od Drondys »

Amper píše:U tech 9ti spulek filamentu bych tipoval prave na limitaci maximalnim rozmerem

Ano to je možné. To, že se to v tomto případě dá rozdělit na dvě zásilky je řešení. Vzpomínám si, že v minulosti se na Hobbykingu vyskytl i případ jednoho většího modelu, který nebylo možné objednat do ČR jelikož velikost toho balíku měla přes limit v rámci všech tehdy do ČR Hobbykingem nabízených dopravních služeb a jelikož to nešlo rozdělit tak to nešlo na Hobbykingu s dopravou do ČR ani objednat.
Asja

#683 Příspěvek od Asja »

Zdravím,
tak jsem udělal první objednávku na Hobby Kingu. Zboží jsem jsem vybíral pouze z nabídky EU skladu (důvod clo, dph, čas dodání).

Po dokončení objednávky jsem dle trekingu zjistil, že zásilka jde přes singapurskou poštu. :?, to už mě bylo divné, a nyní je to tady clo a poplatek poště za zastupování v celním řízení.

Kde jsem mohl udělat chybu, že nebyla zásilaka expedována z EU skladu, ale z Asie?
Díky za reakce.
JosefSvejk

#684 Příspěvek od JosefSvejk »

Nestačí si zboží z EU skladu jen vybrat, ale musí se z EU skladu objednat.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Asja

#685 Příspěvek od Asja »

Díky za reakci.
Ve které fázi objednávání se tedy EU sklad vybírá? Asi jsem to přehlédnul.
Příště snad budu chytřejší :wink:
JosefSvejk

#686 Příspěvek od JosefSvejk »

Hned na začátku. Všechny položky v košíku musí být (EU Warehouse).
dt

#687 Příspěvek od dt »

Asja píše:Díky za reakci. Ve které fázi objednávání se tedy EU sklad vybírá? Asi jsem to přehlédnul. Příště snad budu chytřejší :wink:

Musel jsi něco udělat špatně. Pokud každá jedna položka z objednávky neměla v názvu v závorce EU Warehouse, objednal jsi něco z centrálního skladu.
Nejčastěji se dělá chyba, když sice máš vybraný evropský sklad, ale hledáš zboží pomocí vyhledávacího pole, to totiž není omezeno jenom na jeden sklad. Pak už stačí to nalezené hodit do košíku a je vymalováno.
Asja

#688 Příspěvek od Asja »

Špatně jsem něco udělal, ale stále nevím kde a ve které fázi objednávky u HK.

Při výběru položky z EU skladu a po náhledu do Cartu (nákupní vozík) nikde nevidím info z kterého skladu EU, International bude zboží odesláno.

Je někde, před potvrzením objednávky, informace o skladu z kterého bude zboží odesláno.
Díky za info.
JosefSvejk

#689 Příspěvek od JosefSvejk »

Nemůžeš sem dát ten printscreen, ať máme jasno?
Jak už jsem psal, přímo u každé položky v košíku musí být v závorce (EU Warehouse). Fakt nevím, jak to ještě vysvětlit :? .
Asja

#690 Příspěvek od Asja »

JosefSvejk píše:Nemůžeš sem dát ten printscreen, ať máme jasno?
Jak už jsem psal, přímo u každé položky v košíku musí být v závorce (EU Warehouse). Fakt nevím, jak to ještě vysvětlit :? .

Díky moc, už jsem to našel, jak na to. Třeba to pomuže dalším. V košíku, pokud je název položky dlouhý, není vidět sklad, rep. konec řádku. Viz. obrazek. Byl to můj první nákup na HK.
Stačí umistit kurzor nad text položky a v lehém dolní rohu v našeptávacím okně, pokud máte povoleno, je vidět odkaz na přesměrováni a tak už je potom celý texy včetně skladu.
Přílohy
HK01.jpg
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“