FrSky Taranis - třetí pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - třetí pokračování

#511 Příspěvek od lubo1 »

macil píše:Ja taktiež. Vlastne nalepil som ju tam len raz a odvtedy o nej neviem.

Ja to mám bez ochrany .... a sklo mám strašne poničené od kšandy a tiež od oblečenia, keď vysielač nosím na pleci.... Ten material je dosť mekký....
Mám už kúpené aj nové sklo, len zatiaľ nebol čas ho vymeniť...... Na to nové pôjde už fólia, alebo sklo...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#512 Příspěvek od juraj.jurej »

zbek píše:Použivate někdo ochranou folii na displej taranise ?

Od novoty som ju tam mal a asi po pol roku, keď my začala prekážať (kvôli čmuhám, ryhám) som ju strhol. Je to omnoho lepšie (farba, kontras, jas a pod.) Ale tá napr. na tablet nemusí byť zlá. Ja ale kúpim radšej nové sklíčko. Keby tam bol iný display (napr. farebný IPS) tak ju tam dám, aby som chránil display, ale načo chrániť ešte sklíčko.

http://rcstudio.cz/cs/nahradni-dily/111 ... -plus.html

Nestojí až tak moc. A ani kvalitná fólia nieje zadarmo. (môže byť aj drahšia) U mňa to na Taranise nemá význam a je bez nej krajší.

Rádio skladujem a prenášam zásadne v alu. kufríku.
FrSky Tandem X20
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#513 Příspěvek od RCStudio »

Dalsi neprijemnost u tvrde tabletove folie je ze se strihanim u strihu ohne a pak na koncich neprilne. Dostane se pod to prach je je to skarede. Lepsi je meka folie.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#514 Příspěvek od juraj.jurej »

Mám ovládanie hlasitosti nastavený v globálnych funkciach na S2. Ako bi ste riešili ovládanie hlasitosti extérnym potenciometrom. Ide my o to, aby som mohol S2 použiť v mixoch a nemal ho blokovaný tou funkciou a chcem si zachovať všetky potenciometre. Poloha my vyhovuje tak bi som len vymenil osadený potenciometer S2 za nový (podľa potreby) a ten bi napevno ovládal hlas. A S2 bi som dal, zapojil napr. na knipel s potenciometrom. (čo chystá Rcstudio) Najlepšie bi bolo ovládanie hlasu ešte pred zosilovačom, ale to nebude asi také jednoduché. Tak bi som to chcel riešiť za ním medzi výstupom a reproduktorom, ale nechcem odpáliť zosilovač. Hlasitosť max. bi sa nastavila na rádii a potenciometrom bi sa to tlmilo. Máte niejaké návrhy? resp. aké inteligentné jednoduché zapojenie bi bolo najlepšie? Nestačí iba zapojiť logaritmický potenciometer, ako napäťový delič? (cca 10 ohm, ako má repro.) Ale asi taký ani nieje.
Ďakujem
http://www.gme.cz/pc4we010-p113-206

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Pk1Tx9FF_QI[/youtube]

Alebo som rozmýšľal ten zosilovač v Taranise deaktívovať (obísť) a dať tam iný. (samozrejme aj reproduktor cca. 3W Ten budem meniť tak či tak a využiť iba jeden kanál) Ale netuším kde mu zobrať vstup, možno z výstupu do sluchadiel. (napájanie je v pohode 5V) Ale to tam môžem rovno aj zabudovať rádio :lol:
Napr: http://www.ebay.com/itm/PAM8403-5V-2-Ch ... Swo0JWPHrG
FrSky Tandem X20
troiac

#515 Příspěvek od troiac »

lubo1 píše:Z obrazovky skriptu ťažko posúdiť problém....... Treba kód TVOJHO skriptu.....
Přílohy
MavLink_FrSkySPort.zip
(12.37 KiB) Staženo 68 x
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
matoni

#516 Příspěvek od matoni »

troiac píše:MavLink_FrSkySPort.zip

Myslím, že lubo1 chtěl toto.

Jsou tam řádky jako

Kód: Vybrat vše

model.setTimer ...
a ty si nastaví/přepíší stopky podle sebe (skriptu). Např. změna

... minuteBeep=true ... 
na

... minuteBeep=false ...
by měla vypnout to pípání každou minutu (těch řádků "model.setTimer" je tam víc). Diskuse OpenTX LUA scripting je tady.
zz
Kontaktovat uživatele:

#517 Příspěvek od zz »

juraj.jurej píše:...Najlepšie bi bolo ovládanie hlasu ešte pred zosilovačom, ale to nebude asi také jednoduché. Tak bi som to chcel riešiť za ním medzi výstupom a reproduktorom, ale nechcem odpáliť zosilovač. Hlasitosť max. bi sa nastavila na rádii a potenciometrom bi sa to tlmilo. Máte niejaké návrhy?

Pokud budeš chtít umístit potenciometr mezi zesilovač a reproduktor, zesilovač tím neodpálíš, bude se zvyšovat odpor na výstupu. Ale výkon se bude vytrácet na potenciometru = bude se měnit v teplo a tento potenciometr se může zničit(spálit)
Nastavování hlasitosti v menu ti nestačí?
www.rckozmodrom.com
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#518 Příspěvek od lubo1 »

Takže páky na slidery dorazili - ešte som nelepil, ale vyzerá to dobre......
Jedna krajná poloha
DSC01074.JPG

drhá krajná poloha
DSC01076.JPG

páka zvnútra
DSC01080.JPG

a povrch
DSC01090.JPG

S nasadenými pákami sa dajú bočné slidery ovládať ďaleko presnejšie. Páčky sú zrkadlové, takže pred nalepením je treba skontrolovať ktorá je ľavá a ktorá pravá... Ak by sa dali opačne - nebude to to pravé orechové.
Ako ďaľší tuning je to OK. ..... no a za tie prachy......
Vďaka Janekx - dobrá práca
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#519 Příspěvek od lubo1 »

zz píše:.....

Rádio je palcové..... takže ak nemám dať palce dolu z kniplov - potom sú mi otočné poťáky na "online" ovládanie nanič......
Takže poťák S1 mám na ovládanie hlasitosti hlásení cez funkciu "PLAY". Alarmov sa toto nastavenie netýka - tie bežia naplno. Navyše mi vario piští na spínači SA od seba - v ostatných polohách je ticho.... Hlásenie výšky sa mi zapína na SB po x metroch v strednej polohe
a po X/2 metroch v polohe od seba - v polohe k sebe sa výška nehlási.... Takéto nastavenie mi sedí - telemetria + logovanie je ovládaná na SA+SB+S1 vo všetkých modeloch rovnako..... SD mám vo vštkých modeloch na ovládanie letových stopiek a v polohe k sebe je zablokovaný plyn.........
SH mám vo všetkých modeloch - krátke stlačenie do 1S - reset telemetrie.
Nad 1sec reset všetkých stopiek.......
Komfort dostatočný a keď je to vo všetkých rovnako - dá sa to pametať....
No a výhoda ? nieje možné ztlmiť varovania. Takže ak ztlmím hlas a chcem sa z kolegom vykecávať..... hlásenia zmlknu, ale varovania bežia na 100%....
Krása je v tom, že si každý nastaví čo uzná za vhodné.....
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#520 Příspěvek od RCStudio »

lubo1 píše:Takže páky na slidery dorazili - ešte som nelepil, ale vyzerá to dobre......
Jedna krajná poloha
DSC01074.JPG

drhá krajná poloha
DSC01076.JPG

páka zvnútra
DSC01080.JPG

a povrch
DSC01090.JPG

S nasadenými pákami sa dajú bočné slidery ovládať ďaleko presnejšie. Páčky sú zrkadlové, takže pred nalepením je treba skontrolovať ktorá je ľavá a ktorá pravá... Ak by sa dali opačne - nebude to to pravé orechové.
Ako ďaľší tuning je to OK. ..... no a za tie prachy......
Vďaka Janekx - dobrá práca

Diky za peknou recenzi, myslis ze ten hmatnik do M je postacujici? Zvolil jsem to proto aby to neklouzalo a nic jineho me nenapadlo :) teda napadlo zkousel jsem i neco jako ozubene kolo ale to klouzalo.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od lubo1 »

janekx píše:
Diky za peknou recenzi, myslis ze ten hmatnik do M je postacujici? Zvolil jsem to proto aby to neklouzalo a nic jineho me nenapadlo :) teda napadlo zkousel jsem i neco jako ozubene kolo ale to klouzalo.

Vypadá to OK. Ešte to skúsim v rukavicich, ale vypadá to, že by to mohlo fungovať......
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#522 Příspěvek od juraj.jurej »

zz píše:
Pokud budeš chtít umístit potenciometr mezi zesilovač a reproduktor, zesilovač tím neodpálíš, bude se zvyšovat odpor na výstupu. Ale výkon se bude vytrácet na potenciometru = bude se měnit v teplo a tento potenciometr se může zničit(spálit)
Nastavování hlasitosti v menu ti nestačí?

Nastavenie v menu my už vôbec nestačí. Skrátka chcem mať ovládanie stále po ruke bez toho, aby som musel na to obetovať potenciometer, ktorý môžem použiť niekde inde (v mixoch) či už pri programovaní alebo lietaní. Neviem kedy by som stihol stlmiť hlas cez menu, keď zapnem rádio o pol noci vedľa v izbe a začne my hlásiť všetko čo mám nastavené. Asi by to skorej stihla žena :lol:

Potenciometer som pozeral tento (ten by to mohol vydržať, ale je lineárny): http://www.gme.cz/pc4we010-p113-206
Ak máš lepší návrh daj odkaz.
Dík
Přílohy
Volume Control (Variable Voltage Divider).jpg
Volume Control (Variable Voltage Divider).jpg (4.27 KiB) Zobrazeno 1310 x
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#523 Příspěvek od juraj.jurej »

lubo1 píše:Rádio je palcové..... takže ak nemám dať palce dolu z kniplov - potom sú mi otočné poťáky na "online" ovládanie nanič......
Takže poťák S1 mám na ovládanie hlasitosti hlásení cez funkciu "PLAY". Alarmov sa toto nastavenie netýka - tie bežia naplno. Navyše mi vario piští na spínači SA od seba - v ostatných polohách je ticho.... Hlásenie výšky sa mi zapína na SB po x metroch v strednej polohe
a po X/2 metroch v polohe od seba - v polohe k sebe sa výška nehlási.... Takéto nastavenie mi sedí - telemetria + logovanie je ovládaná na SA+SB+S1 vo všetkých modeloch rovnako..... SD mám vo vštkých modeloch na ovládanie letových stopiek a v polohe k sebe je zablokovaný plyn.........
SH mám vo všetkých modeloch - krátke stlačenie do 1S - reset telemetrie.
Nad 1sec reset všetkých stopiek.......
Komfort dostatočný a keď je to vo všetkých rovnako - dá sa to pametať....
No a výhoda ? nieje možné ztlmiť varovania. Takže ak ztlmím hlas a chcem sa z kolegom vykecávať..... hlásenia zmlknu, ale varovania bežia na 100%....
Krása je v tom, že si každý nastaví čo uzná za vhodné.....

Práve tie alarmy ma trochu od toho použitia extra potenciometru odrádzajú, že ich spolu s tým stlmím. Ale zas mám nastavené vibrácie iba na alarmy a pri lietaní nemám dôvod stlmiť zvuk na nulu, lebo keď nič nezapnem (neaktivujem) nič my rádio zbitočne nehlási okrem alarmov.
FrSky Tandem X20
mhotar

#524 Příspěvek od mhotar »

Co použít jiný nepotřebný prvek pro ovládání hlasitosti, třeba trim plynu?
www.opentx.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#525 Příspěvek od juraj.jurej »

mhotar píše:Co použít jiný nepotřebný prvek pro ovládání hlasitosti, třeba trim plynu?

To nieje zlý nápad, ale asi by to bolo pre mňa dosť nepraktické. Chcem to na potenciometer S2 (respektíve na jeho polohu) tá my vyhovuje.
Aký máš názor na to zapojenie (odporový delič) a výber potenciometru? Alebo aké zapojenie by si doporučil.
FrSky Tandem X20
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“