ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: Jak dostat z APM víc výkonu?
A zkoušel jsi s tím kilovým závažím vzlétnout ze země v manuálním modu třeba na dvoumetrovém provazu místo zavěšování a místo althold?
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
To jsem zkousel taky, výsledek v podstatě stejnej - motory odebiraji max kolem tech 40A a ani se to nehne. Tuhle jsem o stejnym problemu nasel na netu dlouhou diskuzi, ze se takhle APM zaclo chovat od nejake verze sw, ale ted to nemůžu najit.
ondra1402 píše:To jsem zkousel taky, výsledek v podstatě stejnej - motory odebiraji max kolem tech 40A a ani se to nehne. Tuhle jsem o stejnym problemu nasel na netu dlouhou diskuzi, ze se takhle APM zaclo chovat od nejake verze sw, ale ted to nemůžu najit.
To je zvláštní. Takže když dáš plyn na max, tak se motory neroztočí na maximum a nevyvinou maximální tah?
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
vůbec ne - odebírají kolem 40A a neuzvednou cca 2,8kg. Přitom každej z těch 6ti by měl být schopenj vyvinout tah přes 1kg a odebírat u toho 17A. Úplně na max to nepůjde nikdy, pak už by koptéra nešla řídit, navíc spodní motory u Y6 mají nižší účinnost, ale i tak mi to přijde hodně málo. Většina parametrů je v defaultním nastavení, akorát jsem dělal Autotune.
Určitě není zakopaný pes v akumulátoru? Zkoušel jsi lítat s aku s vyšším C oproti stávajícímu nebo aspoň něco podobného co vyloučí, že používaný akumulátor nedá nebo už nedá tolik proudu co nápis na něm slibuje a který po něm požaduješ?
Jiný pack bohuzel po ruce nemam. Jdou to novy modry Zippy 4S 4Ah 40C, ty ty by snad pres 40A dat mely..
- JosefSvejk
A nejsou tam třeba moc malé vrtule? Kolik mají motory otáček?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Muzes ho zkusit trochu "ojebat" s nastavenim PWM 
ESC nakalibrujes tak aby jsi mel max normalne. Pak si nastavis vysilac napr. na rozsah plynu +20% a nakalibrujes plyn v APM.
Tim padem APM bude vyuzivat cely rozsah (o 20% vetsi) a i kdyz bude drzet rezervu treba na 80% tak pro ESC to bude uz maximum. Ja jsem takto naopak vykon sundaval (nastavil jsem APM ze pouzivalo jen 60% plynu u premotorovaneho copteru).
Ale chce to opatrne aby jsi se nedostal do stavu ze vsechny motory pojedou na 100% a APM nebude schopne regulovat. Asi bych lezl po 10% nahoru.
No a ani nezminuju ze bych nejdriv zmeril zda ty motory na tvoje baterky opravdu takto tahnou - tj. zda napr. nepoklesne napeti pri odberu 40A tak ze proste neni dost celkoveho vykonu - dal bych vsechny ESC rovnou na kanal prijimace paralelne, dobre to privazal
a zkusil.
Plus samozrejme overit ze s danou vrtuli ten motor vubec ma pozadovany tah/proud
ESC nakalibrujes tak aby jsi mel max normalne. Pak si nastavis vysilac napr. na rozsah plynu +20% a nakalibrujes plyn v APM.
Tim padem APM bude vyuzivat cely rozsah (o 20% vetsi) a i kdyz bude drzet rezervu treba na 80% tak pro ESC to bude uz maximum. Ja jsem takto naopak vykon sundaval (nastavil jsem APM ze pouzivalo jen 60% plynu u premotorovaneho copteru).
Ale chce to opatrne aby jsi se nedostal do stavu ze vsechny motory pojedou na 100% a APM nebude schopne regulovat. Asi bych lezl po 10% nahoru.
No a ani nezminuju ze bych nejdriv zmeril zda ty motory na tvoje baterky opravdu takto tahnou - tj. zda napr. nepoklesne napeti pri odberu 40A tak ze proste neni dost celkoveho vykonu - dal bych vsechny ESC rovnou na kanal prijimace paralelne, dobre to privazal
Plus samozrejme overit ze s danou vrtuli ten motor vubec ma pozadovany tah/proud
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Docela malé vrtule na 800kv dal bych klidně 12". 10X38 mne tahaji 4motory 1,9kg těžké qav a bez problémů sice je to 980kV. Otázka co je to za motory je ty fialový tak ty 4s nezvládnu jestli černý X 2216 tak tam by problém neměl být a dal bych minimálně 11" vrtule.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Ja lietam quad s SS V2216/900kv, 10x4,5 vrtulami a 4S 5000mah 20C. Hmotnost 2,1kg a tiez bez problemov.
Tak jsem to zkoušel bez APM rovnou z přijímače. Odběr všech motorů na plnej plyn je max 55A. Na těch 55 se to nějak podezřele zasekne, tak se mi zdá, jestli nekecá ten proudoměr. Klešťák nemám po ruce, takže to zkusím o víkendu znovu.
Uchoslyšně to kvílí podstatně víc, než jsem zvyklej, ale to může být tím, že je to přivázaný na podlaze.
Tah se mi nepodařilo změřit, postavil jsem to (přivázaný na 12kg olova, sichr je sichr
) na osobní váhu a ta začně uplně jančit, když se motory roztočí.
Vrtule jsou 10x5.
Ještě zkusím roztočit jen jeden motor a změřit odběr a tah. Díky za rady..
Uchoslyšně to kvílí podstatně víc, než jsem zvyklej, ale to může být tím, že je to přivázaný na podlaze.
Tah se mi nepodařilo změřit, postavil jsem to (přivázaný na 12kg olova, sichr je sichr
Vrtule jsou 10x5.
Ještě zkusím roztočit jen jeden motor a změřit odběr a tah. Díky za rady..
kolik ukazuje napeti aku pri tech 55A ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Neměl jsem odvahu nechat to běžet dost dlouho na to, aby se napětí +- ustálilo. Po cca 10s tam bylo 15.2V, už ale moc neklesalo.
edit: včera jsem asi zapomněl nabít, takže moje testování probíhalo z napůl vybitý baterky
Nabiju a zkusím znova
edit: včera jsem asi zapomněl nabít, takže moje testování probíhalo z napůl vybitý baterky
Nabiju a zkusím znova
Zmeril bych jeden motor, je mozne ze mas proste neoptimalni vrtuli. Ja taky vyzkousel tri ruzne rozmery nez jsem byl spokojen (= tah na 80% toho co ten nejvetsi ale za 70% spotreby a i tech 80% me stacilo)
Da se nejak "kutilsky" zmerit celkovy tah moji koptery? Mam na mysli jakoby otestovat, kolik by mohla unest zavazi. Nedisponuju zadnym specialnim mericim zarizenim. Mam obycejnou osobni vahu, pak kuchynskou digi vahu na 3 kg. Existuje nejaky trik?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2