Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

#691 Příspěvek od JosefSvejk »

Jinak ještě poznámku: všechny položky v objednávce musí být ze stejného skladu. Systém by tě sám při dokončování upozornil, že máš třeba jen jednu položku z jiného skladu a nedovolil by objednávku dokončit. Takže ty jsi musel mít všechny položky z mezinárodního skladu.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#692 Příspěvek od jyrry »

Snadné dodržet; když už tam je jedna položka a přidávám druhou z jiného skladu, hned to řičí že to teda ne ... :-)
jyrry.webnode.cz
The_DoctoR

#693 Příspěvek od The_DoctoR »

Dobrý den. Dnes mi přišlo oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí.
Odesilatel napsal na obal že se jedná o zboží v hodnotě 15dolarů. To se samozřejmě nejedná. Jedná se o 44 dolarů za zboží + 77dolarů za dopravu. Zboží je z Číny. Jedná se o zboží neobchodního charakteru, jen pro mé soukrommé účely.
Jak to řešit, abych zaplatil úřednímům co nejméně?
Nechci jim podepisovat žádnou plnou moc, kteoru mi poslali. Pokud ji nepodepíšu, bude to pro mě více finačně nákladnější? Díky. Adam
JosefSvejk

#694 Příspěvek od JosefSvejk »

Četl jsi aspoň první stránku tohoto tématu? Pokud ne, učiň tak.
Pokud jim nepodepíšeš plnou moc, budeš si muset zásilku celně odbavit sám (v Práglu).
Marek_Km

#695 Příspěvek od Marek_Km »

Na Hobbykingu už dávno vyplňuji cenu na 100 % a radši si objednávám balíky do ceny, abych nemusel platit výpalné. Nejhorší na tom je to, že pokud už budeš muset platit (a to budeš muset), protože se cena zboží do té hodnoty nevejde, tak bohužel platíš výpalné za zboží VČETNĚ poštovného, což je docela :roll:
novfra

#696 Příspěvek od novfra »

The_DoctoR píše:Dobrý den. Dnes mi přišlo oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí.
Odesilatel napsal na obal že se jedná o zboží v hodnotě 15dolarů. To se samozřejmě nejedná. Jedná se o 44 dolarů za zboží + 77dolarů za dopravu. Zboží je z Číny.

Objednával jsem zboží pár měsíců zpět z Holandska od holandské firmy, s holandským "IČO", s bankovním kontaktem do Holandska. Cena cca 300Eur.
Po pár dnech výzva, že mám dát souhlas s proclením v hodnotě asi 70Eur a že chtějí výpis kolik že jsem ve skutečnosti zaplatil atd. Takže telefon, zjišťuji, co že se vlastně děje. Nic za 70éček z Číny jsem neobjednával a zboží odmítám převzít.
Kontaktuji prodejce, komunikace dobrá, ale nějak se nemůžeme domluvit. Na vrácení peněz (PayPal) neslyší, navrhuje abych to převzal a že mi na zaplacené clo dá slevu při dalším nákupu. Případně zaplatím poštovné zpět do Číny a pak mi vrátí peníze. Nepochopil, že žádný další nákup nebude.....
Další email už je ve stylu kontaktuji PayPal, otevírám spor, na vaše podmínky nepřistoupím. A moc servítek jsem si nebral. Asi za dvě hodiny peníze zpět na účtu (hurá, jednalo se o firemní účet a zboží do firmy) a co se stalo se zbožím na celnici už neřeším.

Prodejce, který fixluje s cenou a snaží se Tě dostat do maléru ??
JosefSvejk

#697 Příspěvek od JosefSvejk »

To, že se na zásilky píše menší cena, dělá spousta čínských prodejců, neviděl bych v tom snahu dostat někoho do maléru. Spíš naopak. Žádný malér ale nehrozí, doklady o zaplacení dodá příjemce a všechno je v pořádku. Ten případ s holandským dodavatelem - překupníkem je něco úplně jiného.
jardah62

#698 Příspěvek od jardah62 »

The_DoctoR píše:Dobrý den. Dnes mi přišlo oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí.
Odesilatel napsal na obal že se jedná o zboží v hodnotě 15dolarů. To se samozřejmě nejedná. Jedná se o 44 dolarů za zboží + 77dolarů za dopravu. Zboží je z Číny. Jedná se o zboží neobchodního charakteru, jen pro mé soukrommé účely.
Jak to řešit, abych zaplatil úřednímům co nejméně?
Nechci jim podepisovat žádnou plnou moc, kterou mi poslali. Pokud ji nepodepíšu, bude to pro mě více finačně nákladnější? Díky. Adam

Čím jsi si to nechal poslat? Pokud to není obrovská krabice a v ní skoro nic, tak takováhle cena za dopravu je divná - to není žádný doporučený balíček poštou. Tipuju na služby typu DPD, EMS,... Ale ty ti to i proclí.
A nebo prodejce záměrně navýšil cenu za dopravu aby mohl snížit cenu zboží. No, pokud nepodepíšeš plnou moc poště, tak jedeš do Prahy na poštu 120 a poplatky stejně zaplatíš. Nebo dělej mrtvého brouka a o zásilku přijdeš. Celníci mají možnost si ověřit co v balíku je, a pokud tam budeš osobně, tak tě klidně vyzvou k rozbalení. A zjistit cenu za kolik se co prodává není problém, mají internet stejně jako ty.
Jardah
frogale

#699 Příspěvek od frogale »

Jak to funguje s platbou za poštovné v mezinárodním styku při výměně poštovních zásilek mezi poštovními doručovateli? Jak je možné, že si člověk objedná něco z číny za nulové poštovné a česká pošta to doručí taky zadarmo? Mají nějaké dohody, že tyhle výměny dělají zdarma? Nebo je to nějak ze zákona? Z číny toho musí chodit mrťe, to jim ani trošku nevadí? :?:
Wormsnake

#700 Příspěvek od Wormsnake »

Tohle jsem nikdy nepochopil ale funguje tak jak pises. Kupuju casto drobne elektrosoucastny kusove 1ks tanzistoru treba na ebay za 25kc (1dolar) a free shiping, ten sam tranzistor kdyz koupim v ČR taky za 25kč tak zaplatim postovny klidne 130Kč. Kdyz to akutne nespecha tak se vubec nevyplati kupovat podobne zbozi v CZ eschopech.
Na ebay uz mam temer 450 kaufu a samou drobotinu co se nedani.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Wormsnake

#701 Příspěvek od Wormsnake »

CZ posta asi bude vazana nejakymi smlouvami pro mezinarodni zasilky. Na druhou stranu se na nas hoji prave vyrizovanim DPH tak dobre jim tak.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
frogale

#702 Příspěvek od frogale »

Tohle mi teď napsali na podobný dotaz z české pošty:
"Podle mezinárodně stanovených dohod mezi poštovními operátory jednotlivých zemí je poštovné hrazeno v plné výši v zemi podání zásilky, které je pak vyúčtováváno.
Na přepravě zásilek spolupracují poštovními operátoři jednotlivých zemí. "
djha53k

#703 Příspěvek od djha53k »

Tak.už me 2dny leží přední sklo na Poste 120, to by me zajímalo co tam s tím delaj :(
Marek_Km

#704 Příspěvek od Marek_Km »

Taky už mi tam 2 dny leží zásilka a kde nic tu nic.
djha53k

#705 Příspěvek od djha53k »

UFF, tak před chvíli se tam objevilo, ze zásilka postoupila k SPU.
Takže celnici sem se vyhnul, což při zasilce v ceně $10 se není snad čemu divit... jen nechapu, ze jim to trvalo skoro 3 dny :(
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“