ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Tam treba podves plastovy 5ti litrovy barel od vody a prilejvej vodu dokud to unese.. kolik mililitru tolik gramu..
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Otočit vrtule a postavit ji na váhu.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Otocit vrtule nemuzu, nejde to. Ale co kdybych kopteru pripevnil na neja ky tezky predmet a ten postavil na vahu. Treba by to cele vazilo 20 kg. No a pri tahu by to odlehcovalo. Je takovyto zpusob logicky? Nebo je to uplny nesmysl a zadnou uzitecnou hodnotu tim neziskam?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
eddiex píše:Otocit vrtule nemuzu, nejde to. Ale co kdybych kopteru pripevnil na neja ky tezky predmet a ten postavil na vahu. Treba by to cele vazilo 20 kg. No a pri tahu by to odlehcovalo. Je takovyto zpusob logicky? Nebo je to uplny nesmysl a zadnou uzitecnou hodnotu tim neziskam?
Ano, není to nesmysl, můžeš postavit na váhu závaží třeba 3kg, spojit ji cca 3-4m provazem s koptérou, aby se minimalizoval proud vzduchu, který by pod koptérou proudil na váhu a pak to můžeš zvednou, co to půjde a o kolik se ti odlehčí na váze měřený údaj, tak tolik je celkový tah plus váhu koptéry ještě připočíst k tomu.
Nebo samozřejmě přidělat nějaký ten plastový kanystr na vodu pod koptéru, jak psal j.s. a přilévat vodu, až se dostaneš na hranici, kdy už to kopt nezvedne a pak to i s koptérou celé zvážit pro celkový tah, nebo zvážit jen kanystr, pro údaj, kolik kopt zvedne
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
No a jeste bych se zeptal, jak zajistit, aby kopter nehavaroval. Myslim, ze kdyz bude privazany snurou, tak by to mohlo nejak oblbnout ridici jednotku. Nebo ne? Nikdy jsem to nezkousel.
No musí se koptéra stále dorovnávat nad váhu, ale je tam riziko, že to potáhne při tahu koptéru do strany a pokud ji hned nedorovnáš zpět, tak tím, že bude připoutaná k závaží opíše oblouk přímo do země, proto tuto variantu spíše nedoporučuji a dle mého by byl nejlepší ten kanystr a postupně přidávat a pak to zvážit.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Tady jde vidět riziko závaží na delší šňůře pod koptérou, když se to nepodchytí včas a rozhoupe se to.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=axw3sedoOVk[/youtube]
Toto je podle mě bezpečnější možnost, přichytit ten kanystr napevno pod koptéru
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=X7QWYlmePCI[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=axw3sedoOVk[/youtube]
Toto je podle mě bezpečnější možnost, přichytit ten kanystr napevno pod koptéru
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=X7QWYlmePCI[/youtube]
Není lepší si to hodit do ecalc.ch aspoň pro orientaci než to zkoušet ve vzduchu. S pokusy na šňůře bych byl opatrný. Spadne to do fs copter dá plný plyn a jebne to sebou o zem i na šňůře.
Jen jaksi nechápu co to bude mít za vypovídající hodnotu, když to unese kilo navíc ale bude to jen třeba minutu ve vzduchu.
Nene, ja chci proste zjistit kolik unese pro normalni let. Nejde o nejake prekonavani rekordu. Muj kopter je asi trochu premotorovany. Pujde tam jeste gimbal. No a pokud bude jeste rezerva, tak nejake vybaveni navic. Taky bych chtel zjistit jak tezke baterky by se mi jeste oplatilo koupit pro prodlouzeni letoveho casu.
Rozhodne nebudu zkouset neco riskantniho. S tou snurou se mi to hned zdalo na mne moc nebezpecne. To spise zkusim aspon pro orientaci ten odecet z vahy.
Rozhodne nebudu zkouset neco riskantniho. S tou snurou se mi to hned zdalo na mne moc nebezpecne. To spise zkusim aspon pro orientaci ten odecet z vahy.
No ono to přidávání váhy je mnohdy kontra produktivní. Vem si příklad, že teď třeba máš 5000 baterku a letový čas je cca 10 minut. Podvěsíš další 5000 baterku ale letoví čas nebude 20 minut ale jen 15minut. Na dvě 5000 bys létal celkem 20 minut ale dáš je k sobě copter nese vetší váhu a je z toho jen 15. To je třeba si rozmyslet co od toho člověk chce, on už ti do toho promluvý i ten gimbal. Nejlepší pridej jen tak druhou baterku a zkus s tím zaviset a postupně pridávat váhu, neboj ono to nebude více jak pul kila navíc, na odezvě plynu ve stabilize poznáš jestli se to unese, na cca 60procentech bych toho nechal. Pak už jen zvětšovat vrtule a snižovat kv na motorech pro prodloužení letovky.
Jo, to chapu, ze dvojnasobne baterky neznamenaji dvojnasobny letovy cas. Ja proste chci nejak bezpecne zjistit jakou vahu unese. Taky proto, abych se rozhodl, zda ma cenu kupovat vetsi [kapacitne] a tezsi baterky.
Ted momentalne mam k dispozici dve baterie 4S 2600mah. Letovy cas s jednou je 10 - 12 minut. Kdyz je spojim paralelne, tak letovy cas je 15-17 minut. Stale je kopter ale celkem dost premotorovany. Myslim tim, ze urcite by unesl jeste dalsi odhadem 3-4 takove baterie. Tak prave zvazuji koupit nejake ty velkokapacitni 10000 - 20000 mah. No a predtim jsem chtel aspon trochu otestovat jestli to unese - bez ohledu na letovou dobu.
Ted momentalne mam k dispozici dve baterie 4S 2600mah. Letovy cas s jednou je 10 - 12 minut. Kdyz je spojim paralelne, tak letovy cas je 15-17 minut. Stale je kopter ale celkem dost premotorovany. Myslim tim, ze urcite by unesl jeste dalsi odhadem 3-4 takove baterie. Tak prave zvazuji koupit nejake ty velkokapacitni 10000 - 20000 mah. No a predtim jsem chtel aspon trochu otestovat jestli to unese - bez ohledu na letovou dobu.
Edii asi bych přidal zavaží na copter k těm dvěma baterkám, záleží kde ti to ve stabilize vysí. A postupně přidával váhů od toho bych se odpíchl. Snažil bych se nepřekročit s plynemve stabilize cca 60 procent. Ono taky dost záleží jaké stoupání na vrtulích máš, pokud stáhneš stoupání třeba na 3,8 kopter bude trochu tupější a pomalejší, zato budeš mít delší letový čas. Pokud tam máš třeba vrtule se stoupáním 5 tak to bude rychlé a rychle reagovat ale bude to na ukor času. Začal bych s tou váhou, myslím že stejně 5000 baterka bude až až (turnigy 5000 25C 4S je zhruba půl kila) Podle toho co píšeš máš asi motory okolo 900kv a 10 vrtule, jeslti se nepletu a 450 rám. Na ty velké baterky se vyprdni. Je to jen 10c (multistar pro copter) mám jendu 6600 a jsou dost měkké, není to na žádnou divočinu, jen opravdu na dost lehké poletování s fpv, o 6600 si mohou jen zdát, vylétám z ní tak max 3000mah a musím dolů, létám s ní uplně stejný čas jako s tou 5000 turnigy. Spíš bych příště vzal trochu tvrdší třemba i 40-50c. Je to sice váha navíc ale prostě v těch baterkách chybí hmota a je to znát rychle spadnou s voltáží a brzo jdou do kopru. Asi tak.
Ahoj.
Chtěl bych poprosit o radu ohledně vibrací. Myslím že už se mi celkem obstojně podařilo snížit hladinu vibraci na ose AccX a AccY ale AccZ není stale v potřebném rozsahu a nevím čím tyto vibrace snížit. Aktuálně mam APMko 2.8 upevněné na špuntech od uší.
https://www.dropbox.com/s/sgr057u5jba6fqm/vib1.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/k2i7aq3xi1ezz1c/vib2.jpg?dl=0
Chtěl bych poprosit o radu ohledně vibrací. Myslím že už se mi celkem obstojně podařilo snížit hladinu vibraci na ose AccX a AccY ale AccZ není stale v potřebném rozsahu a nevím čím tyto vibrace snížit. Aktuálně mam APMko 2.8 upevněné na špuntech od uší.
https://www.dropbox.com/s/sgr057u5jba6fqm/vib1.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/k2i7aq3xi1ezz1c/vib2.jpg?dl=0
- Přílohy
-
- vib2.jpg (2.17 KiB) Zobrazeno 876 x
-
- vib1.jpg (2.17 KiB) Zobrazeno 876 x
vyvážit vrtule, dotáhnout všechny sřoubky maximálně to dát na omnimac
Co máš za rám, motory a vrtule?
Co máš za rám, motory a vrtule?
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk