Nákup v HobbyKingu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: nákup v HobbyKingu

#166 Příspěvek od jyrry »

nové "éro na zimu" 8)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Pro "šťouraly" :-D - to je jedno z mála jednomotorových které můžu :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
Marek_Km

#167 Příspěvek od Marek_Km »

Nevím proč, ale v poslední době si snad ze mě dělají prodejci srandu. Jak u neofiko Tarota viewtopic.php?f=112&t=75051&p=1263446#p1263446 tak v Hobbykingu.
Tam jsem udělal miniobjednávku z centrál skladu 17.11. Jen 3 položky a všechny skladem. Sledovací číslo hodně dlouho hlásilo, že není v evidenci. Tak jsem se chtěl dnes v chatu zeptat, jak to je a ono mi to vyhodí, že odesláno 26.11. WTF?
petrovo

#168 Příspěvek od petrovo »

Teď jsem kulil oči na to, že Cyber sale stále ještě běží. Tak jak to tedy je? Kdy bude konec doopravdy? Ví to někdo?

Já včera čekal až odbije třiadvacátá hodina (abych měl jistotu že jedna z položek už nepůjde cenou dolů) a mohl do půlnoci objednat a zaplatit. Samozřejmě se objevily problémy a já si psal s čínou do dvou do rána. Vyřešeno k mé spokojenosti, ale ty kruhy pod očima! Ve 4:30 budíček....

Zpět. Už to vidím v e-mailu. Konec dnes a akce poštovné zdarma na cokoliv ze skladu v objednávkách nad 150USD.
martin z

#169 Příspěvek od martin z »

Taky jsem byl překvapen, že po půlnoci naskakovaly další položky. Ráno před odchodem do práce jsem vyhledal původní mail, kde se psalo, že akce trvá dva týdny a teprve pochopil, že to má souvislost s dnešním Cyber Monday, o kterém jsem se na wikipedii dočetl, že to je je něco jako Black Friday, takže mi docvaklo, že zatímco ostatní eshopy mají Cyber Monday jen dnes, tak HK ho mělo v podstatě celé dva týdny. Mail, že akce končí dnes večer v 11 h středoevropského času jsem dostal taky.

Včera odpoledne jsem ještě udělal objednávku na nějaké baterky a nepovedlo se mi paypalem zaplatit, hlásilo to nějakou chybu. Pak jsem se marně x-krát pokoušel zaplatit manuálně přes přihlášení do mýho účtu na HK, povedlo se to nevím jak najednou po asi hodině od objednávky.
honzaop

#170 Příspěvek od honzaop »

petrovo píše:Já včera čekal až odbije třiadvacátá hodina (abych měl jistotu že jedna z položek už nepůjde cenou dolů) a mohl do půlnoci objednat a zaplatit. Samozřejmě se objevily problémy...

Můžu se zeptat, jak to bylo myšleno? Jelikož tomu nerozumím, ač nad tím přemýšlím jak chci.
Proč jste čekal až skončí sleva a nekoupil to v té slevě?
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od RCStudio »

Drondys píše:EU sklad Hobbykingu není plátcem DPH což je důvod proč DPH na výstupu tedy při prodeji nerozepisuje, ale to samozřejmě neznamená, že DPH není na výstupu v ceně samozřejmě už jen jako nedílná součást nákladů, za které bylo zboží pořízeno EU skladem na vstupu.

Je to obdobné jako když si u nás v ČR nějaký prodejce, který není plátcem DPH nakoupí zboží a zaplatí DPH, ale pak si ho už nemůže odečíst a ani ho svým zákazníkům nijak nerozepisuje a tím se defacto DPH, které ten prodejce zaplatil na vstupu tj. při nákupu stane nedílnou součástí ceny na výstupu tj. při prodeji zákazníkovi.

Takže DPH, které EU sklad Hobbykingu zaplatí na vstupu je na výstupu již nedílnou součástí ceny jako součást nákladů, za které to zboží pořídil, ale jelikož není plátcem DPH tak na výstupu zákazníkům žádné DPH neuvádí jelikož ten prodejce DPH jako takové neúčtuje.

Nicméně je to složitější v tom, že některé položky v EU skladě mají různá cenová zvýhodnění a tak rozhodně neplatí paušálně to, že by všechny ceny položek v EU skladě byly dražší o DPH oproti položkám v mezinárodním skladě v Hongkongu.

Bohuzel toto jsou jen obecne dohady jak to funguje a nema to s realitou nic spolecneho. Tim nerikam nic proti Drondys ale je to proste jinak.

Uvedu jen nekolik odkazu na zvlastnosti.
Eu sklad neni prodejni.
Plati se PP na unitedhobby do ciny.
Faktura je od jineho subjektu.
Faktura neni v cestine a neobsahuje dph.
Zbozi z NL je expedonano z Belgie Essen (pohranicni provincie)
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
petrovo

#172 Příspěvek od petrovo »

honzaop píše:Proč jste čekal až skončí sleva a nekoupil to v té slevě?

Protože jsem čekal, jestli cenu ještě o malinko nesníží. Malinko znamenalo například u jedné z položek i 40USD během akce Cyber sale, což se stalo.
Drondys

#173 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Uvedu jen nekolik odkazu na zvlastnosti.
Eu sklad neni prodejni.
Plati se PP na unitedhobby do ciny.
Faktura je od jineho subjektu.
Faktura neni v cestine a neobsahuje dph.
Zbozi z NL je expedonano z Belgie Essen (pohranicni provincie)

Provozovatelem EU skladu Hobbykingu je holandský distributor MCS Fulfilment. Adresa je Expeditieweg 10, NL 4715 RM Rucphen, která je uvedena i na zásilkách. Jejich sídlo na Google maps viz tento odkaz. Na zásilkách není uveden jako odesílatel Hobbyking. To už jsem tu psal i v minulosti.

Podstatné je především to, že zboží dovezené z území mimo EU do EU musí být celně odbaveno včetně zaplacení DPH. Pokud by zásilky nebyly celně odbaveny včetně zaplacení DPH už při dovozu do EU skladu pak by musela být na všech zásilkách z EU skladu nálepka informující o tom, že se jedná o zboží, které dosud nebylo celně odbaveno viz nálepky s popisem "Goods not fulfilling the conditions prescribed by Articles 9 and 10 of the Treaty establishing the European Economic Community..." na zásilkách od některých jiných pseudo EU eshopů, kteří jsou v podstatě jen přeposílači bez celního odbavení a pak takové zásilky podléhají v cílové zemi EU tj. např. v ČR celnímu odbavení jako zásilky ze zemí mimo EU i když je odesílatel v EU. Za toto odpovídá distributor, který je v jurisdikci EU a dost pochybuji o tom, že by distributor riskoval postih a přeposílal neproclené zboží v neoznačených zásilkách tzv. načerno.

Distrubutor má samozřejmě své náklady jak z hlediska provozu skladu, cen dopravy tak i z hlediska celních poplatků atd., a to vše logicky účtuje Hobbykingu a ten to interně promítá do cen položek zboží nabízených z EU skladu. Hobbyking není plátcem DPH na území EU a tudíž logicky nemůže uvádět zákazníkům z EU ve faktuře DPH, ale ty náklady spojené s distribucí zboží včetně zaplaceného DPH při dovozu do EU si do cen v EU skladě určitým způsobem logicky promítá.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od HLA »

Dnes jsem objednal Turnigy Accucell-6 50W pro nabíjení akuvrtačky za 9,4 eur, a další 4 kusy kolegům v práci.

Mě to připomína Baťu - aby měl peníze na novou výrobu, rozprodal vše ve skladech - ( víceletou výrobu )a získal peníze bez úvěru.
Zničil tím všechny malé živnostníky a malé obuvnické firmy.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od RCStudio »

To vubec neni pravda, pri dovozu zbozi se zadne DPH neplati, to plati jen obcane ale ne firmy. Plati se pouze clo. DPH je na prodejci, ktery jej musi vybirat a odvadet. Toto HK v EU zrejme nedela.

Zasilky jsou odesilany z adresy Hobbyking Essen, Belgie.
Jan Janekx Urbanek
automet

#176 Příspěvek od automet »

HLA: kde bola accucelka za 9,4 eur? Ja tam nikde podobnu cenu nevidim...
HLA
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od HLA »

automet: Cyber sale akce již skončila
automet

#178 Příspěvek od automet »

Tak to bola brutal dobrá cena 8O
Drondys

#179 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:To vubec neni pravda, pri dovozu zbozi se zadne DPH neplati, to plati jen obcane ale ne firmy.

Co je to za nesmysl ?

Povinnost platit DPH při dovozu se vztahuje na všechny subjekty bez ohledu na to zda jsou nebo nejsou podnikatelské. U nás v ČR vyplývá přiznání a odvedení DPH při dovozu zboží ze zemí mimo EU pro firmy mimo jiné z § 23 odst. 3 a 4 zákona o DPH. Zákon o DPH je v rámci EU harmonizován tj. v ostatních zemích EU by to mělo být velmi podobné.

Dovozce, který dováží zboží do EU skladu tím defacto podniká v jurisdikci státu EU, ve kterém je sklad provozován a musí tedy dodržovat zákony platné v tom státě. Poté co zboží vstoupí na území státu EU, ve kterém je sklad, který zboží dále distribuuje v režimu tzv. volného oběhu tak musí být ještě před distribucí celně odbaveno, a to včetně přiznání a odvedení DPH.

Dost pochybuji o tom, že by příslušný celní úřad veškeré dovozy pro zmíněný EU sklad propouštěl do režimu volného oběhu bez stanovení DPH i o tom, že by byl dovoz do toho skladu realizován "na černo" bez vědomí celního úřadu.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od RCStudio »

Nene DPH se neplati, rekl bych, ze o tom neco vim :)
Funguje to tak ze proclis zbozi a zaplatis clo. Cleni je na tvuj celni identifikator. Celnici nahlasi FU objem a ten by se mel shodovat s odvodem DPH na ktery dohlizi FU.
Takze povinost pridat DPH je na obchodnikovi a take DPH pak odvest. To si uz pohlida FU.

To co pises se tyka obcanu a mozna firem co nejsou platci dph, nikoli firem kteri jsou platci DPH.
Jan Janekx Urbanek
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“