Instalace Windows 10

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Lark

Re: Instalace Windows 10

#16 Příspěvek od Lark »

automet

#17 Příspěvek od automet »

Microsoft vydal pred časom aktualizáciu pre win 10 z verzie zostavy 10240 na zostavu 10586.
Upozorňujem, že aj keď je to aktualizácia jedná sa o kompletnú "inováciu", teda sťahuje sa kompletne nový systém ako pri prechode na 10-tky. Súbor má cez 3 GB a inštalácia prebieha presne rovnako ako inovácia, teda dlhšie. Všetko prebehlo úplne korektne, bez zásahu užívateľa a bez straty dát.
Feri62

#18 Příspěvek od Feri62 »

coro píše:teraz tu mám nb Dell, slečna na tom pustila (nechtiac) upgrade na W10, a zostal tuhý. Nevedela ho ani vypnúť..
Zistil som že po pripojení externého monitoru tam je krásna uvítacia obrazovka a pýta nejaké heslo (ešte ho neviem), ale na lcd notebooku sa mi stále nepodarilo dostač úplne nič (podsvietenie sa niekedy zapne, niekedy vypne, ale obraz nič).

U jednoho NB jsem zjistil, že je obráceně ovládání jasu. Po uspání nic nezobrazoval, jen na externím. Takže dát si třeba na zkoušku 50% jas ve správě napájení atd. a zkusit.
Big Lama - 35MHz, Sky Climber - 2,4GHz
coro

#19 Příspěvek od coro »

Feri62 píše:...

Na webe Dell bol popísaný tento môj problém (Vostro 3350) a rada aktualizovať BIOS, po čom následne video na LCD nabehlo bezchybne.

Keby som sa hlbšie nezamyslel, v podstate ok - ale takto mám v hlave otázku, v čom je ten podstatný rozdiel medzi 7/8/10 keď Intel driver (integrovaný, vga v procíku) niečo so starým biosom jednoducho nepozná(neprizná, nevidí vôbec že tam je..) a zbytok funguje bez chyby a problému (HDMI aj analog VGA, mirror alebo expand na viac monitorov.. všetko fungovalo aj so starým biosom, okrem LCD).
Stále teda bude pre Windows nejaký hardware rovný a iný rovnejší? :) a staré vyhodiť..
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od juraj.jurej »

Z Win7 na Win10 sa my nainštaloval nový ovládač WiFi karty, lebo pôvodný nebol podpísaný Microsoftom, ktorý nefungoval. Tak som vrátil pôvodný a vyhadzovalo to stále chybu a nútil ma to do aktualizácie toho istého. Po dni hľadania (pre inštalovania Win10) som našiel iný, ale podpísaní a už to ide. Ten ich bol zlý ale boli to krušné chvíle, lebo bez WiFi žiadny internet a sedieť v druhej izbe, napojený s cca 1,5m káblom na priamo, sedieť na zemi nieje boh vie čo. Sťahovať, kopírovať (skúšať) z druhého NB sa my to nechcelo. Ale teraz som spokojný. Oproti Win 8.1 je to viac podobné s Win7 na ktorý som bol zvyknutý.
FrSky Tandem X20
racek74
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od racek74 »

Mě osobně se..e to vnucování W10 ,furt to tu na mě skáče a už jen proto a po radě kamaráda co dotoho tak nějak dělá si nechám své skvělé W7, je mi divné už jen to, že to je pro všechny zadarmo , copak za tím asi bude ???
Lark

#22 Příspěvek od Lark »

Radu jak to odstranit najdeš třeba tady:http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=22&t=73034&start=60 stačí asi od 5. stránky a dozvíš se tam jak to otravování odstranit i jiné věci. Zatím to funguje, než zase přijdou s nějakou novou fintou. Osobně chci taky zůstat u W7 a nevím proč bych měl řešit nějaké problémy s kompatibilitou HW, nebo ovladačů.
Divné taky je, že nějak ustaly aktualizace pro W7. Dřív chodily skoro obden a najednou už je měsíc ticho po pěšině. Že by další pokus o nátlak?
corsair
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od corsair »

třeba je máš vypnuté, já to taky tak udělal po odinstalaci toho vopruzu s w10, teď tak jednou za týden zkouknu co je nového, naistaluji definice pro defender a čágobelo Widláci

edit :nyní mi to nabízí deset superuper aktualizací bez kterých nemůžu dle widláků být a jednu volitelnou-což je úroda od min.čtvrtka
Lark

#24 Příspěvek od Lark »

Mám nastavené "Vyhledat aktualizace, ale dotázat se, zda mají být staženy a instalovány". Poslední aktualizace mi nabídly 11.11. a od té doby jen aktualizace na W10. Sválně jsem spustil vyhledání aktualizací a pořád hledá. :D Podotýkám, že ale mám vyčištěné ty šmírovací knihovny a po tom vyčištění mi asi měsíc ještě chodily aktualizace pro Defender. Teď mi našel zase jen W10 a musel jsem mu ručně vybrat "Informace o aktualizacích" a tam mám teprve 13 důležitých, a ve volitelných už je zase automaticky zatržená instalace W10, i když jsem jí dal skrýt. Jsou to parchanti. :twisted: Člověk musí být pořád ve střehu.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od corsair »

mám nastavené stejně, a jak to nabídne Aktualizaci pro systémy w7 na platformě x64 automaticky dávám skrýt aktualizaci....jsou to zmetci, už to tak dělám od srpna a světe div se furt W7 fungujou
Lark

#26 Příspěvek od Lark »

Mám obavu, že nás stejně jednou podfouknou. W7 mi šlapou k plné spokojenosti, tak nevidím důvod proč měnit. Pokud bych musel měnit železo, tak se už nedá nic dělat a neměl by být žádný problém, ale na 2 roky starém NB nechci řešit nějaké problémy nebo ovladače. Nic z toho co maj W10 navíc nepotřebuju.
coro

#27 Příspěvek od coro »

mne to pripadá ako boj s veternými mlynmi.. ostatne, ak by chceli, (a myslím, že budú chcieť..) tak nikdy nezabránite tomu že to pre nich (!) podstatné "updatujú" všetko na veci z Win10, akurát ten dialóg s názvom systému by Vám nechali že Win7.. Zrejme sa dohodli s nejakým NSA..

Ja si tak trochu hlavne myslím, že je jednoducho neefektívne zaplátavať 3 či 6 rôznych systémov, všetky deravé jak rešeto, stačí im jeden, a 3/4 ludí môžu prepustiť..

Ale neodpustím si, že to je aj tak (pre mňa) stále len "prezlečené XP-čko", nedali tomu zase úplne NIČ nového, fakt sa čudujem že to tak je, ale som o tom úprimne presvedčený..
Nejaké nové technológie by to chcelo, nie??
Na Cortanu a podobné sr..ky prdím, aj na trápnosti ako ďalší skin pre IE(edge) a nejaký prehliadač obrázkov.
To sú všetko len nejaké nedstavbové programy, a nie operačný systém.
Čo tak nejaký modernejší filesystém, alebo aspoň konečne po 20 rokoch skutočný multitasking čo nezhodí celý systém ak neodpovedá DNS..?
racek74
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od racek74 »

Teď se naskýtá otázka co nám chtějí soudruzi z USA nainstalovat za šmejd do PC , tohle nebude jen tak , dřív jsme museli všecko tvrdě zacvakat a najednou jsou to lidumilové , je mi to celé nějaké divné , kdyby to byla nějaká časově omezená , nebo počtem stažení omezená akce od Microsoftu , ale tohle už trvá hoodně dlouho a furt jsou W10 free...Někomu hodně záleží na tom aby všichni měli tento software , možná mám ale jen bujnou fantazii , i když v dnešní době už věřím všemu a co se týče elektroniky už není nic nemožné...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od kasssy »

Doslo k nejaky zmene? Co vim, tak zdarma to melo byt na rok...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Lark

#30 Příspěvek od Lark »

Já bych řek, že hlavní důvod je ten sběr dat pro šmírování:
http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/
a nejhorší je, že už to nacpali i do W7 a W8. Zatím se dá říct, že funguje odstranění těch některých aktualizací, ale kdo ví co bude dál. Jak je vidět, tak to zkouší pořád dokola a hledají cestičku jak nás donutit k přechodu, takže v těch W10 musí být ještě něco důležitého zašité. Jinak by se tak nesnažili. Nakonec se tomu asi stejně nevyhneme. Hlavně mě zaráží, že dřív se s mrkvosoftem soudil kde kdo, kvůli kdejaké prkotině a teď nikdo neprotestuje a je ticho po pěšině.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“