RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dub
Kontaktovat uživatele:

Re: RC paragliding.

#631 Příspěvek od dub »

Přesně tak, jak napsal Terazky. Vzhledem k tomu co budeš pod vrchlíkem vozit, bych kladl maximální důraz na bezpečnost a stabilitu vrchlíku. Což ten Oxy v pohodě splňuje. Je fakt, že nebude mít takovou pronikavost proti větru jako ten Spiral co chceš, ale zase když to klapne , tak ten Oxy to pravděpodobně rozchodí u Spirálu to není tak jisté.
Při pádu tam té energie je dost. Když mi spadla skoro 2 kilová tříkolka s Wegusem z výšky asi 50m , tak to v pohodě zmuchlalo 5-ku duralovou zadní podvozkovou nohu. Když jsem ji ohýbal, tak jsem si myslel , že vydrží vše. 4-ky šrouby, kterými byla přišroubována k rámu se v pohodě přešmikly.
Tím, Tě nechci strašit, ale tak to prostě je. :wink:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
qx2

#632 Příspěvek od qx2 »

TERAZKY..dub, máte pravdu je lépe trochu jistoty než se obávat před každým letem....časem se uvidí jak dál....
PACKAL

#633 Příspěvek od PACKAL »

Tak jsem včera zkusil objednat u Krilla ten paraglid. set i když už není teď na skladě, pokud nebude k sehánání, budu se muset oritentovat na pořízení něčeho jiného kolem těch 3 m. Každopádně bych chtěl na jaro být připravený k letu s nějakým základním vybavením a pak začít experimentovat s tříkolkou atd.
JAROSLAV
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od TERAZKY »

Lindinger ten set už nemá :?:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
dub
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od dub »

Ahoj hlídal jsem si to zde
http://www.hacker-motor-shop.com/e-vend ... 003&p=5003
Jakmile kostička zezelenala , zavolal jsem do firmy Krill a ten to bez problému set objednal a dodal za cenu co mají u Krilla na webu 9450,- :wink:
Nezoufej do jara času dost a určitě se něco sežene :)
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od dub »

Tak už se můj dlouho očekávaný vrchlík Nexus dostal do prodeje .
http://www.modellbau-friedel.com/060-67004500.htm
Cena za kterou se prodává odpovídá kvalitě :wink: ne však naším platům :cry: :cry: :cry: . Je krásné když se může člověk na něco těšit a o něčem snít :) :)
Až se o tomto vrchlíku doma veřejně zmíním, tak doufám, že toto není můj poslední příspěvek před smrtí :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) dub dne sob 05.12.2015 18:20, celkem upraveno 1 x.
petrovo

#637 Příspěvek od petrovo »

Letová hmotnost 3,5 - 8kg. Tak to je pěkný rozptyl.
qx2

#638 Příspěvek od qx2 »

otázka pro duba
za prvé... krásnej a upřímně ti ho přeji.
stojí o něco víc než spirál 3.2,jaké jsou tam rozdíly a přednosti? Mimo počtu komor,zatížení atd...sbírám rozumy...
Snek
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od Snek »

Asi hloupý dotaz :) Jde použít padákové křídlo i pro klasického rc parašutistu bez krosny/motoru ?
Nebo je někde ke stažení střih na klasický ovladatelný rc padák? Nevím jak to přesně nazvat a nepodařilo se mi to vygůglit.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#640 Příspěvek od TERAZKY »

qx2 píše:otázka pro duba
stojí o něco víc než spirál 3.2,jaké jsou tam rozdíly a přednosti? Mimo počtu komor,zatížení atd...sbírám rozumy...

Spiral lieta výborne, len tá farba..., je ale možné, že po dopyte zmeniť far. kombináciu pôjde. Môže im to byť vlastne jedno.

Nová trojkolka...
Přílohy
001.JPG
Naposledy upravil(a) TERAZKY dne ned 06.12.2015 7:49, celkem upraveno 3 x.
johnf56

#641 Příspěvek od johnf56 »

Snek píše:Asi hloupý dotaz :) Jde použít padákové křídlo i pro klasického rc parašutistu bez krosny/motoru ?
Nebo je někde ke stažení střih na klasický ovladatelný rc padák? Nevím jak to přesně nazvat a nepodařilo se mi to vygůglit.

Jasne že sa da skoro všetky su take a hlavne francuzkeho vyrobcu su krídla na svahovanie. Pozeraj tie videjka od vyrobcu ale u nas taketo podmienky len veľmi ťažko najdeš,preto to prerabame na motor. :wink:
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#642 Příspěvek od TERAZKY »

Podobnosť čiste náhodná... :wink:
Už len to počasie...
Přílohy
004.JPG
dub
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od dub »

qx2 píše:otázka pro duba

Ahoj
ten Nexus je vrchlík je typ hybrid tzn. že je to něco mezi single skinem a double skinem. Co jsem zatím mohl shlédnou videa, tak si v letu si zachovává vlastnosti sigle skinu tj. snadně startování, velká stabilita a odolnost proti zborcení. Zároveň má vlastnosti doubleskinu tj. lepší klouzavost a pronikavost proti větru a rychlost letu.
No prostě je to takový hybrid :lol: :lol: :lol:
Líbí se mi moc , ale nevím :)
dub
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od dub »

TERAZKY píše:Podobnosť čiste náhodná... :wink:
Už len to počasie...

Ahoj Rado , pěkné to máš moc pěkné, palec nahoru. Když teď koukám z okna venku je skoro jasno a teplota kolem nuly a bezvětří a slunce svití nádhera. Jen na placech kam chodíme je mokro a bahno.
Chlapi vy mi dáváte :lol: :lol: :lol: , docela se stydím musím taky už něco začít dělat a ne jen datlovat a sedět u PC :)
dub
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od dub »

Snek píše:Asi hloupý dotaz :) Jde použít padákové křídlo i pro klasického rc parašutistu bez krosny/motoru ?

Jak psal jonhf56 půjde to
je třeba vymyslet, jak ty popruhy vrchlíku přidělat k tomu parašutistovi, ušít třeba jednoduchý sedák, no a pak ten parašutista musí mít potřebný rozsah pohybu rukou a dostatečnou váhu. Co jsem viděl video, tak se takový parašutista dá vytáhnout na sňůře jako větroň, ale to musí mít ještě jedno servo navíc, které ovládá vypínací háček.
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“