Aké interiérové farby na stenu?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Aké interiérové farby na stenu?
Zdravím.
Renovujeme izbu na detskú izbu a chcem sa poradiť ohľadom farieb.
Steny /trošku "hrudkaté"/ boli ručne obrúsené od starých náterov a brúsením aj vyhladené. Na to sme dali penetráciu. Potom sme natiahli tenučkú vrstvu /1-2 mm/ stierky Stemal. Po vyschnutí a jej prebrúsení pôjde penetračný náter.
Ako postupovať ďalej? Chceme dať 2 vrstvy "hotovej farby". Treba dať ešte nultú vrstvu bieleho náteru od danej značky farby?
Teda napr.:
1. primalex plus biely
2. primalex fortissimo
3. primalex fortissimo
Ďalšia vec je, akú farbu vybrať - primalex inspiro, primalex fortissimo, remal ?
Kedysi sme dávali HET a nejako sme neboli spokojní.
Momentálne som naklonený na REMAL, primalex bude asi trošku drahší. Dúfam, že Remal nie sú vápenné, ale ako primalex.
Renovujeme izbu na detskú izbu a chcem sa poradiť ohľadom farieb.
Steny /trošku "hrudkaté"/ boli ručne obrúsené od starých náterov a brúsením aj vyhladené. Na to sme dali penetráciu. Potom sme natiahli tenučkú vrstvu /1-2 mm/ stierky Stemal. Po vyschnutí a jej prebrúsení pôjde penetračný náter.
Ako postupovať ďalej? Chceme dať 2 vrstvy "hotovej farby". Treba dať ešte nultú vrstvu bieleho náteru od danej značky farby?
Teda napr.:
1. primalex plus biely
2. primalex fortissimo
3. primalex fortissimo
Ďalšia vec je, akú farbu vybrať - primalex inspiro, primalex fortissimo, remal ?
Kedysi sme dávali HET a nejako sme neboli spokojní.
Momentálne som naklonený na REMAL, primalex bude asi trošku drahší. Dúfam, že Remal nie sú vápenné, ale ako primalex.
Re: Aké interiérové farby na stenu?
Tak isto som natieral detskú izbu. Nové stierky po na penetrovaní som natrel nabielo a až tak na farebnú. Používam farby od Duluxu pekne kryjú a dobre sa roztierajú a sú umývateľné ak sa zašpinia.
Phoenix 4.0q, MiniTitan E325SE, Optic 6
Díky.
Ako sú na tom cenovo oproti spomínaným druhom primalexu a remalu?
Zatiaľ som vo farby laky videl iba remal a primalexy.
Ináč aj u fortissima je písané že je umývateľný, hoci si to neviem predstaviť, mám ho v izbe.
To akože normálne prejdem po ňom vlhkou handrou, prípadne aj saponátom?
Reálne umývateľné mi pripadajú iba tie lesklé nátery v starých nemocniciach

Dobre vidím, že tie dulux sú asi 2x drahšie ako farebné primalexy? Vypadajú ale parádne.
Ako sú na tom cenovo oproti spomínaným druhom primalexu a remalu?
Zatiaľ som vo farby laky videl iba remal a primalexy.
Ináč aj u fortissima je písané že je umývateľný, hoci si to neviem predstaviť, mám ho v izbe.
To akože normálne prejdem po ňom vlhkou handrou, prípadne aj saponátom?
Reálne umývateľné mi pripadajú iba tie lesklé nátery v starých nemocniciach
Dobre vidím, že tie dulux sú asi 2x drahšie ako farebné primalexy? Vypadajú ale parádne.
Cena duluxů se odvíjí od použité báze a pigmentů. U některých odstínů se dostaneš i na 20E za kilovku. Oproti primalexu jsou ale barevně stálé a víš že při opravách i za 10 let nebude rozdíl mezi opravovaným a starým nátěrem příliš patrný.
Navíc pokud se nebudeš snažit šetřit zředěním barvy tak ti postačí jedna vrstva nátěru
Navíc pokud se nebudeš snažit šetřit zředěním barvy tak ti postačí jedna vrstva nátěru
Snažím sa nikdy neriediť farbu, resp. držím sa striktne podľa návodu.
Ešte nie som rozhodnutý. S primalexom fortissimo som už robil, podľa mňa luxusná farba čo sa týka práce, krytia a trvácnosti.
Padli mi do oka ale tie farby REMAL, kde 7 kg vedierko stačí na 48 m2, teda v dvoch vrstvách na 24 m2 za nejakých smiešnych 7 eur.
Preto by ma zaujímalo, aký je v porovnaní REMAL a primalex.
budem potrebovať 3-4 farby, takže pozerám aj na cenu.
Ešte nie som rozhodnutý. S primalexom fortissimo som už robil, podľa mňa luxusná farba čo sa týka práce, krytia a trvácnosti.
Padli mi do oka ale tie farby REMAL, kde 7 kg vedierko stačí na 48 m2, teda v dvoch vrstvách na 24 m2 za nejakých smiešnych 7 eur.
Preto by ma zaujímalo, aký je v porovnaní REMAL a primalex.
budem potrebovať 3-4 farby, takže pozerám aj na cenu.
Pokud se rozhoduješ jen mezi remalem a primalexem, tak za mě je jasná volba primalex, je zhruba o třídu výše než remal
Dulux 2,5 kg výdatnosť cca 30m2 pred mesiacom som kupoval stála 12,99€. Umývateľná je tak že vezmeš mokrú handričku a poutieraš ak je špinavá.
Phoenix 4.0q, MiniTitan E325SE, Optic 6
Musím zvážiť ešte ostatné možnosti, toto je prvý nástrel, ale mám tak necelý týždeň...
Díky za rady.
Díky za rady.
Nezlob se na mě ,ale můj názor je že mi Remal nikdy už nesmí do baráku.
Jednou až to budeš chtít přemalovat a vezmeš váleček a budeš chtět dát další vrstvu Remalu tak pochopiš proč.
Komukoliv maluji tak tvrdím že Remal je obarvené bláto z rybníka.
Jakmile budeš jednou chtět dát další vrstvu válečkem a přejedeš tam a potom zpět tak původní barva se ti už bude motat na váleček,ale pokud máš koníčka škrabání a broušení tak klidně těch pár korun ušetři.
Jednou až to budeš chtít přemalovat a vezmeš váleček a budeš chtět dát další vrstvu Remalu tak pochopiš proč.
Komukoliv maluji tak tvrdím že Remal je obarvené bláto z rybníka.
Jakmile budeš jednou chtět dát další vrstvu válečkem a přejedeš tam a potom zpět tak původní barva se ti už bude motat na váleček,ale pokud máš koníčka škrabání a broušení tak klidně těch pár korun ušetři.
Tondas2.
Diky za nazor, presne takuto skusenost som potreboval. Kedysi mi 15 rokov spat jeden maliar vysvetloval, ze su farby na vapennej baze a olejovej. Primalex je na olejovej a valeckuje sa, vapenne sa musia nanasat "kalackou" teda stetkou, inac vapenne pri valeckovani robia, ze nabaluju spodnu vrstvu.
Takisto, ze na primalexe vapno nedrzi, ale primalex na vapno je v pohode.
Nikdy som nejako s farbami neoperoval, preto tie laicke dotazy.
Ci ten remal nie je na vapennej baze, alebo dnes je uz v tom chaos...
Diky za nazor, presne takuto skusenost som potreboval. Kedysi mi 15 rokov spat jeden maliar vysvetloval, ze su farby na vapennej baze a olejovej. Primalex je na olejovej a valeckuje sa, vapenne sa musia nanasat "kalackou" teda stetkou, inac vapenne pri valeckovani robia, ze nabaluju spodnu vrstvu.
Takisto, ze na primalexe vapno nedrzi, ale primalex na vapno je v pohode.
Nikdy som nejako s farbami neoperoval, preto tie laicke dotazy.
Ci ten remal nie je na vapennej baze, alebo dnes je uz v tom chaos...
Abych se vrátil k té otázce,plochu kterou chceš mít barevnou nemusíš podkládat bílou,přiznám se že jsem toto ještě neslyšel,samozřejmostí jsou 2 vrstvy,na strop nejraději používám Primalex Polar ,ale zas takový rozdíl v té bělosti proti Primalexu klasik není,finanční ano.
Zkoušel jsem i Dulux a nemám proti němu výhrad,snad jen to že se podle manželky hůř myje .Ale mi to umývat nebudem že jo

Zkoušel jsem i Dulux a nemám proti němu výhrad,snad jen to že se podle manželky hůř myje .Ale mi to umývat nebudem že jo
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si nesouhlasit, rozdil mezi polarem a standartem, klasik neznám, myslím, že neexistuje, je nebetyčný. Používám střední cestu, plus. I mezi plus a polar je rozdil v bělosti obrovský. Bohužel i cenový...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Na strop jednoznacne len polar. Nic ine ani neuvazuj aj ked je drahsi. Ale je frebne dlhodobo stabilny, to je hlavny dovod
Na strop uvazujem plus alebo polar. Tiez som nazoru ze medzi polarom a plusom je obrovsky "farebny rozdiel". Na druhej strane treba zvazit ci je nutna ta svietiaca biela.
Takže.
Zistil som, že DULUX /colours of the world/ sú ešte o 1-2 eurá lacnejšie ako primalex fortissimo pri zhruba rovnakých m2 maľby...
A teraz rozhodni sa

Zistil som, že DULUX /colours of the world/ sú ešte o 1-2 eurá lacnejšie ako primalex fortissimo pri zhruba rovnakých m2 maľby...
A teraz rozhodni sa