Himoto zenit problém

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lukasm

Himoto zenit problém

#1 Příspěvek od lukasm »

Zdravím pánové,mám na Vás zkušené modeláře otázku,mám Zenita od Himota původní stejnosměrný set.Regulátor OBOUSMĚRNÝ ELEKTRONICKÝ REGULÁTOR OTÁČEK WP-1040 a původní příjmač a Himoto 3 kanál 2,4 GHz. Jedna věc regulátor neodpojuje baterii při vybití baterie,taky se někdy stává že auto samovolně jede a vysílač přestane fungovat a je neřiditelné a také se auto hodně zpomalilo na zpětný chod skoro v terénu vůbec nejede.Je to,že by régl už dal kapky,nebo to může být i příjmačem?Trimry jsem zkoušel v nastavení vysílače to není.
Děkuji za radu.Co říkáte na tento set z Číny má ho někdo-http://www.aliexpress.com/item/Original-SKYRC-13T-3000KV-Brushless-Motor-60A-Brushless-ESC-with-5V-2A-BEC-Linear-Mode-Program/32527815054.html?spm=2114.01020208.3.129.cjYWFB&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_80,searchweb201644_0,searchweb201560_9
Má to cenu si ho objednat?
Lukáš.
scarabeus

Re: Himoto zenit problém

#2 Příspěvek od scarabeus »

Jak si predstavujes, ze regulator odpoji baterii? Neznam dany regulator, ale vetsinou se snizi vykon na 50%, aby clovek poznal, ze uz ma zastavit a skoncit.

Pokud jede auto samovolne, je neco hodne spatne. Pri ztrate signalu by mel bezne zafungovat fail-safe. Opet, nevim, zda to tenhle set umi. Ale v dnesni dobe to ma uz skoro kazda vysilacka.

Ad ten set, no urcite to nejak jezdit bude, ale podle fotek a popisu se mi zda, ze bude uvnitr strasne maly rotor. Vypada to jako 540ka, ale uvitr bude rotor z 380ky a tim padem se snizi cely vykon. Zkus hledat 13.5T (ta pulka). Neni to zaruka, ale ty motory byvaji pak jinde. A jestli se ptas, zda konkretne TENHLE set je ok, tak to netusim, v ruce jsem ho nemel a muzes mit problem nekoho jen tak najit.
lukasm

#3 Příspěvek od lukasm »

Jo tento set to umí,když auto ztratí signál,tak by mělo přestat jet,což se neděje.A taky zpomalení toho výkonu,tak to nevím dřív se auto zpomalilo a pak úplně ho odpojil regulátor,což dneska není pravdou.Takže asi novou vysílačku s příjmačem a nový regulátor taky.
Zde jsem našel v Číně nový set,kdo ho zná,tak prosím o reakci je to toto combo-
http://www.aliexpress.com/item/SkyRC-40 ... eb201560_9
scarabeus

#4 Příspěvek od scarabeus »

Tady vypada motor lepe, ale bacha na jednu vec, neni zakrytovany. Pokud ti tam bude litat bordel, tak ho znicis, velmi rychle. Mas dve moznosti. Bud zakrytovat samo-domo a nebo zvolit jiny set :-)
lukasm

#5 Příspěvek od lukasm »

Tak mám teda nové combo, řídím se dle cenové relace,jestli někdo zná Igora Vlahoviče,tak se řídím jeho heslem, jezdit za co nejlevnější peníz.Jinak kdo chce zanechat odkaz na lepší set ,tak se rád podívám.Můj typ, ale není tam ta půlka.
http://www.aliexpress.com/item/Ezrun-Ho ... eb201560_9
scarabeus

#6 Příspěvek od scarabeus »

Tak hledej dal. Zkus ebay, tam tyhle sety mivali, ale i s pulkou. Ten samy regl jsem mival, vcetne programovaci desky. Jen ten motor byl myslim 8.5 (uz slusny delo), pak jsem presel na 13.5, coz bylo pomalejsi, mel jsem to do HPI Cup Racera, tak aby jezdeni vypadalo realneji. Navic tam byl problem s konstrukci, byl tam velky rozvor, takze pri velke rychlosti to kapanek ujizdelo.

S kombem jsem byl defacto spokojeny, spousta nastaveni a za ty penize dobry kup. Samozrejme se to ale neda rovnat s Mambou a motorem od Castlu, to byla uplne jina liga. Mluvim z vlastni zkusenosti, mival jsem Mambu Max a motor byl nejakych 3800kV do Slashe a to ficelo jak blazen. Jenze tam bude penezne snad za dvojnasobek, ne-li vic.

A Igor ma pravdu, neni treba do toho ladovat zbytecne drahy komba, i s temi levnymi z HobbyKingu nebo Ebaye se da jezdit bez problemu. Vetsinou je to o rukou :-)

Nasel bych odkaz na ebayi, ale v praci ho mame zakazany...

Ted jeste koukam, regl je na 35A. S lepsim motorem musis vzit 60A regl. Vubec nejlepsi by byl set bez vetracku (dalsi vec, co se muze pokazit, stava se), ale i s timhle to bylo vazne skvely. Nahradni, co by se tam dal napasovat, se da koupit v GME nebo GESu.

Mozna jsem to prehledl, ale posledni vec, co sleduj, je na jaky baterky je to delany. Tim nemyslim LiPo vs NiMH, ale pocet clanku. Jestli jen 2S nebo i 3S. Moje kombo zkouslo 2S, ale na 3S jsem tam musel dat jiny vetracek, to jsem vyresil predstavnym odporem, abych ho nespalil.

Posli zase nejaky odkaz, neceho se dobereme. Pocitas s tim, ze to dojde az po Vanocich doufam?
lukasm

#7 Příspěvek od lukasm »

Jsem rád,že někoho zajímá moje téma,dobře budu hledat,jsem taky začínající letecký modelář,syn chodí do leteckého modelářství,tak ho musím podporovat,lepší jak sedět u bedny a myslet si jaký su King.Mám hodně koníčků,lyže závodně stolní tenis atd.Jen hlavně lidi nemyslete,jen sami na sebe a zatáhněte mladé lidi mezi sebe,už končím,stejně mě někdo pošle do ....
scarabeus

#8 Příspěvek od scarabeus »

Neco jsem ti nasel:

http://www.ebay.com/itm/Hobbywing-Water ... SwBLlVHAz9

60A - dobry
8.5 motor, novejsi typ - dobry
vodotesny regl - dobry (ale brat s rezervou, lepsi jen do kaluzi a nepotapet v rybnice)
vetrak slape na libovolne baterky - dobry
BEC je na 6V/3A = utahne to jakykoliv servo - dobry

Za me dobra volba, moje mouchy uz to ma odladeny.

Akorat se priprav na to, ze 8.5T je 4000kV a to uz je docela slusne rychly. Na 2S parada, na 3S je to raketa.
lukasm

#9 Příspěvek od lukasm »

Tak díky,jsem rád,že jsi v poho a dáváš mi tipy a rady.Je to krásný koníček a hlavně,když máš problém tak je dobrý zapojit svůj mozek a pak nakupovat náhradní díly.
Odpovědět

Zpět na „Auta“