ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Vrtule jsem vyvažoval (brousil jsem) dotažene to je co to šlo. Rám mam klon tbs discovery z banggood. Tu desku mam objednanou.
Vrtule https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=51432
.. kdyžtak dejte tip na kvalitní 11 palcové. Už tolik nebouram tak mužu koupit.
Motory mam http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Vrtule https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=51432
.. kdyžtak dejte tip na kvalitní 11 palcové. Už tolik nebouram tak mužu koupit.
Motory mam http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
tak pokud nemáš něco vyloženě volného nebo rezonujícího na rámu, tak to budou určitě ty vrtule, vypadá to na hodně měkké plasťáčky...
Já mám Graupner 11x5 originály a jsem naprosto spokojený... Někde v posouzení dílů na koptéry je i odkaz na nějaké dobré klony těhle vrtulek, které vyjdou na polovinu.. zkus hledat tak 10-30 stran od zadu...
Já mám Graupner 11x5 originály a jsem naprosto spokojený... Někde v posouzení dílů na koptéry je i odkaz na nějaké dobré klony těhle vrtulek, které vyjdou na polovinu.. zkus hledat tak 10-30 stran od zadu...
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Kouknu se. Me jen zarazilo že se sprvily relativne dobre hodnoty X a Y a Z je pořád na prd. Pak mi to v alt hold pořád poskakuje nahoru a dolu a nedrží to vyšku.
Zase uplně mekké nejsou. Jen mě jeste napada že mi z jednoho motoru uletela ta dotahovaci matka tak tam mam obyč z OBI tak asi to bude chtit taky sehnat nejakou original.
Díky
Zase uplně mekké nejsou. Jen mě jeste napada že mi z jednoho motoru uletela ta dotahovaci matka tak tam mam obyč z OBI tak asi to bude chtit taky sehnat nejakou original.
Díky
Ten omnimac se mne taky velice dobře osvědčil, nemusím skoro ani vyvažovat vrtule. Ty original matky zahoď a dej tam klasické matky, uděláš lépe.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Podobne jsem na tom byl i ja. Porad vibrace a nejvic na ose Z. Mohly za to vrtule byly vyvazene , ale stejne spatne. Podobne tem tvim nejaky mix materialu plast a karbon z banggood
zkontroluj si jeste zda ti nemuze vibrace na desku prenaset treba kabel.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Dík, to mě nenapadlo. To by mohlo být ono.
Každopádně investuju i do vrtulí. Stejně už nepadám pokud nedělam vyloženě nějaké kraviny...
Hlavně potřebuju snižit ty vibrace at už konečne doladím alt hold, loiter a RPM. Ted když to dam do loiter tak si to namíří směr "pryč" 
Každopádně investuju i do vrtulí. Stejně už nepadám pokud nedělam vyloženě nějaké kraviny...
Rozhodne jdi nejdriv do omnimac mountu, je to primo zazracne
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Mám objednany tento http://www.banggood.com/Flight-Control- ... 58099.html
tak snad bude za neco stat + zkontroluju ty kabely, ale i ty šputny do uši na kterých to mam ted celkem razantně na ose X a Y pomohly. Puvodně jsem chtel včera vše už přidělat na stálo na PDB ale čínan poslal vadny power modul tak jsem se k tomu ani nedostal.
No jinak mam ted právě na jednom motoru klasickou matku ale je celkem mala a zařezávala se do vrtule tak jsem musel přidat podložku a to je zase kumšt to tam přisroubovat tak at to není šejdrem
tak snad bude za neco stat + zkontroluju ty kabely, ale i ty šputny do uši na kterých to mam ted celkem razantně na ose X a Y pomohly. Puvodně jsem chtel včera vše už přidělat na stálo na PDB ale čínan poslal vadny power modul tak jsem se k tomu ani nedostal.
No jinak mam ted právě na jednom motoru klasickou matku ale je celkem mala a zařezávala se do vrtule tak jsem musel přidat podložku a to je zase kumšt to tam přisroubovat tak at to není šejdrem
Tak jsem objevil zřejmě další zdroj vibrací. V jednom motoru je trochu zadřené ložisko a nechodí hladce. Nechapu jak mohlo tak rychle odejít....
Nevíte kde sehnat náhradní na AX 2810 Q?
EDIT: tak jsem to rozebral a nestačím se divit. To ložisko je OK ale bud je maly otvor nebo je o chlup větší a když se nacpe do motoru tak už drhne. Nestačím se divit co dorazilo z hobby kingu
Nevíte kde sehnat náhradní na AX 2810 Q?
EDIT: tak jsem to rozebral a nestačím se divit. To ložisko je OK ale bud je maly otvor nebo je o chlup větší a když se nacpe do motoru tak už drhne. Nestačím se divit co dorazilo z hobby kingu
derata píše:Dík, to mě nenapadlo. To by mohlo být ono.
Každopádně investuju i do vrtulí. Stejně už nepadám pokud nedělam vyloženě nějaké kraviny...Hlavně potřebuju snižit ty vibrace at už konečne doladím alt hold, loiter a RPM. Ted když to dam do loiter tak si to namíří směr "pryč"
Tych vibracii sa zbavis jednoducho....zahod tie motory (vlastana skusenost,vibrovali aj ked boli vypnute) a nahrad ich aspon za SunnySky.
Vrtule z HK uz nie....ani carbonove po 10 usd. Graupner, XOAR , APC a podobne znacky to je cesta k lietaniu a nie k bruseniu.
Plně souhlasím, kdyby se tim řídilm více lidí tak ušetří spoustu peněz i nervů.
OK, tak poradte jaké motory na klon tbs discovery Q450 s minimem vibraci. Aktuálně lítám cca 13 minut s vrtulemi 11 palcu, baterky 4S 4000 MAh, váha 1430g.
SunnySky jsou doporučovane X2212 980 KV. Ale zvládnou 4S baterku a nějaké vetší vrtule at na tom rámu nemam prcky... Na ecalc mi ale doba letu spadla
SunnySky jsou doporučovane X2212 980 KV. Ale zvládnou 4S baterku a nějaké vetší vrtule at na tom rámu nemam prcky... Na ecalc mi ale doba letu spadla
4S zvladnou uplně v pohodě, max 10 vrtule, víc bych na to asi nedával, otázka ještě stoupání. Tyhle motory mne nosí 1,8kg qavčko 10min na 5000mah 4S. S vrtulema 9x5 graupner. S tvojí váhou Pokud to máš váhu s baterkou tak to musí uplně v pohodě dát 15 minut i s 9" vrtulema pokud nahodíš 10x3,8 tak budeš možná na 16-17 minutách.
Zatím je to váha i s baterkou. Ale přibude poté 230 g gimbal + 80g baterka + nohy 90 g cca, to je celkem 1830g
Tak jestli chapu správně tak mam pořídit ruzné typy vrtulí pro kopter s přidanou vahou a bez?
A dík za smysluplnou odpoved
Tak jestli chapu správně tak mam pořídit ruzné typy vrtulí pro kopter s přidanou vahou a bez?
A dík za smysluplnou odpoved