Aké interiérové farby na stenu?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
pepin

Re: Aké interiérové farby na stenu?

#16 Příspěvek od pepin »

automet píše:Na strop uvazujem plus alebo polar. Tiez som nazoru ze medzi polarom a plusom je obrovsky "farebny rozdiel". Na druhej strane treba zvazit ci je nutna ta svietiaca biela.

pokud máš klasické štukové omítky, nebo strop, tak je to v podstatě v zásadě jedno, pokud je ale strop, nebo stěny sádroš, případně hladké broušené sádrové omítky, tak je neskutečná pakárna pak něco někdy opravovat, pokud to není natřené polarem---ty obyč malbyty se natažením stěrky pak povolí a loupou, plusko ještě jde, ale klasické malbyty jsou opravdu očistěc a co se týká financí, při dalšim malování přez obyčejné malbyty se to bude s největší pravděpodobností právě ze sádroše, nebo hladké broušené omítky loupat a balit na váleček.
automet

#17 Příspěvek od automet »

Celá miestnosť OKREM stropu je vybrúsená až do omietky, napenetrovaná a v tenkej vrstve /0,5-2mm/ nanesemá stierka STEMAL, nikde som sa riadne nedočítal čo to vlastne je.
http://www.stenmal.sk/produkty.html
Tá je dohladka vybrúsená, pôjde napenetrovať a nafarbiť 2 x primalex fortissimo.
Strop sme nebrúsili, ale farba nemala nábeh sa odlupovať, akurát bol taký hrčkatý, asi 1 mm zrná vystúpené.
Tak sme to napenetrovali a zastierkovali tým stemalom /normálne na staré nátery ktoré boli na strope/. Po dôkladnom uschnutí je to zbrúsené na úplné minimum, možno do 1 milimetra vŕtačkou s brúsnym papierom.
Na to pôjde penetrácia a primalex polar.
Tiež som sa bál aby to nezačalo opadávať, zdá sa že to zatiaľ drží, uvidíme časom, ten strop brúsiť by bolo o život.
PS: z technického listu duluxu som sa nič nedozvedel, ale napríklad primalex fortissimo má 2-násobnú priľnavosť ako primalex inspiro a skoro 7-násobnú ako primalex plus.
Fortissimo - prídržnosť na betóne 1,7 MPa
Inspiro - 0,8
Plus - 0,25
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od MakoBear »

Nechci na nic z predchoziho reagovat - pouze moje zkusenost bez ohledu na měřitelné parametry přídržnosti barev, pouhé empirické poznatky :-)
Maloval jsem leta Primalexem - resp barák byl po rekonstrukci vymalovan celý nabílo Primalexem Fortissimo a Plastik. Pak jsme začal přecházet na barevné stěny - odstíny míchané v OBI z jejich báze ( blbá setrvačnost z doby, kdy jsme bydleli na sídlišti s OBI za humny) - nevim, jestli v OBI bázi je Primalex,ale funkčně, spotřebou a kryvosti to vyšlo na stejno s Primalexem . Maluji vcelku často, minimalně jednu místnost s krbem a místnost s extremnim pohybem psů a koček . Barák je starý, původně statek a s kamenným zdivem, podkroví sádrokartonová vestavba . Letos jsem poprve koupil Dulux, cena za objem je relativně někde jinde - ale výsledek je neporovnatelný . Barva se lépe roztirá, v připadě okoli krbu stačil jeden nátěr - což bylo u Primalexu nemyslitelné a spotřeba na objem byla u mne oproti Primalexu min. poloviční. Barvu jsme válečkovali, prijemné bylo i to, že méně "cáka". Můj subjektivní náhled na volbu barvy - pokud bych volil mezi Primalexem a Duluxem, tak u mne volba je jasná : DULUX.
Jo k tomu ještě - při válečkování je důležitá volba válečku (dle povrchu ) a k tomu ještě jedno obecné pravidlo : na válečku nešetřit
P.S. Odlupovaní Primalexu při válečkování na napůl zaschlém nátěru u sebe (klasicky strop ) potvrzuji - u Duluxu k tomu nedošlo .
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“