RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

Re: RC paragliding.

#646 Příspěvek od TERAZKY »

Pozváral to kolega. Som ho na to navliekol, tak uvidíme... Jeho pôjde na Cool, moja trojkola asi na Stunt 3.0. John dík mimochodom za servis....
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Snek
Kontaktovat uživatele:

#647 Příspěvek od Snek »

dub píše:Jak psal jonhf56 půjde to
je třeba vymyslet, jak ty popruhy vrchlíku přidělat k tomu parašutistovi, ušít třeba jednoduchý sedák, no a pak ten parašutista musí mít potřebný rozsah pohybu rukou a dostatečnou váhu. Co jsem viděl video, tak se takový parašutista dá vytáhnout na sňůře jako větroň, ale to musí mít ještě jedno servo navíc, které ovládá vypínací háček.

Dík za odpovědi, myšlenka byla vzít na hraní "parakřídlo" z HK a vyhodit ho za letu z letadla s RC parašutistou. Prostě provést "RC výsadek" za minimální náklady. :)
Snek
dub
Kontaktovat uživatele:

#648 Příspěvek od dub »

Snek píše:
Dík za odpovědi, myšlenka byla vzít na hraní "parakřídlo" z HK a vyhodit ho za letu z letadla s RC parašutistou. Prostě provést "RC výsadek" za minimální náklady. :)
Snek

Jestli potřebné komponenty již vlastníš, nevidím důvod to nezkusit :) , ale brát to jako nový projekt, asi bych do toho osobně nešel.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
jarsin

#649 Příspěvek od jarsin »

odpověď na otázku :

Asi hloupý dotaz :) Jde použít padákové křídlo i pro klasického rc parašutistu bez krosny/motoru ?
Nebo je někde ke stažení střih na klasický ovladatelný rc padák? Nevím jak to přesně nazvat a nepodařilo se mi to vygůglit.

vzhledem k tomu , že s RC padáky skáčeme a také si je vyrábíme a šijeme, mohu potvrdit , že to nepůjde. je dost starostí zajistit , aby se nalil padák pro seskoky . kolega , který létá s RC paraglaidem i s RC padákem by to potvrdil.
V Modeláři ,tuším 1985, byl střih na padák a plánek na parašutistu , dobrý pokus , ale je to trochu složitější.
jsme ochotni poradit nebo pomoci s výrobou Rc para ,aby se naše řady trochu rozšířily
asi by muselo být vlákno pro RC para , je toho hodně na vysvětlování
tady jsou naše výtvory : http://rcparagan.rajce.idnes.cz/Galerie ... Chrastany/
Přílohy
nataša.jpg
johnf56

#650 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Jak psal jonhf56 půjde to
je třeba vymyslet, jak ty popruhy vrchlíku přidělat k tomu parašutistovi, ušít třeba jednoduchý sedák, no a pak ten parašutista musí mít potřebný rozsah pohybu rukou a dostatečnou váhu. Co jsem viděl video, tak se takový parašutista dá vytáhnout na sňůře jako větroň, ale to musí mít ještě jedno servo navíc, které ovládá vypínací háček.

To všetko už je vymyslene
Přílohy
287338_o_3.jpg
johnf56

#651 Příspěvek od johnf56 »

Sedačka na svahovanie z mojej dielne , dole zavažie zozadu baterka a prijimač.
Přílohy
100_5320.JPG
dub
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od dub »

No s tím svahováním by to byla paráda, ale najít v okolí nějaký vhodný kopec bez porostu , správně orientovaný a s potřebnou plochou na přistání, se mi v blízkém okolí zatím najít nepodařilo. Ještě by v úvahu připadala Raná, ale motat se mezi opravdovými paraglidisty a riskovat, že někoho shodím, se mi nechce. Takže motor na zádech to řeší :lol: :lol: Jo mít kousek od baráku Tatry a nebo Alpy to by byla jiná :lol: :lol: :lol:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub
Kontaktovat uživatele:

#653 Příspěvek od dub »

PACKAL píše:Tak jsem včera zkusil objednat u Krilla ten paraglid. set i když už není teď na skladě, pokud nebude k sehánání, budu se muset oritentovat na pořízení něčeho jiného kolem těch 3 m. Každopádně bych chtěl na jaro být připravený k letu s nějakým základním vybavením a pak začít experimentovat s tříkolkou atd.
JAROSLAV

U Hackera je set skladem :wink:
http://www.hacker-motor-shop.com/e-vend ... 003&p=5003
johnf56

#654 Příspěvek od johnf56 »

Mne to ukazuje ešťe dva kusy či ne.

https://www.lindinger.at/de/flugzeuge/e ... lau-orange
dub
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od dub »

Ano ukazuje to správně , ale vychází to tam dráž, když počítám euro za 27,-, tak je to nějakých 10800 bez poštovného :) . U Krilla 9450,-+ poštovné, ale podmínkou je, že to Hacker má skladem, jak jsem již psal výše :wink:
Vyjde to levněji skoro o 1200,- Za to máš serva a pohonný akumulátor :wink:
johnf56

#656 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Ano ukazuje to správně , ale vychází to tam dráž, když počítám euro za 27,-, tak je to nějakých 10800 bez poštovného :) . U Krilla 9450,-+ poštovné, ale podmínkou je, že to Hacker má skladem, jak jsem již psal výše :wink:
Vyjde to levněji skoro o 1200,- Za to máš serva a pohonný akumulátor :wink:

No mi toho Krila nemame ta to je v prd....... :|ja son stihol iba čiste kridlo za zľavu ostatne mam udelane. :lol: :lol:
johnf56

#657 Příspěvek od johnf56 »

Dal som tam motor GT2820/7 a vrtuľu 10/5 som zvedavy ako dlho to poletí.

odlechčene krosna do bezvetria vaha 0.90 bez aku.
Přílohy
Ten skušebny pilot priletel až z Prahy
Ten skušebny pilot priletel až z Prahy
100_5321.JPG
dub
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od dub »

Ahoj, ta informace byla hlavně určená pro zdejšího uživatele s nickem Packal, který to chtěl u Krilla objednat a nebylo to skladem.
Hele ten zkušební pilot nemá chybu můžeš poskytnout podrobnější info popř. i s linkem :wink:
Dík
johnf56

#659 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Ahoj, ta informace byla hlavně určená pro zdejšího uživatele s nickem Packal, který to chtěl u Krilla objednat a nebylo to skladem.
Hele ten zkušební pilot nemá chybu můžeš poskytnout podrobnější info popř. i s linkem :wink:
Dík

Su tam dva jeden aj keca ale ten zase menej stojí.

http://www.nej-pohadkovehracky.cz/kateg ... kovy-.html
dub
Kontaktovat uživatele:

#660 Příspěvek od dub »

Díky, velice zajímavý obchod už ho mám v záložkách :wink:
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“