Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

#706 Příspěvek od jyrry »

djha53k píše:... jen nechapu, ze jim to trvalo skoro 3 dny :(

žeby Vánoce? :roll:
jyrry.webnode.cz
Drondys

#707 Příspěvek od Drondys »

djha53k píše:...jen nechapu, ze jim to trvalo skoro 3 dny :(

A bude ještě hůř čím víc se budou blížit svátky. V tomto období se počty poštovných zásilek podobného druhu za levné poštovné výrazně zvyšují a počty těch, které projdou rychleji se v tomto období naopak snižují.

Takto se tedy obvykle diví jen ti, kteří v předchozích letech v tomto období buď ze zahraniční nenakupovali a nebo ti, kteří dosud měli až neskutečné štěstí pokud jim takové poštovní zásilky v předchozích letech v období před vánoci zatím vždy procházely rychleji.

Z mé zkušenosti i ze zkušeností mnoha dalších lidí je jasně patrné to, že se každý rok obvykle zhruba od října u podobných zásilek za levné poštovné natahuje jak transportní doba mezinárodní poštovní přepravy tak i doby než je zásilka propuštěna při celním odbavení a čím víc se blíží svátky tím víc se to zhoršuje. To je v tomto období naprosto běžné a děje se to každý rok.

Obecně platí, že pokud chcete snížit pravděpodobnost toho, že se to bude protahovat ať už při přepravě nebo při odbavení celníky tak má smysl objednávat z mezinárodního skladu HK v Hongkongu jen v období zhruba od dubna do září. Samozřejmě i v období od dubna do září se může stát, že se to tu a tam někde zadrhne, ale je to obecně méně pravděpodobné než mimo toto období.
Drondys

#708 Příspěvek od Drondys »

frogale píše:Tohle mi teď napsali na podobný dotaz z české pošty: "Podle mezinárodně stanovených dohod mezi poštovními operátory jednotlivých zemí je poštovné hrazeno v plné výši v zemi podání zásilky, které je pak vyúčtováváno. Na přepravě zásilek spolupracují poštovními operátoři jednotlivých zemí."

Ano je to tak. Nicméně je vhodné podotknout, že formulace "poštovné hrazeno v plné výši v zemi podání zásilky" znamená pro odesílatele v ČR z hlediska ceny poštovného něco úplně jiného než pro odesílatele v Číně což vyplývá z jiných nákladů tamních poštovních služeb a také z mezinárodní smlouvy, která je zmiňována v článku Čínské poštovné válcuje americkou poštu z něhož vyplývá, že ve většině případů si jednotlivé pošty za přepravu mezinárodních zásilek navzájem stále účtují méně, než kolik kolik by účtovaly svým vlastním občanům za zaslání téže zásilky vnitrostátní poštou. Pak se nelze divit, že poštovné do ČR vyjde u některých zásilek odesílatele v Číně v přepočtu např. jen na cca 6 Kč jak je zmíněno v článku viz tento odkaz.
Drondys

#709 Příspěvek od Drondys »

frogale píše:Jak to funguje s platbou za poštovné v mezinárodním styku při výměně poštovních zásilek mezi poštovními doručovateli?...

Doporučuji k přečtení článek Čínské poštovné válcuje americkou poštu a zejména pak sekci Léta domluvené slevy kde je to zhruba vysvětleno. Myslím, že nejpodstatnější část vysvětlení je v krátké citaci viz níže.

...Ve většině případů si však jednotlivé pošty stále účtují méně, než kolik kolik by účtovaly svým vlastním občanům za zaslání balíku vnitrostátní poštou...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#710 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj!

Měl bych tu na někoho prosbu.
Potřebuju proclít nějaké zboží přes právnickou osobu nebo firmu... Byl by někdo ochotný mi s tímto problémem pomoci.
Případně mi napište zprávu do SZ a domluvíme se. :)
Děkuju
blomkvist01

#711 Příspěvek od blomkvist01 »

Zdravím,
měl bych dotaz ohledně dopravy z Číny.

Balíček mi opustil Čínu 2.12. a pak tři 6.12. Objednáno 16.11., 6 balíčků ze stejného data v průběhu prosince došlo.

Prosím, nemáte někdo podobné datum odeslání do ČR, příp. jaký stav - čekáte, už došlo? Ta doba mi přijde už docela dlouhá, bojím se aby to někde neztratili, i když vím že přes Vánoce je pošta vytížená.

Díky
pixel1

#712 Příspěvek od pixel1 »

Neboj a cekej. Jsem na tom stejně několik zásilek objednaných 11.11. Stále na cestě jedna dokonce od 31.10. Jedna z nich odeslana 23.11. do CR a ta je od 29.12 na celnici v Praze. Jedna dorazila mezi svatkama a další cekam. :)
blomkvist01

#713 Příspěvek od blomkvist01 »

Super, díky za info :) Tak snad se brzy dočkáme
vikideath

#714 Příspěvek od vikideath »

Dobrý den pánové. Mám dotaz na ty zkušenější z Vás. Jedná se sice o nákup Mobilního telefonu z DealeXtreme EU Warehouse (http://eud.dx.com/) a na balíčku je napsán odesílatel ( Pošta/země: NL
Odesílatel MAE SALONG PV Rotterdam Postbus 71807 3000) , přesto jej odchytil celní úřad s tím že zásilka byla dovezena z území mimo EU . Pokud je mi známo tak Nizozemsko - Holandsko je zakládající stát EU. Kde dělám chybu? Objednávám tu i věci pro modelařinu a nerad bych se s tím setkal vícekrát.
Prosím nesetkal se s podobným problémem již někdo .
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#715 Příspěvek od jyrry »

vikideath píše:... nákup Mobilního telefonu z DealeXtreme EU Warehouse ....
Kde dělám chybu?...
Podle mně už v tom že kupuješ telefon z DX ... :roll:

Kdysi jsem pro kolegy objednal 5ks telefonů z DX a všechny jsme je vraceli, každý pro jinou závadu (ale byl to stejný typ, jen se lišila barva). Trvalo to 3/4 roku, peníze vrátili (ve formě bodů na DX) ale poštovné sem ani zpět už nikdy neuvidíme.
Moje zkušenost, nemusí to tak být...
jyrry.webnode.cz
kraro

#716 Příspěvek od kraro »

DX EU - nemá žádné sklady v Evropě. využívá pouze Holandskou poštu, která působí také v Číně. Všechno je zasíláno z Číny.
vikideath

#717 Příspěvek od vikideath »

Dík chlapi už vtom mám jasno.
Bojkas

#718 Příspěvek od Bojkas »

Ahoj,

pokud už zásilka z Číny skočila na vstup SPU, tak DPH/CLO platit nebudu, je to tak?
Junker83

#719 Příspěvek od Junker83 »

Mělo by to tak být.
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#720 Příspěvek od Celeron »

Nemá někdo aktuální zkušenost jak rychle chodí balíky z EU Warehouse? Objednáno 4.ledna jestli to odešlo 5. nebo 6. tak už by tu snad měl balíček být. Aspoň posledně to trvalo 4 dny...
Díky
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“