Problémy s ASP 7,5ccm
Problémy s ASP 7,5ccm
Dobrej,
před týdnem jsem zalétával Canaryho, úspěšně, už jsem s ním létat 4x.
Je to fajnový ero, akorat motor ve vzduchu zlobí.
Na zemi seřízenej, všechno fajn - přechody, volnoběh, plné otáčky (musí se dát kousek pod plné otáčky jehla > ve vzduchu to má vetsi otacky), kdzy ho zvednu naklonim nahoru, dolu, vse chodi tak jak ma, ale jak je ve vzduchu, na 1/2 na vysílačce má motor plný plyn, jak dám zoubek nad, tak ještě zvýší otáčky a chcípne; jde to zachránit tím, žé rychle stáhnu plyn a potom pomalu přidám, zkrátka nechodí tak, jak má.
Někdy se mi stává, že když přijdu na letiště (teplota 17°), motoru rvá asi 10 minut (proháním ho na zemi), než se zahřeje, jinak nejde do otáček a v 1/2 nemá plný plyn a chce chcípnout, zachráním to stejným způsobem, jako za letu, trvá 10-15min než se zpamatuje, pak uz dam plny plyn, a ve vzuchu je to hruza!!
zaletám si s tim, ale je to velce nespolehlive
Prosím poraďte mi co s tim
před týdnem jsem zalétával Canaryho, úspěšně, už jsem s ním létat 4x.
Je to fajnový ero, akorat motor ve vzduchu zlobí.
Na zemi seřízenej, všechno fajn - přechody, volnoběh, plné otáčky (musí se dát kousek pod plné otáčky jehla > ve vzduchu to má vetsi otacky), kdzy ho zvednu naklonim nahoru, dolu, vse chodi tak jak ma, ale jak je ve vzduchu, na 1/2 na vysílačce má motor plný plyn, jak dám zoubek nad, tak ještě zvýší otáčky a chcípne; jde to zachránit tím, žé rychle stáhnu plyn a potom pomalu přidám, zkrátka nechodí tak, jak má.
Někdy se mi stává, že když přijdu na letiště (teplota 17°), motoru rvá asi 10 minut (proháním ho na zemi), než se zahřeje, jinak nejde do otáček a v 1/2 nemá plný plyn a chce chcípnout, zachráním to stejným způsobem, jako za letu, trvá 10-15min než se zpamatuje, pak uz dam plny plyn, a ve vzuchu je to hruza!!
zaletám si s tim, ale je to velce nespolehlive
Prosím poraďte mi co s tim
Tady na foru pohledej, určitě je tady ten problém popisovanej. Já měl podobný problém s ASP 8,5 na SU31(to na obrazku) když jsem vyměnil vrtuli. Vařešilo to přitáhnutí volnoběžné jehly. Prostě byl moc bohatej.
Naposledy upravil(a) valino dne pát 11.04.2008 22:13, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, je pátek, tak ode mne špatná zpráva: měl jsem motor, který dělal to samé. Povoloval a utahoval jsem obě jehly, rozebíral, skládal, zkoušel vrtule, palivo.... a dělal to pořád..........Já jsem měl ten problém, že jako Tobě na zemi všechno v pohodě, hned po startu spadly otáčky, zakvedlal jsem plynem, motor se chytil a dál běže v pohodě. Bohužel to bylo vždy v kritické fázi startu
. Ladil jsem ladil, čistil jsem čistil, měnil jsem měnil, ale nic nepomohlo.-........ Už jsem si na to zvyknul....
Mé modely: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=21
- MAD_BOXs
- Kontaktovat uživatele:
F104 píše:Ahoj, je pátek, tak ode mne špatná zpráva: měl jsem motor, který dělal to samé. Povoloval a utahoval jsem obě jehly, rozebíral, skládal, zkoušel vrtule, palivo.... a dělal to pořád..........Já jsem měl ten problém, že jako Tobě na zemi všechno v pohodě, hned po startu spadly otáčky, zakvedlal jsem plynem, motor se chytil a dál běže v pohodě. Bohužel to bylo vždy v kritické fázi startu. Ladil jsem ladil, čistil jsem čistil, měnil jsem měnil, ale nic nepomohlo.-........ Už jsem si na to zvyknul....
To vypadá jako, že máš dlouhý přívod od nádrže a při akceleraci se utrhne palivo. Jen nápad. Takhle nám chcípal motor po odhozu rukou.
MAD_BOXs senior
Jo přesně! děje se to při odhozu rukou! ale nádrž je hned u motoru 
Mé modely: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=21
řek bych podle toho co popisuješ a vzhledem k tomu,že máš v galerii samé elektry,svěřil bych bych seřízení nějakému zkušenějšímu kolegovi,protože aby blbnul motor takhle hodně to se mě moc nezdá,jen mě ještě napadá,jestli ti někde nepodsává třeba mezi motorem a výfukem, nebo taky u víka karteru,nebo gumička u karbecu,dotáhni šrouby na hlavě,a mrkni jeslti ti dobře těsní hadička tlakování na trysce co jde z výfuku a jestli namáš moc dlouhou hadičku od nádrže,protože když je za karbecem na hadičce kolínko držej se tam občas bubliny a taky to zlobí,jinak mě nic už nenapadá jesli máš dobře seřízený motor,seřídit motor ja někdy fakt fuška,držim palce a napiš čím to bylo až na to příjdeš
mnov píše:Také se přikláním k názoru, že je nastavena chudá směs paliva. Chtělo by to však ještě napsat jaká je použita vrtule, palivo a svíčka.
MA 11x6; ASP co se dodává; palivo 20%ricin bez nitra
Jinak spalováky mám tři - ASP 7,5ccm - dá se s ním létat, nechodí dle představ
Junior 2 ccm - chodí pěkně
MVVS 2,5 ccm - chodí pěkně
hladas94 píše:Joker píše:Zdravím, to Hladas 94: Motor se jeví jako chudý, zkus mu na jehle na zemi přidat jeden , dva zoubky na jehle aby měl bohatši směs.
To už jsem zkoušel - hranice chudý a bohatý jsou u sebe velmi blízko, když mu dám o dva zoubky bohatší, nevzlétne (nejde až do plného plynu)
.....hranice chudý-bohatý by měla být od sebe vzdálena asi 1/3 až půl otáčky jehly. I s "bohatým" motorem běžícím v menších točkách (nesmí vynechávat-kuckat-důsledkem moc velké bohatosti směsi) by měl model bez problémů vzlétnout. To co popisuješ v úvodu jsou jasné příznaky chudé směsi. To množství paliva odpovídá otevřenému karbecu na 1/2. Při dalším otevření vzduchu se ochudí (nemůže přisát palivo) a dusí se až chcípne. Za letu jsou podmínky seřízení trochu jiné, motor se odlehčí stoupnou točky a spotřeba vzduch ....a paliva je málo. Je tady to co popisuješ, přivřít karbec (zmenšíš množství vzduchu) směs se obohatí a motor se rozběhne. Může na to mít vliv i špatně nastavená volnoběžná jehla, která by měla omezovat palivo JEN při volnoběhu. Těch příčin může být mnoho, když budeš chtít pokecat napiš SZ a domluvíme Skype nebo ICQ.......
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem mel uplne stejny problem. V Canarym bezel motor senzacne. Po premisteni do Trvel Airu hruza. A mel s tim i problem puvodni majitel Travel Aira (s jinym kusem ASPcka), takze zrejme byl problem nekde v palivove soustave.
Ale delo se to same i po prendani do Twista 3D. Tam motor na zemi slapal skvele, ale ve vzduchu to delalo jako bych neustale pakou plynu pridaval a ubiral - pritom byla porad naplno.
Pomohla vymena svicky. Dal jsem tam svicku O.S. a pohoda. Ale uplne perfektniho chodu jsem docilil az zmenou vrtule z Master 11 x 6 na APC 12.5 x 3.75. S tou to pak slapalo jak vino. Na Fun Flyera s timto motorem idealni vrtule.
Ale delo se to same i po prendani do Twista 3D. Tam motor na zemi slapal skvele, ale ve vzduchu to delalo jako bych neustale pakou plynu pridaval a ubiral - pritom byla porad naplno.
Pomohla vymena svicky. Dal jsem tam svicku O.S. a pohoda. Ale uplne perfektniho chodu jsem docilil az zmenou vrtule z Master 11 x 6 na APC 12.5 x 3.75. S tou to pak slapalo jak vino. Na Fun Flyera s timto motorem idealni vrtule.