Uvazuju o stavbe klonu Inspire a je to delane na velke masle. Premejslim o tom ze bych pouzil nejake placate, nizkootackove, motory abych dostal copteru do tissiho projevu (na Y6 mam 950ot/V a na 4S to dela s 9" vrtuleme dost kraval) a lepsi vydrze.
Letova hmotnost na 4S/5200 vychazi kolem 2.5kg (bez gimbalu) a co me prekvapilo je to ze jim to basti jen 25A (teda pisou to)
Nema nekdo data tech placatych motoru , idealne pro 4/5S clanky ? Ty totiz mam
Plackomotory - data
Plackomotory - data
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Re: Plackomotory - data
Mrkni třeba na http://www.himodel.com/sort.php?sub1=E0&brand=239 na parametry T-motors, ty celkem sedí a je tam řada ukázek použití. A následně se od jejich dat dá odpíchnout i pro velikostí stejné "noname" motory s podobným kV. Sám jsem kdysi takto postupoval u jiného projektu a docela to sedělo.
Podle mě by na Inspire šlo z "drahých originálů" třeba tohle: http://www.himodel.com/electric/T-Motor ... _4-8S.html
Jinak si dovolím pár poznámekj k vlastnímu nápadu na klon Inspire... Taky mám soubory stažené a hlavou mi to vrtá. Realizovatelné to zcela určitě je, nenarazil jsem na nic, co by mne odradilo principiálně.
Nicméně z mého pohledu bych jako naprosto základní bod doporučil se opravdu VELMI důkladně zamyslet nad cílovým použitím. Podle mě je celý koncept Inspire dobře vymyšlený pro spojení s 3D gimbalem otočným i v yaw ose, obvykle ve spojení s nasazením dvou nezávislých operátorů, kdy si operátor kamery užívá právě možnost jejího libovolného natáčení bez nejmenšího vlivu vrtulí atd. Jenže pokud chceš Inspire na jiné použití a chceš ho létat sám, tak najednou výhody dost zmizí a v jistém ohledu se spíš změní v nevýhody - zbytečná složitost, hmotnost, atd.
Podle mě by na Inspire šlo z "drahých originálů" třeba tohle: http://www.himodel.com/electric/T-Motor ... _4-8S.html
Jinak si dovolím pár poznámekj k vlastnímu nápadu na klon Inspire... Taky mám soubory stažené a hlavou mi to vrtá. Realizovatelné to zcela určitě je, nenarazil jsem na nic, co by mne odradilo principiálně.
Nicméně z mého pohledu bych jako naprosto základní bod doporučil se opravdu VELMI důkladně zamyslet nad cílovým použitím. Podle mě je celý koncept Inspire dobře vymyšlený pro spojení s 3D gimbalem otočným i v yaw ose, obvykle ve spojení s nasazením dvou nezávislých operátorů, kdy si operátor kamery užívá právě možnost jejího libovolného natáčení bez nejmenšího vlivu vrtulí atd. Jenže pokud chceš Inspire na jiné použití a chceš ho létat sám, tak najednou výhody dost zmizí a v jistém ohledu se spíš změní v nevýhody - zbytečná složitost, hmotnost, atd.
Duvody proc o tom uvazuju :
- je to zajimavy
- cool to vypada
- docela se me zamlouva to ze pri podvozku dole je to pekne siroke a nestoji to na kurecich nozkach jako normalni sklapeci podvozky
- 3 osej gimbal tam prijde
- chci neco co bude letovym stylem pro nataceni ale spis pro ruzne testy
- pouziti virtualniho kameramana - kamera smerovana pomoci Follow Me na cil (napr. model) a ja se mohl venovat rizeni.
- diskutovane Follow Me
- pokusy s lidarem, sonarem, optical flow, kamerovym rizenim atd.... kde me u soucasneho copteru prekazi podvozek
- je to zajimavy
- cool to vypada
- docela se me zamlouva to ze pri podvozku dole je to pekne siroke a nestoji to na kurecich nozkach jako normalni sklapeci podvozky
- 3 osej gimbal tam prijde
- chci neco co bude letovym stylem pro nataceni ale spis pro ruzne testy
- pouziti virtualniho kameramana - kamera smerovana pomoci Follow Me na cil (napr. model) a ja se mohl venovat rizeni.
- diskutovane Follow Me
- pokusy s lidarem, sonarem, optical flow, kamerovym rizenim atd.... kde me u soucasneho copteru prekazi podvozek
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Proti prvním dvěma argumentům neřeknu ani slovo a naopak přiznávám, že mé úvahy o nich také trochu jsou - prostě mě láká si takto divokou konstrukci zkusit...
No uvidíme, zda se odhodláš, budu se zájmem sledovat
No uvidíme, zda se odhodláš, budu se zájmem sledovat
jj, jeste uvidim. Ted musim dodelat stul pod cnc frezu a zkusit postavit SE5 vlastni konstrukce. Pak je v planu bouch copter pro beta testovani APM a Pixhawk Lite. No a pak pripadne toddle ale vzhledem k dodacim dobam, tomu ze uvazuju o PETG material atd..... to proste chce zacit resit s predstihem.
Ostatne i proto abych mel nejaky rozpocet
Ostatne i proto abych mel nejaky rozpocet