Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#616 Příspěvek od Woita »

troiac píše:... premyslam ze potiahnem provizorne novu kabelaz k novym reglom ktore budu na ramenach a jednoducho prepojim na mieste regle ktore budem chciet a budem vediet hned bez casoveho odstupu porovnat spravanie copteru potom si vyberiem tie lepsie a zabudujem ich zase do ramu. :D

Pro porovnání vlastností bys asi měl mít regly na stejném místě. Regly na ramenech jsou IMHO horší, setrvačná hmota na delší páce -> jiné chování.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
troiac

#617 Příspěvek od troiac »

Pri oboch testoch regle na ramenach budu len raz nebudu zapojene vaha tam teda bude vzdy ta ista.
Alebo myslis to tak ze ten isty regl s totoznym nastavenim sa bude chovat inak ked je zabudovany v rame a inak sa bude chovat ked je pripevneny na ramene?
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Woita
Kontaktovat uživatele:

#618 Příspěvek od Woita »

Tak to jo, reglu je jedno kde leží. Já myslel že vyzkoušíš jedny regly, pak přidáš na ramena nové a budeš žkoušet druhou variantu.
Tak jak to máš vymyšlené (nechat oba současně na oba testy) to je O.K. :)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
troiac

#619 Příspěvek od troiac »

Tak tak oba tam budu. Niekedy cez vianocne volno to spacham dufam ze dovtedy ten jeden regl co mam na ceste pride...
Ing.Robinsson

#620 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Potřeboval bych radu prosím. Mám HKPilota32 a tuto GPS. HKPilot mi třeba povolí letět, ale jen, když chytnu GPS (bliká zeleně) do té doby bliká pořád oranžově i když jsem ve Stabilize. Hlasí to většinou compasses inconsistent in .....neví někdo výchozí polohu této GPSky mám jí konektorem dolů a písmem čitelným, když se koukam ze zadu koptéry, tak jestli nemam změnit výchozí orientaci. Ještě by mě zajímalo který kompas má být nastaven jako interní.
Amper

#621 Příspěvek od Amper »

No, ja teda nevim ale bez GPS locku proste nelitam :-)

ale ohledne kompasu - ja to udelal tak ze jsem nastali pix bez externiho kompasu. Kdyz jsem byl spokojen tak jsem pripojil externi a otocil jsem ho tak aby ukazoval stejny smer jako pred tim ten interni.

Interni/externi kompas - to jde nejak nastavit :-) ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
mijou

#622 Příspěvek od mijou »

To "Ing.Robinsson"

No ale ja v popise nevidim ze by ten GPS modul mal aj kompas. V tom pripade orientaciu neries, jedine antenu nahor.
Takze je chyba asi niekde inde.
OK2BUH

#623 Příspěvek od OK2BUH »

V tom popisu co jsi poslal je namalovaná velká šipka takže konektorem dozadu. Já teď mám GPS bez šipky a docela jsem se natrápil než jsem přišel na to, že konektor má být z boku. :)
Ing.Robinsson

#624 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Konektorem dozadu, ale jestli má být tím konektorem k zemi nebo nebi abych ho neměl vzhůru nohama. Ted jsem odpojil externí kompas a pokusil se zkalibrovat jen kompas pixu a píše mi to "Compass offsets too high". Ještě by mě zajímalo zda mám zaškrtávat volbu externaly mounted nebo ne....
Přílohy
Bez názvu2.jpg
Amper

#625 Příspěvek od Amper »

Tudle verzi jeste nemam ale osobne bych dal kompas 1 jako internal a kompas dva dal external mounted s tim ze primarni dam 2jku (tj. ten venku)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ing.Robinsson

#626 Příspěvek od Ing.Robinsson »

OK, díky zkusim to. Teď jsem vymontoval vrchní plato s Pixhawkem a zkusim kalibraci venku z koptery jestli něco neovlivnuje kompas...nevim proč to hází tak vysoké offsety

E: tak nevím ty offsety jsou pořád stejně vysoké at se snažím kalibrovat jen samotný pixhawk vše co by mohlo ovlivnovat kompas jsem už oddělal... :( .. to vypadá, že to asi ovlivnuje primo něco na desce jak píšou zde, protože jinak interní kompas ukazuje zdá se dobře.
Amper

#627 Příspěvek od Amper »

Velke offsety muze delat i spatne nastaveny otoceni kompasu. Ukazuje ti to spravnej uhel ? Ja mam myslim nastaveny nejaky uhel do boku.
Ing.Robinsson

#628 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Jako že máš nastavenej nějakej YAW i přestože máš jednotku uloženou dle šipky ? 8O
troiac

#629 Příspěvek od troiac »

Amper píše:Tudle verzi jeste nemam ale osobne bych dal kompas 1 jako internal a kompas dva dal external mounted s tim ze primarni dam 2jku (tj. ten venku)

Primarny kompas mne osobne nejde zmenit vam ano?
Ing.Robinsson

#630 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Ono se aspon podle offsetu změni pořadí kompasů a pak z něj je zase kompas 1. Aspoň tak mi to přijde když nastavím jako hlavní kompas 2. Tedy kompas 2 se stane kompasem 1. Schválně se zkus podívat jaké máš u kterého kompasu osety a pak zvolit jiný primární kompas. uvidíš že se ti přehodí na pozii č. 1
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“