ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Ne, nadimenzuj si to na ty desítkové vrtule (10x38, to je v podstatě stejné v tahu jako 9x5 ) Při téhle váze počítej něco přes 10-12min (1,8kg). Při přehození vrtulí bys musel zase přenastavit apm. Pokud máš 30 regly tak by to asi zvládlo i ty 11 vrtule ale to bych se trochu bál o motory. Jedině vyzkoušet jestli se moc nehřejí.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Super, moc díky
APC vrtule 10x38 jsem našel takže super. Doobjednám motory a uvidíme jak půjde. Ještě přečtu diskuze jestli jestli někdo používa 11 vrtule a ja kto snima lítá.
Aj tie motory SunnySky pokial nie su original,tak to s kvalitou pokryvkava (znova vlastna skusenost), ale isto lepsia volba no a keby som nasiel tieto skor http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=71695,tak jednoznacna volba. Vrtule som skusal rozne ,ale Graupner 10x5 nadhera.
Zdravim.
Mam problem s auto tune na APM 2.6 FW 3.2.1 Mam tuto funkciu normalne nastavenu na kanali 7. Zapnem spinac funkcia sa spusti na sparovanom telefone cez bluetooth telemetriu mi droid pllaner normalne zahlasi ze auto tune je spustene no nic sa nedeje copter sa ani nepohne len drzi vo vise ani najmensi naznak ze by sa pokusal naladit nieco a ked vypnem spinac kanala 7 zahlasi ze auto tune je ukoncene. Takze sa zrejme do toho rezimu prepne lebo aj v logu je vidiet ze auto tune bolo aktivovane no ziadne kmitanie ci uz na strany alebo dopredu dozadu sa nedeje.
Kde moze byt problem?
Dik za reakcie.
Mam problem s auto tune na APM 2.6 FW 3.2.1 Mam tuto funkciu normalne nastavenu na kanali 7. Zapnem spinac funkcia sa spusti na sparovanom telefone cez bluetooth telemetriu mi droid pllaner normalne zahlasi ze auto tune je spustene no nic sa nedeje copter sa ani nepohne len drzi vo vise ani najmensi naznak ze by sa pokusal naladit nieco a ked vypnem spinac kanala 7 zahlasi ze auto tune je ukoncene. Takze sa zrejme do toho rezimu prepne lebo aj v logu je vidiet ze auto tune bolo aktivovane no ziadne kmitanie ci uz na strany alebo dopredu dozadu sa nedeje.
Kde moze byt problem?
Dik za reakcie.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Mas ho v AltHold ? Protoze pokud ho mas v Loiter tak to nejde
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Skusal som Alt-hold aj stabilize a furt nic raz mi toto uz blblo ale to bolo treba skalibrovat primac a vysielac no teraz telemetria hlasi ze auto tune je aktivivany tak si mysmim ze v kalibracii primaca chyba nebude.
Teraz mi doslo ze to robil presne tento konkretny kus APM-ka ale je tam uz uplne iny FW a neverim ze problem by bol v hardware.
Teraz mi doslo ze to robil presne tento konkretny kus APM-ka ale je tam uz uplne iny FW a neverim ze problem by bol v hardware.
Problém není v hw. Je potřeba před tím udělat save trim, ve vysílačce vynulovat trimy (to bude ono), pak odstartovat přepnout na alt hold, zapnout auto tune, všechny páčka na stred, někdy pomůže s tím trochu hnout (dopředu, dozadu do stran ať se vymezí opravdu středy pák a apm o tom vím). Když se stále nechce zapnout, jen trochu projet trimy, vetšinou mne stačilo jednou dvakrát pípnout a auto tune se chytne. Zatím jsem jiný závažný důvod proč by se auto tune nechtělo spouštet, než ten že nejsou uložené trimy v apm, ale jsou jen ve vysílačce nezaznamenal. Proč ty trimy, protože apm si myslí, že páka je vychýlena a auto tune nespustí.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Diki skusim to i ked myslim ze trimry mam na strede [od zalozenia noveho modelu som snimi vedome este nehybal] ale ten trim save som neskusal takze dam vediet ci to zabralo.
ahoj,
mam dotaz k fail save. Nastavil jsem si fail save na always land a hodnotu 975, minimum mam na 900 a max cca 1050.
Doma jsem to vyzkousel tak, ze jsem na zemi odarmoval, dal plyn na stred a zvedl copter co nejvys a vypnul vysilacku. Po chvili, cca do 10 s se motory uplne vypnou.
Takhle nejak to ma fungovat? Chtel bych to vyzkoušet venku ale připada mi že takhle pujde kopter proste k zemi jak kus hadru.
mam dotaz k fail save. Nastavil jsem si fail save na always land a hodnotu 975, minimum mam na 900 a max cca 1050.
Doma jsem to vyzkousel tak, ze jsem na zemi odarmoval, dal plyn na stred a zvedl copter co nejvys a vypnul vysilacku. Po chvili, cca do 10 s se motory uplne vypnou.
Takhle nejak to ma fungovat? Chtel bych to vyzkoušet venku ale připada mi že takhle pujde kopter proste k zemi jak kus hadru.
simuluj při tom pokusu let, protože pokud si jednotka bude myslet, že přistála (držíš koptéru v jedné pozici několik sekund), tak vypne motory.
edit: jinak při nastavování fs doporučuji dodržet všechny kroky
edit: jinak při nastavování fs doporučuji dodržet všechny kroky
Naposledy upravil(a) j.s dne stř 16.12.2015 18:50, celkem upraveno 1 x.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
podľa toho, ako si to popísal to vyzerá nastavené zle, ale možno som to len nesprávne pochopil. ktoré parametre máš na mysli pod tým minimom a maximom?
Min a max jsem myslel jako minimum při vypnute vysílačce na kanalu 3 je 900 a při zapnute vysilacce a plynu na nule 1050 cca...
Tak chyba byla nejspíš v tom co píše j.s. Když s tím stojim na miste tak si mysli že už přistala. Podle postupu jsem postupoval ale přece jenom jsem to nechtel zkoušet venku hned na ostro...
tak díky
Tak chyba byla nejspíš v tom co píše j.s. Když s tím stojim na miste tak si mysli že už přistala. Podle postupu jsem postupoval ale přece jenom jsem to nechtel zkoušet venku hned na ostro...
tak díky
tie hodnoty máš takto OK. podstatné je, aby pri zapnutom vysielači bolo minimum aspoň o 10 väčšie ako je hodnota pre failsafe. a túto hodnotu musí mať tiež RC3_MIN.
TEda jsem po vyzkoušení s nobou GPS nadšen. RTH v rozmezí 0,5m. Ale co bych chtěl vyyřešit, když dám držení výšky a rozlétnu se dopředu, coptéra začne postupně klesat a nevrátí se zpět. Lze to nějak zregulovat?
druhý problém co mám, pokud použiju kompas co je na GPS, po připojení a zkalibrování ukáže např 11° v programu. Když otočím koptérou jinam, ukáže to správně ale postupně klesá a vrátí se zas na 11°. Mám tedy desku APM v 2,8, kompas mám připojen pod hlavní konektor GPS a zkoušel jsem ty dva dráty mezi sebou prohodit, ale nepomohlo to.
pomůže mi tento modul s tím, abych mohl nastavovat a kontrolovat přes iOS na iphone? http://www.banggood.com/APM-Pixhawk-Wir ... 84721.html
bluetooth to samozřejmě bohužel nesežere. Mám apm 2.8
druhý problém co mám, pokud použiju kompas co je na GPS, po připojení a zkalibrování ukáže např 11° v programu. Když otočím koptérou jinam, ukáže to správně ale postupně klesá a vrátí se zas na 11°. Mám tedy desku APM v 2,8, kompas mám připojen pod hlavní konektor GPS a zkoušel jsem ty dva dráty mezi sebou prohodit, ale nepomohlo to.
pomůže mi tento modul s tím, abych mohl nastavovat a kontrolovat přes iOS na iphone? http://www.banggood.com/APM-Pixhawk-Wir ... 84721.html
bluetooth to samozřejmě bohužel nesežere. Mám apm 2.8
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
tomas1987 píše:druhý problém co mám, pokud použiju kompas co je na GPS, po připojení a zkalibrování ukáže např 11° v programu. Když otočím koptérou jinam, ukáže to správně ale postupně klesá a vrátí se zas na 11°. Mám tedy desku APM v 2,8, kompas mám připojen pod hlavní konektor GPS a zkoušel jsem ty dva dráty mezi sebou prohodit, ale nepomohlo to.
Pokud se to chová takto tak to znamená, že kompas nefunguje vůbec a tento efekt dělají akcelerometry a gyroskopy. Reagují na změnu azimutu ale o světových stranách nemají ani potuchy.