Stabilizační jednotka FC 150 - přepínač

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
max4354

Stabilizační jednotka FC 150 - přepínač

#1 Příspěvek od max4354 »

Mám vysílač Turnigy TGY-i6, přijímač TGY iA6 a instaloval jsem stabilizací FC 150.Nedostatek je v tom, že mě dle manuálu nejde přepínání režimu stabilizace. Pořád to je v pozici začátečník, když přepínám tak jen blikne červená a hned naskočí modrá. Kde je chyba, jsem ještě začátečník, prohledal a vyzkoušel co se dalo - bezvýsledně. Jestli se ptám na trivialitu, tak mě prosím nekamenujte.
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Stabilizační jednotka FC 150 - přepínač

#2 Příspěvek od JASSoft »

Otázku položenou "max4354" upřesním"
je třeba naprogramovat i6 tak, aby třípolohý přepínač v poloze:
"0" posílal na výstup ch5 impulzy délky1,02 až 1,18 ms (což odpovídá výchylce serva -100%+-10%),
"1" posílal na výstup ch5 impulzy délky1,42 až 1,58 ms (což odpovídá výchylce serva 0%+-10%) a poloze
"2" posílal na výstup ch5 impulzy délky1,82 až 1,98 ms (což odpovídá výchylce serva 100%+-10%).
Myslím. že víc asi na i6 nebude možné - jak jsem se dočetl v manuálu má k dispozici pouze tři mixy - bylo by výhodné na další volný přepínač (pokud je k disppozici) přiřadit ch5 impuls délky 1,2-1,4ms (cca 50% výchylky serva) - tento přepínač v zapnuté poloze musí vyřadít hodnotu z třípolohového přepínače.
V OpenTx je řešení ovládání FC150 velmi jednoduché - u i6 nevím - neměl jsem ji ještě v ruce.
JosefSvejk

#3 Příspěvek od JosefSvejk »

Předpokládám, že nastavení je velmi triviální. Polohy spínače odpovídají krajním a střední poloze. Stačí tedy nastavit krajní hodnoty pomocí rozsahu (EPA, END POINTS) a střední polohu pomocí SUBTRIM. Pátý kanál přiřadit samozřejmě k příslušnému přepínači.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
max4354

#4 Příspěvek od max4354 »

Děkuji za vaše odpovědi a snahu mě pomoci. Pokusím se to dle vašich návodů zprovoznit. Jenom na okraj, třípolohový přepínač pracuje asi jak má, na displeji se při přepínání ukazuje na 1 výchylka -100%, na 2 výchylka 0 a na 3 výchylka+100% a to od začátku. aniž bych s tím něco dělal. Nemůže to být vada jednotky, když to nepřepíná tak jak má ? Ještě jednou dík, budu to pokoušet dál.
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JASSoft »

Než začnete řešit co s FS150, doporučuji pro jistotu pověsit na ch5 servo a zkontrolovat jestli chodí tak jak má - ještě tady může být problém v jakém reřimu i6 posílá pulzy - standard je 1500ms (pro 0%) někde jsem zahlédl?, že tato délka není striktně dodržována - u i6 asi není možno délku impulzu přímo odečíst v ms?
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“