Easycopter
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
Easycopter
ahojky, jsem úplný začátečník a potřebovala bych poradit s létáním na Easycopteru... Už mám za sebou dva starty a přibližně 20 min letu... Chtěla bych vědět, na co bych si měla dát pozor při létání a tak... Díky Andrea
Re: Easycopter
airkid píše:ahojky, jsem úplný začátečník a potřebovala bych poradit s létáním na Easycopteru... Už mám za sebou dva starty a přibližně 20 min letu... Chtěla bych vědět, na co bych si měla dát pozor při létání a tak... Díky Andrea
1. Vždy první zapnout vysílač a potom vrtulník (při vypínání opačně)
2. Nabíjet baterie podle dop.v návodu a pokud možno nelítat až do úplného vybití (baterie se ti odvděčí delší živostností)
3. Před každým letem zkontroluj jestli je na vrtulníku vše v pořádku ( uvolněné nějaké táhlo, převodové kolo, povolené šroubky...)
4. Lítat na dostaečném prostoru- nejlépe tělocvična. Venku nejlépe za úplného bezvětří. Ideální je nějaké volné parkoviště nebo beton, kde se s vrtulníkem dobře poskakuje
5. Přestože u země se projevují hodně turbulence, doporučuji trénovat velmi nízko nad zemí (když je zle, tak s vrtulníkem rychle bouchneš o zem a nic se nestane)
airkid píše:a jak dlouho vydrží baterka na jeden let? Jak hlavně poznám, že už je na čase přistát a nabít?
U elektrovrtulníků se většinou lítá tzv."na čas". Počítá se s tím, že vrtulník odebere během každého letu +- stejný proud. Takže si při prvním letu změřím na stopkách čas od zapnutí motoru až po první známky slábnutí baterky a pak se většinou létá na 75-80% tohoto času.
Příklad: při prvním letu začaly klesat otáčky při 10-té minutě, proto další lety ukončím zhruba při 7-8 minutě
airkid píše:dík moc, dneska jsem nalétala tak přibližně 8 minut a líbí se mi to dost... Nevím ale, jestli je lepší letadlo nebo heli. Tohle není totiž moje, ale kamaráda... Ale rozhodně bych chtěla zrušit moje vlastní, když by na to přišlo.. Uvažuji o koupi, mohl bys(te) mi poradit?
Není zač. Jestli je lepší letadlo nebo vrtulník ? Každému se líbí něco jiného. Já osobně mám rád oboje. Pokud chcete začít s vrtulníky, tak Easycopter nebo jiný dvojrotorák je určitě dobrá volba. V prodeji je teď už hodně různých typů, firem a velikostí. Záleží jen na peněžence zákazníka- od nejmenších plastových, přes různé kovové tuningy až po větší vrtulníčky. Já létám s většími modely vrtulníků, ale v mém okolí je nejoblíbenější Lama. Teď už je ale výběr větší, konkrétní typ snad doporučí někdo jiný, kdo má na poli "dvojrotoráků" více zkušeností
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
Dolfa píše:Já jsem dal na baterky suchý zips a je to super , akorát si musíš dávat trochu pozor , abys tu baterku , tedy akumulátor , dal vždycky stejně. Jinak je to super hračka , já s tím lítám doma pořád.
uz jsem to nalezite opravila, vydrzelo to dnesni litani, ale musim tomu jeste venovat trochu casu a lepidla
Zase to moc nepřeháněj, přece jen to jen to je stroj muší váhyairkid píše:Dolfa píše:Já jsem dal na baterky suchý zips a je to super , akorát si musíš dávat trochu pozor , abys tu baterku , tedy akumulátor , dal vždycky stejně. Jinak je to super hračka , já s tím lítám doma pořád.
uz jsem to nalezite opravila, vydrzelo to dnesni litani, ale musim tomu jeste venovat trochu casu a lepidla
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
Thunder píše:Zase to moc nepřeháněj, přece jen to jen to je stroj muší váhyairkid píše:Dolfa píše:Já jsem dal na baterky suchý zips a je to super , akorát si musíš dávat trochu pozor , abys tu baterku , tedy akumulátor , dal vždycky stejně. Jinak je to super hračka , já s tím lítám doma pořád.
ale tak zase trosku lepidla nezmeni aerodynamicke vlastnosti rapidne
O aerodynamiku se nebojím, jde spíš o váhuairkid píše:Thunder píše:Zase to moc nepřeháněj, přece jen to jen to je stroj muší váhyairkid píše:Dolfa píše:Já jsem dal na baterky suchý zips a je to super , akorát si musíš dávat trochu pozor , abys tu baterku , tedy akumulátor , dal vždycky stejně. Jinak je to super hračka , já s tím lítám doma pořád.
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
Thunder píše:O aerodynamiku se nebojím, jde spíš o váhuairkid píše:Thunder píše:Zase to moc nepřeháněj, přece jen to jen to je stroj muší váhyairkid píše:Dolfa píše:Já jsem dal na baterky suchý zips a je to super , akorát si musíš dávat trochu pozor , abys tu baterku , tedy akumulátor , dal vždycky stejně. Jinak je to super hračka , já s tím lítám doma pořád.
to lepidlo a lepici paska zas tak moc nevazi
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
no a jsem to zakrikla... v patek se mi nalomila osa rotoru az uplne dole uvnitr, takze pri odlepeni od zeme helina zacala prudce klopit do leva a neutral sel zvladnout tezce.. coz jsem zjistila az po dalsich pokusech 
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250