Nahrazení FO počítačem
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Nahrazení FO počítačem
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... ilota.html
To je k pláči, že? Místo zkvalitnění výcviku se zavádí tento nesmysl...
To je k pláči, že? Místo zkvalitnění výcviku se zavádí tento nesmysl...
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin
Re: Nahrazení FO počítačem
Nu co...
Když už jezdí vlaky metra bez strojvedoucích, v některých státech frčí pokusný auta bez řidiče, na obloze přibejvá dronkoptérů a jiných bezpilotních potvor, do vesmíru lítaj automatický stanice, co by se nešlo ještě dál i u dopravních eroplánů.
Já dopravákem neletěl a nikdy nepoletím, pravděpodobnost zbuchnutí na mou hlavu se snad taky moc nezvýší.
Stejně tyhle nápady nezlomím, jako jsem nezlomil povinnou ABS na motocyklech nad 125 cm3 nebo další úchylárny...
Když už jezdí vlaky metra bez strojvedoucích, v některých státech frčí pokusný auta bez řidiče, na obloze přibejvá dronkoptérů a jiných bezpilotních potvor, do vesmíru lítaj automatický stanice, co by se nešlo ještě dál i u dopravních eroplánů.
Já dopravákem neletěl a nikdy nepoletím, pravděpodobnost zbuchnutí na mou hlavu se snad taky moc nezvýší.
Stejně tyhle nápady nezlomím, jako jsem nezlomil povinnou ABS na motocyklech nad 125 cm3 nebo další úchylárny...
Četl jste někdo povídku "... a ozve se Frankenstein" od A.C. Clarka?
Ledasco co se kolem nás děje mi přijde jako příprava na ten okamžik...
jyrry.webnode.cz
Nerad bych časem seděl v letadle řízeném pouze počítačem za těchto podmínek:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r-pmnGAe8EQ[/youtube]
"Naštěstí" už nejsem zas tak mladý a tak se toho asi ani nedožiju.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r-pmnGAe8EQ[/youtube]
"Naštěstí" už nejsem zas tak mladý a tak se toho asi ani nedožiju.
To je jen o zdatnosti programátorů a obětavosti betatesterů, všechno se dá vychytat 
jyrry.webnode.cz
Letadla jsou již teď schopná plně automatického letu, ale zatím chybí poptávka.
jyrry píše:Četl jste někdo povídku "... a ozve se Frankenstein" od A.C. Clarka?
Sice jsem o ní nikdy neslyšel, ale jak koukám, co je jejím obsahem, pak se mi vybavila jedna tomu podobná skutečná historka:
Zoufalý vedoucí dohledu telekomunikační sekce jedné tuzemské óbrfirmy volal a volal do vzdálené velké ústředny, aby tam předal hlášení o poruše v jejich lokalitě. Nikdo to však nezvedal a nezvedal.
A další telefon na jeho stole drnčel a drnčel.
Dal zvednutý telefon na hlasito a vzal ten druhý.
A zjistil, že mluví sám se sebou...
.
Pachatel nebyl nikdy potrestán - právě naopak, sbíral další a další vyšší a dobře placené funkce a v současnosti si velmi dobře žije.
Nahrazení FO počítačem
Nějak se mi zdvojil příspěvek.
mhabr píše:... zatím chybí poptávka.
Když chybí, jedině dobře.
Po automatických kárách ale hlad je a jistě bude čím dál větší.
.
PIC, FO . "Zbožňuji" používání zkratek.
- Captain, the pilot designated as the Pilot-In-Command (PIC)
- First Officer (FO, also called a co-pilot), another pilot who is not the pilot-in-command
Občas nevím zda za jev "zkratkovitost" může víc Jára Cimrman (H2SO5, 8 nebo 6-ti mocná síra?),

nebo dobrý voják Švejk (... Já jsem znal jednoho ...).
- Captain, the pilot designated as the Pilot-In-Command (PIC)
- First Officer (FO, also called a co-pilot), another pilot who is not the pilot-in-command
Občas nevím zda za jev "zkratkovitost" může víc Jára Cimrman (H2SO5, 8 nebo 6-ti mocná síra?),

nebo dobrý voják Švejk (... Já jsem znal jednoho ...).
guchar píše:PIC, FO . "Zbožňuji" používání zkratek.
....
I co, od toho ty zkratky jsou, by se nemuselo moc vypisovat.
Kdo nezná, nezná - ať si dohledá.
Šag tvoje příspěvky taky kolikrát luštím, bo jsou nějaký šifrovaný...
corona píše:... Šag tvoje příspěvky taky kolikrát luštím, bo jsou nějaký šifrovaný...
Slibuji, že se zkusím polepšit. Jen nevím, nevím. Nejspíš to bude nějaká deformace. Pokémoni sú.
Tak to asi skončím na pracáku
Novinky opět nezklamaly.Autor článku by si měl přečíst něco o projektu across, než začne psát takovéto články.
Celé je to nesmysl. Méně než dva piloti v té kabině v blízké budoucnosti rozhodně nebudou....
Novinky opět nezklamaly.Autor článku by si měl přečíst něco o projektu across, než začne psát takovéto články.
Celé je to nesmysl. Méně než dva piloti v té kabině v blízké budoucnosti rozhodně nebudou....
Není nějaká statistika pádú beček kerosinu ..ve smyslu
a)Chyba pilota....mašina na kaši ..stovky mrtvých
b)Totálně se podělala technika...mašina na kaši...stovky mrtvých.
Co tak koukám na seriál ..letecké katastrofy...tak mám pocit,že převažuje bod a).
A je jedno kolik tam pajlotů je..většinou je to ještě horší..tři řeší blikající čudlíček a mezi tím jim dojde palivo,dojde rychlost...atd
a)Chyba pilota....mašina na kaši ..stovky mrtvých
b)Totálně se podělala technika...mašina na kaši...stovky mrtvých.
A je jedno kolik tam pajlotů je..většinou je to ještě horší..tři řeší blikající čudlíček a mezi tím jim dojde palivo,dojde rychlost...atd
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
mhabr píše:Letadla jsou již teď schopná plně automatického letu, ale zatím chybí poptávka.
Plně automatického letu jo, ale přistání s autopilotem je prý pro piloty tak náročné, že jedou oba na 150%, protože to musí všechno kontrolovat apod. A to jsou slova zkušeného kapitána B737.
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin