petrno píše:to Amper : dík, začíná to být teoreticky jasné - jen se do toho dostat

Zatím jsem ve fázi objednávání a přípravy na tisk.
to Celeron : jak jsi dopadl s těma trubkama, jsou použitelný ? můžu ti věřit a objednat si délky jak jsi napsal ?
Nikdy jsem netisknul z PLA (budu je objednávat u JRC), zatím jsem spotřeboval asi 3 cívky ABS, takže v PLA jsem neposkvrněnej - dej mi prosím, jestli můžeš základy - teploty?, Kores - funguje na PLA ? (na ABS naprosto bez problému až na jednu vytrženou pecku ze zrcadla - ale i s tou dírou se dá tisknout, když se tomu "vyhnu":-) ).
dík, Petr
Tak jsem přivezl roury. Aby se vešlo do auta, nechal jsem si šmiknout 4 kusy 1,5 m což je 6 m celkem. Toura to je nakonec broušená švová 25/2,5 (stěna) nerez A2, cena nic moc, 1150 s DPH. Bezešvá je darda, skoro 3x tolik.

Ale ta co jsem koupil tak je broušený povrch a šev není vůbec vidět, je jen vevnitř. Hned odpoledne po příjezdu domů jsem skáknul ke kámošovi s velkým soustruhem, trubky jsme nařezali fričkou a zatočili a strhli hrany na stejnou dýlku. Zítra ještě přečtu, co je na trubce napsáno, prý se to dá umýt acetonem.
Doma jsem si u souseda vyzvedl ložiska a Mladeč PLA z JRC. Právě tisknu z toho PLA na podporách IE_Middle_Z rigid s nastavením na PLA Esun. jsem v 80%. Jo bacha, Mladeč má jen 1,65mm!! Teploty 220/60, chlazení po 4 vrstvě, jinak default kromě v změny v Advanced: First layer 175%, Solid infill 95%, na Kores. Jo a když jsem nenastavil trysku s nahřátým Bedem na měrku 0,1mm, (papír je moc) Mladeč první vrstva se špatně rozpatlá hlavně pokud máš Rectilineár grid.
Zítra budu montovat, přivezl jsem si taky ty čtvercový matky M4 a M3. Jdou to DIN562.
Jirka