Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
-
Ing.Robinsson
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Dnes jsem se při kalibraci Power Modulu jednotky HKPilot32 dostal na tyto hodnoty. Tak kdyby to někdo chtěl použít jako hodnoty na odpíchnutí nebo než si provede kalibraci sám.
Dekuju tohle se me bude urcite hodit.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Monitorování dvou baterií
Amper píše:Na Pixhawku jsou dva doplnkove ADC porty - 3.3V je uprostred a 6.6V je na kraji. Takze do toho (nepouzivam to takze to ber jako kvalifikovany odhad)
BATT_VOLT2_PIN atd.... muze rict z ktereho pinu bere napeti a zda na 3.3 nebo 6.6 se musis rozhodnout podle senzoru.
http://copter.ardupilot.com/wiki/arduco ... t2_monitor
Díky moc!
Shodou okolností jsem při správném pořadí slovíček v googlu našel toto:
http://diydrones.com/group/apmusergroup ... p%3A394667
Tam je to moc pěkně vysvětleno, třeba to někomu pomůže.
Btw. Ampére, pracuješ na tom "droidplanneru" pro Windows 10?
Jenom je tam malý problém: MP zobrazí napětí v mV a Android programy baterku 2 zatím neumí zobrazit vůbec.
Re: Monitorování dvou baterií
Ancistrus01 píše:Btw. Ampére, pracuješ na tom "droidplanneru" pro Windows 10?
ano ale mam i dalsi projekty. Doufam ze do nove sezony to bude
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ing.Robinsson píše:Dnes jsem se při kalibraci Power Modulu jednotky HKPilot32 dostal na tyto hodnoty. Tak kdyby to někdo chtěl použít jako hodnoty na odpíchnutí nebo než si provede kalibraci sám.
To by tak nějak mohlo být. Záleží nejen na toleranci toho bočníku ale i na zesílení operačního zesilovače co tam mají. Já jsem teď zrovna kalibroval dva čínské moduly pomocí přesného ampérmetru a umělé zátěže. Amperes per Volt mi vyšlo kolem 20,7.
-
Ing.Robinsson
Teď ještě jedna technická. Umí Pixhawk na těch AUX OUT portech PPM výstup? Chtěl bych z něj vytáhnout ovládání gimbalu a po jednom drátě ovládat všechny náklony případně měnit profily atp.
Ano, inicialne su AUX1-4 nastavene na PWM a AUX5-6 na spinanie rele. Parameter sa vola BRD_PWM alebo tak nejak.
Edit: Vlastne ty chces PPM - tak to ask nie, resp. neviem o tom. Ale AK mas dostatocne inteligentny gimbal, mozes pouzit jeden z UART portov a poslat nan mavlink data, pripadne iny, custom protocol, ako napr. pouziva Storm32
Edit: Vlastne ty chces PPM - tak to ask nie, resp. neviem o tom. Ale AK mas dostatocne inteligentny gimbal, mozes pouzit jeden z UART portov a poslat nan mavlink data, pripadne iny, custom protocol, ako napr. pouziva Storm32
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Máte někdo zkušenosti s touto GPS?:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... mpass.html
GPS od 3DR je pouze 6ková... Chtěl bych 8mičkovou i s integrovaným externím kompasem. Funguje tato z Hobbykingu? Nebo mám vzít jinou?
GPS od 3DR je pouze 6ková... Chtěl bych 8mičkovou i s integrovaným externím kompasem. Funguje tato z Hobbykingu? Nebo mám vzít jinou?
Ancistrus01 píše:Máte někdo zkušenosti s touto GPS?:
Nemám síce presne túto z HK, ale podobnú z ebayu. Nevidím dôvod, prečo by nešla. Máš ta aj v popise, že má kábel aj pre APM aj PX
Ancistrus01 píše: Chtěl bych 8mičkovou i s integrovaným externím kompasem. Funguje tato z Hobbykingu? Nebo mám vzít jinou?
Podle mě je to zbytečná drahota... za tyhle prachy to můžeš vzít z droteku.. levnějí pak třeba na banggoodu tě vyjde kolem 7 stovek i se stojánkem.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
j.s píše:Podle mě je to zbytečná drahota... za tyhle prachy to můžeš vzít z droteku.. levnějí pak třeba na banggoodu tě vyjde kolem 7 stovek i se stojánkem.
S tím banggood (nebo obecně Čínou) si nejsem v tomto případě opravdu jistý. Toto nebude použito v malé kvadře, ale naopak ve velké (a sakra těžké) octě... U ní bych chtěl mít maximální možnou jistotu, že nic neodejde za letu do křemíkového nebe a já budu nahranej...
no a HK nie je čína? či myslíš, že ten UBLOX modul použijú nejaký iný?
-
Ing.Robinsson
já používám TUTO vzal jsem ji na doporučení zdejšího člena a také ji mohu jen doporučit. Jen tedy nemá krabičku, ale přesně sedí do TicTac-u 
-
trauntnberg
Ancistrus01 píše:Máte někdo zkušenosti s touto GPS?:
Ancistrus01 píše:S tím banggood (nebo obecně Čínou) si nejsem v tomto případě opravdu jistý. Toto nebude použito v malé kvadře, ale naopak ve velké (a sakra těžké) octě... U ní bych chtěl mít maximální možnou jistotu, že nic neodejde za letu do křemíkového nebe a já budu nahranej...
za me doporucuji, mame ji ve dvou quadech a i v tehle X8 a nikdy nebyl zadny problem.
Jestli chces mit "maximalni moznou jistotu" tak zvaz i pouziti dvou GPS modulu - pixhawk si pak mezi nima sam prepina