varok píše:...Jen musím někde sehnat ten balanční konektor na 4S baterie.
Kdybys to napsal o 2 dny dřív, mohl být v obálce s plánkem
Bastlení konektorových lišt je poněkud... nepatřičné... i nebezpečné. Představ si že v nabíječi máš zapíchnuté silové konektory a pak tam začneš (ve spěchu) tlačit otočené balanční...
Podobné "rady" považuji za nevhodné až nebezpečné.
Ahoj Jyrry , malý dotaz k té výměně liIon aku ve vrtačce. Je tam nutný ten balanční konektor a když ano , jak ho máš vyveden ven pro nabíjení. Čeká mě to taky tak sháním informace. IAN
Aha, vy máte nějaký balanční konektor navíc? Nevadí, někde seženu. A s tím balančním konektorem. Vždyť je na jedné straně zámek, neboli takové ty výstupky, ne?
Aha, jsem to špatně pochopil. Myslel jsem že to byla odpověď na můj příspěvek. Né, já koupím originál. Ty černé z gme bývají na zákl. deskách počítačů, nebo podobné. Jen jsem chtěl poprosit, jaký typ toho balančního konektoru je u nabíječek Equilibrium V2 mini? Na netu jsem někde viděl více typů. A někdy bývá v e-shopech napsáno servisní konektor. To je to samé jako balanční?
varok píše:... jaký typ toho balančního konektoru je u nabíječek Equilibrium V2 mini? ...
Tak to nevím, to bude v návodu, případně by to asi šlo poznat z detailní fotky. Balanční, servisní, to je stejné.
edit: http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=52469 "Sada nabíječe obsahuje: nabíječ ............. .......... , adaptér pro servisní konektory lithiových sad (2-4s) pro systémy PolyQuest, JST-XH a ThunderPower." Používám a mám JST-XH.
No, do nabíječky se zapojí taková destička s různými konektory, do které se potom zapojují balanční konektory baterek. Koupím tedy ty JST-XH, ty vídám napsané nejčastěji. Děkuji
... servisní konektor. To je to samé jako balanční? ... ANO JE TO TO SAMÉ JE NUTNÝ? - To je dáno typem článků. Pokud se při užívání navzájem články rozchájejí, tak je nutný. POKUD MÁŠ SADU ČLÁNKŮ určených pro používání bez balancování konektoru není nutný. PRO OBA TYPY ČLÁNKŮ je vhodný. - snadno se na něj přípojí pípák/voltmetr/voltmetr-pípák pro hlídání min. napětí při používání - snadno na něm lze kontrolovat zda články v sadě jsou shodné nebo se rozjely - pokud se články dostanou pod Umin umožňuje nábíjením jednotlivých článků malým proudem "oživení" - dnes už jsou pasivní balancéry pracující i přeléváním napětí do sousedních slabších článků - pokud rozdíly nejsou příliš velké a články nejsou blízko nulové kapacity, tak je vhodnější postup: ::1. srovnat pasivně jen balancérem 2. provést balanční nabíjení
- Pokud nenabíjím příliš velkými proudy lze dát na povrch obalu vhodný konektor (s orientačními zářezy) o počtu pinů jaký má balanční. Na něj připojit Y kabel zakončený silovým + balančním konektorem dle používané nabíječky.
na závěr obrázky z praxe : a jak v servisáku-balančáku z ulamovací lišty funguje čínské hlídátko za 90,-kč aku jsou tyto: http://eskutr.cz/cs/wina/347-wina-lifep ... uzdro.html Původně majitel balancovat nechtěl .... po 2 letech se aku rozcházeli natolik , že regl při prudkém plynu přecházel do nouzového režimu. Nyní už balancuje.......
Pokud se chystáte inspirovat mými příspěvky, děláte to na vlastní nebezpečí a z vlastní vůle. Nikomu nic neradím, nikoho nenabádám to tak dělat, pouze popisuji jak to dělám já.
To je od vás ze stránek? Co tady sleduji už delší dobu, tak právě vy jste jeden z těch, kteří UMÍ PORADIT. Myslím si že nejsem sám, který se inspiroval vašimi nápady a komu jste dobře poradil. Děkuji
jyrry: Hlavně vás jsem ještě chtěl poprosit. Když budu kupovat ten servisní konektor JST-XH, našel jsem na netu v obchodech jen konektory, které mají nacvakané káblíky. Nevím jak jsou ty káblíky dlouhé, ale jak na to? Ty protikusy mívají káblíky připájené a zatáhnuté smršťovačkou, ale na konektorech které potřebuji jsou asi nakrimpované. Mám koupit tyhle, nebo se dají někde sehnat i samostatné plasty a zvlášť piny, které bych si potom zakrimpoval? Tedy ty s káblíky normálně kousek za konektorem cvaknout a připájet na káblíky od baterek?