FPV s GoPro4

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RooSooL

FPV s GoPro4

#1 Příspěvek od RooSooL »

Zdravím. Řešil jste někdo možnost s GoPro kamerou natáčet a posílat to zároveň jako FPV? Na amazonu jsem našel nějaký kablík http://www.amazon.com/GoPro-Black-Trans ... B00P601U94 tak mě to zaujalo. Našel jsem jen zahraniční fora a odkazy a v vzhledem k mé omezené angličtině si tam tam moc nepočtu. Co by bylo potřeba dál, když bych měl kameru a tento kabel?
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
Amper

Re: FPV s GoPro4

#2 Příspěvek od Amper »

Pouzivam to s GP3 a je to v pohode. lag jsem nemeril, pouzivam to jen pro pomale litany pri nataceni
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
RooSooL

#3 Příspěvek od RooSooL »

Amper píše:Pouzivam to s GP3 a je to v pohode. lag jsem nemeril, pouzivam to jen pro pomale litany pri nataceni

jo jo. stejně bych to chtěl i já. A co k tomu je ale potřeba dál :D
honzaop

#4 Příspěvek od honzaop »

Nic proti, ale amazon mi připadá pěkně předražený.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_FPV.html
Jinak jestli pasuje konektor do gopro, tak vše ostatní je stejné to zapojení.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
RooSooL

#5 Příspěvek od RooSooL »

Jasny. Ten asi nebudeme resit cenu, ale jak dostat ten signál na zem, nebo třeba do tabletu, nebo něčeho.
honzaop

#6 Příspěvek od honzaop »

RooSooL píše:Jasny. Ten asi nebudeme resit cenu, ale jak dostat ten signál na zem, nebo třeba do tabletu, nebo něčeho.

No přes video vysílač a přijímač a asi pak nějaký monitor na zobrazení AV signálu.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
RooSooL

#7 Příspěvek od RooSooL »

takže něčím takovým to dostanu na zem?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... itter.html

Počítám že z jedné strany jsou piny, na které napojím ty jednotlivé kabely a je hotovo.
miro5

#8 Příspěvek od miro5 »

Zhruba budeš potřebovat asi toto http://www.aliexpress.com/item/RC-FPV-C ... 7.5.r5kmn7 buď takto kompletní nebo po jednotlivých komponentech dle vlastního výběru.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
RooSooL

#9 Příspěvek od RooSooL »

no super. tak něco takového jsem potřeboval ukázat. Díky
Ing.Robinsson

#10 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Trochu se sem přifařím. Pořídil jsem AV kabel pro GOPRO3 a po připojení na FPV Tx mám nějak rozházený obraz (viz. foto). Zkoušel jsem na kameře přepínat PAL a NTSC, ale bez výsledku. Neví někdo?
Přílohy
IMAG2616.jpg
honzaop

#11 Příspěvek od honzaop »

Ing.Robinsson píše:Trochu se sem přifařím. Pořídil jsem AV kabel pro GOPRO3 a po připojení na FPV Tx mám nějak rozházený obraz (viz. foto). Zkoušel jsem na kameře přepínat PAL a NTSC, ale bez výsledku. Neví někdo?

Zkusit jiný kabel. Může to být ale i video vysílač, monitor, či přijímač. Tak zkusit připojit napřímo, kamera-monitor a tak zjistit, kde je problém.
Ing.Robinsson

#12 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Jen dodám, že FPV normálně jedu přes Sony TVL kamerku a to všechno funguje v pohodě. Záměr je mít video switch a přepínat si mezi gopro a fpv kamerou. Ještě bych měl mít někde zahrabanej ke gopru jeden kabel tak ho vyzkouším a dám vědět. Ted jsem to testoval s tímto https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=46850
Ing.Robinsson

#13 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Tak už jsem to vyřešil ani nevím jak, ale nejspíše to bylo něco v nastavení monitoru. Zkoušel jsem přepínat formát 16:9 a 4:3 a i PAL a NTSC nakonec se to chytlo
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“