ANAKONDA z papíru na 450ku

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
Zpráva
Autor
petrhus

Re: ANAKONDA z papíru na 450ku

#76 Příspěvek od petrhus »

Hezký den a díky za inspiraci. Vlastním Trexe 450S upraveného na elektroniku Walkera, funguje to výborně a hlavně není náhon na zadní vrtulku. Akrobacii létám s modely letadel, u vrtulníků mne neláká. Raději jsem vyhlížel nějakou pěknou maketu, uvažoval jsem i o použití vystřihovánky. Našel jsem Váš příspěvek a bylo jasno. Model nemám tak dokonale provedený jako Vy, ale létá dobře, i když váží 1060g (mám tam listy dlouhé 360 mm, chci ještě zkusit listy s polosouměrným profilem a model má prodloužený ocas). Pohon to zvládá bez problémů, aku 3S 1800 nebo 2600 mAh. Mám i model Master CP od Walkery také předělaný na skoromaketu, viz foto. Přeji pohodu a hodně pěkných chvil s RC modely.
Přílohy
Master-CPX-1.jpg
Sokol-2.jpg
Sokol-1.jpg
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od pkotatko »

Jem pozor na listy rotoru. Jeden se mi zda nasazeny obracene..... :wink: :wink: :D
Ale jinak hezka prace.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
petrhus

#78 Příspěvek od petrhus »

Jo, dík, všiml jsem si před letem. Dřív to vážilo necelým 900 g, nyní to letí ještě klidněji, jen jsem trochu zvýšil otáčky motoru. Je na letící model pěkný pohled.
dagx
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od dagx »

Gratuluju.Vím co to obnáší za problémy a těší mne že jsem pomohl jako předloha nebo inspirace.Na papírových trupech do velikosti 450 jsem si ověřil že papírový trup má dvě výhody.Lehkost a absence vibrací nebo pokud jsou neroznášejí se dál.Další výhoda pro mě je,že se to dá celé postavit doma na stole u počítače bez nutnosti dílny.Ještě nemám žádný trup na snipera :wink: ......
Přeju hodně startů bez nehod a příjemnou zábavu.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
petrhus

#80 Příspěvek od petrhus »

Hezký den. Tak jo, ten Sokol byla jen rozcvička a ověření konstrukce. Ještě se mi líbí tohle, Westland Sea King. Trochu jsem si s tím více vyhrál, je větší, délka 830 mm a letovka kolem 1100 g. Na akrobacii to není, ale to ani nechci. Je na něj pěkný pohled.
Přílohy
SeaKing-4.jpg
SeaKing-3.jpg
SeaKing-2.jpg
SeaKing-1.jpg
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Vážka »

Ten Sea King je moc pěknej
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
dagx
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od dagx »

Pěkný.Taky jo něm občas uvažuju.Neviděl jsem ho dodnes nikde slepený.
Chtěl bych to zkusit s větší heli ale brzdí mě dva problémy.Mechanika pádlového snipera kterou chci použít je extrémně nevyhovující pro vložení do vystřihovánek co se mi líbí.I když vynechám zalomení vrtulky je ocasní trubka většinou moc nízko.Upravovat mechaniku nebo dělat celou novou na podobnou papírovou kabinu nemá smysl.

Druhý problém je tisk.V žádném místním kopycentru mi nejsou schopni vytisknout měřítko jaké potřebuju.Občas se pokouším upravit to sám ale zatím neůspěšně.Minulý týden jsem zkušebně zadal přes kamaráda na plotr vystřihovánku MI-8.Papír z plotru je nevhodný ale borci prý podle mých požadavků upraví velikost pro tisk.Pak už jen vložit data do běžné tiskárny A3 na čtvrtku.Bude to spousta spojů ale jiné řešení jsem zatím nenašel.Ted čekám na výsledek.Další možnost je tisk na plotru v jednom kuse ale pak je nutnost plošně podlepovat.A to je celkem loterie s nejistým výsledkem.V tom nejsou za jedno ani zkušení papíroví modeláři pokud jde o větší plochy.

Papíroví modeláři problém velikosti výsledného tisku na svém foru taky řeší ale zatím jsem nenašel nic co by mě posunulo dál.Jak to řešíš ty?

Aby toho nebylo málo,další problém je volba papíru a tiskárny.Laserový tisk leze při ohýbání dílů dolu.Může se rozpíjet při lepení........atd.atd.Čím víc se o to člověk zajímá tím víc problémů :?
petrhus

#83 Příspěvek od petrhus »

Jak to dělám já? Tisknu vše na A4 inkoustové tiskárně na hlazený papír 160 g/m2. Vše si spočítám a zvětším v nějakém programu na úpravu fotek, kde si to také rozdělím na tisk jednotlivých A4. Zalomení vzadu neřeším, raději trošku vyšší podvozek. A ten SeaKing se ani dozadu naklonit při přistání nemůže. Jinak též mám slepeno hafo vystřihovánek, lodě, letadla auta atd.
Přeji pohodu a hodně úspěchů. PH
dagx
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od dagx »

Když je doma alespon nějaká tiskárna,dá se experimentovat a k něčemu dojít.Já něco potřebuju tisknout jednou za rok tak se mi investice moc nevyplatí.Nějaké inkoustové už jsem měl ale když bylo potřeba po delší době tak problém.Uvažuju o nějaké čb laserové na podobné pokusy.Když ale začnu vybírat a čtu diskuze tak to zase vzdávám :)
Michael Gulyj

#85 Příspěvek od Michael Gulyj »

petrhus píše:Hezký den. Tak jo, ten Sokol byla jen rozcvička a ověření konstrukce. Ještě se mi líbí tohle, Westland Sea King. Trochu jsem si s tím více vyhrál, je větší, délka 830 mm a letovka kolem 1100 g. Na akrobacii to není, ale to ani nechci. Je na něj pěkný pohled.

To je paráda, Sea King patří do mé stáje oblíbenců, taky jsem si na něj brousil zuby, no snad někdy.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Snek
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Snek »

Pro přepočet měřítka na kopírku lze využít různé kalkulátory měřítek.
Viz dnešní příspěvek na facebook skupině "Papierové / papírové modely" http://www.railsimstuff.com/files/tools/scalecalc.zip

V praxi je pak spíše problém, že to je většinou laserová kopírka a papír se teplem dost natahuje, takže slepit pak dvě A4 a myslet že bude zvětšenina sedět bývá problém. Inkoustová tiskárna nehřeje a tím pádem výtisk je přesný oproti laseru ....

P.S. Ty papírové kastle vrtulníků jsou nádherné, gratuluji :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - makety“