Kdyz jsem na to přišel, tak jsem psal na live support hk, ale tam mi řekli že objednávka už je v přípravě, takže s ní nemůžou nic dělat
Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu
- malé zvíře
Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu
Čau lidi, potřeboval bych poradit: objednal jsem si balík z EU sladu hobbykingu, ale ve špatném rozpoložení jsem tam nechal svou adresu domů - jenže já touhle dobou tvrdnu v německu a tak si balík nemůžu převzít ani kdybych chtěl. Balík jde přes DHL. Je nějaká možnost zavolat/napsat dopravci a nechat změnit doručovací adresu?
Kdyz jsem na to přišel, tak jsem psal na live support hk, ale tam mi řekli že objednávka už je v přípravě, takže s ní nemůžou nic dělat
Last one alive, lock the door!
Celeron: zdrželo se mi to pres svátky, ale i tak to došlo cca do 10 dní.
Zvíře: počkej až ti přijde smska, pak zavolej na to číslo řidiči a domluvíme se s nim, at ti to hodí k sousedovi. Standardně do to objednávám domů a pak mu řeknu, az mi to vezme do práce asi 5km od domova.
Zvíře: počkej až ti přijde smska, pak zavolej na to číslo řidiči a domluvíme se s nim, at ti to hodí k sousedovi. Standardně do to objednávám domů a pak mu řeknu, az mi to vezme do práce asi 5km od domova.
- malé zvíře
Tak změna: jde to přes GLS a mám takový pocit že tam telefonní číslo uvedené nemám... 
Tak máš sledování zásilky, koukni, kde to je a zavolej na depo.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Já u toho sledování nemám.
Jirka
Jirka
Za kolik máš objednávku?
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Když mi proti předpokladům nešel balík z EU skladu , tak jsem mrknul na tracking a zjistil, že už se 3 dny válí v depu, protože mi volali na pevnou a na té mám dneska jiné číslo a když u mě byli, tak jsem nebyl doma. Na stránkách GLS jsem našel číslo na support , zavolal, sdělil slečně o co go a během pár desítek vteřin bylo domluveno a vyřešeno.
Pokud nemáš z HK tracking nummer, tak to nejede přes GLS, ale normální poštou (zásilky za 1,25$ poštovného) a mě takováto zásilka přes vánoce trvala cca 14 dní.
Pokud nemáš z HK tracking nummer, tak to nejede přes GLS, ale normální poštou (zásilky za 1,25$ poštovného) a mě takováto zásilka přes vánoce trvala cca 14 dní.
Jardah
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Junker83 píše:Za kolik máš objednávku?
Asi 40 éček.
Jirka
- malé zvíře
Tak já jsem včera volal na tu infolinku GLS taky, jenže tam mi slečna řekla, že s tímm mi ona nepomůže a že mám napsat na email, který mi nadiktovala. Tak jsem na ten email napsal, vysvětlil jsem jim o co jde a přišla mi odpověď ve smyslu "balík ještě není v ČR, ale zkusím to nějak změnit"... Takže stejně nemám jistotu, jestli a kam to vůbec povezou.
Celeron píše:Já u toho sledování nemám.
Zřejmě to byla zásilka s nižší než maximální cenou dopravy z EU skladu Hobbykingu. Pak zbývá jen čekat až to dojde a případně se ptát na místní poště jestli tam náhodou něco pro tebe už neleží a jestli ti jen nezapomněli dát info do schránky což se občas stává a nebo se poptat u sousedů jestli jim pro tebe nenechal pošťák nějaký balík a pokud by to nešlo delší dobu tak případná reklamace přes Paypal viz tento odkaz pokud to bylo placeno přes Paypal.
Zásilky z EU skladu Hobbykingu s nejvyšší cenou dopravy tj. cena dopravy 9,73 USD jdou na území ČR obvykle přes GLS a měly by být automaticky se sledováním viz tento odkaz.
Ostatní zásilky z EU skladu s nižšími cenami dopravy jdou na území ČR obvykle přes Českou poštu a jsou bez sledování. To, že je to bez sledování u těch nižších cen dopravy z EU skladu Hobbykingu bývá na Hobbykingu i přímo uvedeno v názvu při volbě dopravy viz "Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech".
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše: Pak zbývá jen čekat až to dojde a případně se ptát na místní poště jestli tam náhodou něco pro tebe už neleží a jestli ti jen nezapomněli dát info do schránky což se občas stává a nebo se poptat u sousedů jestli jim pro tebe nenechal pošťák nějaký balík a pokud by to nešlo delší dobu tak případná reklamace přes Paypal viz tento odkaz pokud to bylo placeno přes Paypal.
Ostatní zásilky z EU skladu s nižšími cenami dopravy jdou na území ČR obvykle přes Českou poštu a jsou bez sledování. To, že je to bez sledování u těch nižších cen dopravy z EU skladu Hobbykingu bývá na Hobbykingu i přímo uvedeno v názvu při volbě dopravy viz "Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech".
Byl jsem na Český poště a nic mi letos z ciziny nedorazilo. Takže pokud byla platba dle emailu 5.1. akceptována, kdepak se ten můj balíček 13 dní fláká? Jen aby mi věci z čajny z E-bay objednaný ve stejnou dobu nedorazily dřív, než tohle relativně za humny.
Jirka
Od jiste doby kupuju vsechno jen s trackingem. A to po tom co me dve netrackovane zasilky proste nedosli.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dnes dorazil balík, ovšem problém je, že to je následně objednaný zboží z 11.1.2016.
Tak to vypadá, že se balík z 6.1.2016 opravdu ztratil. No to jsou radosti....
Asi v tom má Hobyking nějakej podivnej bordel. Myslel jsem, že EU Warehouse je v Holandsku. Balík má razítko Belgie a odesílatel je Hobbyking Essen. Už jsem si říkal, německej Essen, ale on je i belgickej, na hranici s Holandskem. Třeba tam je levnější pošta.
Jirka
Tak to vypadá, že se balík z 6.1.2016 opravdu ztratil. No to jsou radosti....
Asi v tom má Hobyking nějakej podivnej bordel. Myslel jsem, že EU Warehouse je v Holandsku. Balík má razítko Belgie a odesílatel je Hobbyking Essen. Už jsem si říkal, německej Essen, ale on je i belgickej, na hranici s Holandskem. Třeba tam je levnější pošta.
Jirka
Celeron píše:Asi v tom má Hobyking nějakej podivnej bordel. Myslel jsem, že EU Warehouse je v Holandsku. Balík má razítko Belgie a odesílatel je Hobbyking Essen. Už jsem si říkal, německej Essen, ale on je i belgickej, na hranici s Holandskem. Třeba tam je levnější pošta.
Možná v tom lítá i něco jiného jak se o tom diskutovalo v jiném tématu viz tento odkaz tj. nelze vyloučit, že jsou tam i nějaké čachry ohledně daňových úniků. Italové údajně zavedli na zboží z EU skladu Hobbykingu povinné celní odbavení z důvodu stanovení DPH, které údajně dovozce na území EU patrně záměrně neplatí a tak ho údajně italští celníci účtujou adresátům jako by šlo o zásilky ze zemí mimo EU. Navíc pokud to jde přes poštu bez sledování tak to má tu nejnižší prioritu jako obyčejný dopis nebo obyčejný balík a klidně se to může zdržet někde v překladišti po cestě bůhví jak dlouho a z pohledu pošty se v podstatě vůbec nic neděje.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Konečne to dorazilo. Razítko odeslání 8.1. Kde se to flákalo netuším, balík odeslaný stejnou službou 15.1. je už pár dní tady...
Jirka
Jirka