RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dub
Kontaktovat uživatele:

Re: RC paragliding.

#721 Příspěvek od dub »

Ahoj, to , že tam máš dva zipy jsem si všiml už dřív, ale moc jsem tomu nevěnoval pozornost. A vida už vím proč je tam máš :D . Podle mého ten potah na sedačku co se nyní dodává v setu k Free, je primárně určen pro krosnu, kde je pilot a serva má v sobě , tím pádem ti stačí pouze ten boční zip.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
zdzd

#722 Příspěvek od zdzd »

Řekl bych, že ten zip po sedákem je poměrně krátký a nic moc neřeší.

Pokud do toho budu zasahovat, tak dva zipy scházející se vzadu dole. Pak by sedačka šla otevřít úplně. Přes ten roh to ale bude chtít nějaký druk aby se to náhodou celé nerozjelo samo od sebe.

Uvidíme. Žena už včera večer začala prohledávat zásoby zipů...
dub
Kontaktovat uživatele:

#723 Příspěvek od dub »

Ahoj nebojím se, že Ty něco nevymyslíš. Hlavně se nezapomeň pochlubit, abych měl nějaký mustr. Ten potah na sedačku mám taky, ale ještě jsem ho nikam neosadil, kvůli tomu jednomu zipu. Tak čekám a pak to kuchnu :lol: :lol: :lol:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#724 Příspěvek od johnf56 »

zdzd píše:Řekl bych, že ten zip po sedákem je poměrně krátký a nic moc neřeší.

Pokud do toho budu zasahovat, tak dva zipy scházející se vzadu dole. Pak by sedačka šla otevřít úplně. Přes ten roh to ale bude chtít nějaký druk aby se to náhodou celé nerozjelo samo od sebe.

Uvidíme. Žena už včera večer začala prohledávat zásoby zipů...

Ten zip pod sedakem je na zavažie na kopec ked fuka tam vojde skoro 1kg zavažia, a do zadu ide baterka, prijimač a serva su v pilotovi
Přílohy
100_5341.JPG
old_Mr_Grim

#725 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Mě se celkem líbí to řešení od němců (odkaz dával dub na předchozí stránce).
Tam co končí zip to prostřihl a všil tam sucháč. Díky tomu jde rozbalit celká krosna a je k pajšlu dobrej řístup. S minimálním zásahem do konstrukce :)

TADY je to vidět.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#726 Příspěvek od MartinMartin »

Popravdě mě se líbí víc to staré provedené krosny jediné co na ní vypadá dobře je ta síťka na regulátor.
Počítám jednoznačně s pilotem tak serva dám do něj. Ještě nejsem rozhodlý jestli vzít toho Robina, ten se mi moc nelíbí a navíc ta cena nebo upravím nějakého z hračkářství. Ten speed hodlám řešit rovnou jelikož bych rád serva dal do krosny a nechal z boku trčet jenom páky. Originální řešení mi přijde takové rušivé. Mohu se zeptat jaké serva máte na speedu?
Pro základní akrobacii je zapotřebí: Para-RC Acro-Umlenkung Set 2Stkn nebo postačuje i originální řešení?
S paramixem nepočítám už mám naprogramovaný vysílač (Spektrum DX8) kde šel v pohodě posunout střed páky na kraj servo monitoru a po vychýlení páky přejede servo přes celou dráhu servomonitoru. Ještě to musím ale vyzkoušet v reálu se servy.
Ještě k tomu speedu máte to naprogramované na výškovce jako potlačeno?
zdzd

#727 Příspěvek od zdzd »

old_Mr_Grim píše:Mě se celkem líbí to řešení od němců (odkaz dával dub na předchozí stránce).
Tam co končí zip to prostřihl a všil tam sucháč. Díky tomu jde rozbalit celká krosna a je k pajšlu dobrej řístup. S minimálním zásahem do konstrukce :)

TADY je to vidět.

Tak nějak jsem si to představoval, jenže se zipem. Tomu sucháči tam nevěřím ani náhodou, je to takové nějaké vachrlaté. A pilot drží jen za kurty. Když sucháč povolí, půjde pilot do kopru.

Já jsem zatím otočil ten zip v opěradle tak, aby se otevíral dolů. Tím se zlepší přístup pod sedačku a také je možné přes něj případně vést nějaké kabely k trojkolce.

Zbytek nechám na posouzení ženě, zda je schopná někam všít druhý zip. Na místě toho sucháče mi to přijde celkem nereálné, jezdce by se pobily. Jako možnost vidím dát ho z druhé strany. Do opěradla zprava, do sedáku zleva. Dalo by se do toho lézt nezávisle a zip by taky mohl být úplně po celé délce.

P.S. Kvůli obrácení chodu zipu v opěradle není nutné ho vypárat a kompletně našívat znovu. Úplně stačí na horní straně rozpárat šev držící konce zipu u sebe, jezdcem vyjet až ven a dat ho zpět opačně. Pak už jen ten konec znovu zapošít.
dub
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od dub »

Martin
Na speedu mám HS 82 MG. Původně tam byly HS 82, ale ty nevydržely v převodech. V tom kovu je to v pohodě.
Jestliže máš namixováno jak píšeš žádné úpravy nepotřebuješ a v pohodě stačí, když to uvážeš přímo na ruce.
Ještě k tomu speedu, on tak zas moc účinný na tom Free není jelikož je to single skin. Trochu je to znát ale fakt nic moc. Na tu mojí tříkolku pod Free už ho dávat nebudu.
dub
Kontaktovat uživatele:

#729 Příspěvek od dub »

zdzd
Paráda s tím obrácením chodu zipu by mě to nikdy nenapadlo, fakt dobrý. Pochvala :wink:
zdzd

#730 Příspěvek od zdzd »

Tak už je vymyšleno i pokračování zipové akce.

Zip v sedáku bude vodorovně po celé délce sedáku nalevo. Díky tomu jak je sedačka ušit,a to nebude ani moc velký boj. Teď se čeká jen na denní světlo. S tou černou se teď blbě bojuje. Možná z toho budou i nějaké fotky.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#731 Příspěvek od MartinMartin »

dub
tak dám na tebe a ten speed tam dělat nebudu, nebo má někdo jiný názor?
Ale je fakt že ani na mém prvním skutečném PG jsem speed neměl a taky mě nechyběl.
johnf56

#732 Příspěvek od johnf56 »

MartinMartin píše:dub
tak dám na tebe a ten speed tam dělat nebudu, nebo má někdo jiný názor?
Ale je fakt že ani na mém prvním skutečném PG jsem speed neměl a taky mě nechyběl.

U Free ho určite netreba, a na Flair som ho skúšal trošku to pomohlo, rýchlejšie stúpal ale ani tam nieje potrebný. :) 8)
zdzd

#733 Příspěvek od zdzd »

zdzd píše:Tak už je vymyšleno i pokračování zipové akce.

Zip v sedáku bude vodorovně po celé délce sedáku nalevo. Díky tomu jak je sedačka ušit,a to nebude ani moc velký boj. Teď se čeká jen na denní světlo. S tou černou se teď blbě bojuje. Možná z toho budou i nějaké fotky.

Tak hotovo. Podrobnější popis dám zítra na parafórum, dneska to už nestíhám.

Pravá strana - otočený zip
Pravá strana - otočený zip

Levá strana - nový zip
Levá strana - nový zip
[quote="zdzd"]
dub
Kontaktovat uživatele:

#734 Příspěvek od dub »

No parádní práce, vyřiď své ženě můj obdiv. Kdybych nevěděl, že je to dodělané, tak bych řekl, že už to takto bylo dodané. Doufám, že dáš nějaký podrobnější návod a postup práce, jak se tam ten zip všije. Myslím, že to bude užitečně pro vícero lidí a ne jen pro mě. Tak dík :wink:
zdzd

#735 Příspěvek od zdzd »

Odpovědět

Zpět na „Paragliding“